Personlig horoskop – kr 199

Les mer

Kjærlighets-horoskop kr 149

Les mer

Stjernetegn

Den kvinnelige Fisken

Personalized horoscope

Jessica Biel

Køen starter til høyre. Og vennligst ikke treng deg frem. Det finnes ikke nok kvinnelige Fisker til hver mann, men det er ingen grunn til å lage kaos. Du får vente på tur og håpe på det beste.

Selv utenfor astrologien har ryktene spredd seg om sjarmen til den kvinnelige Fisken. Hun har sine negative sider, det er sikkert, men ved første øyekast er hun enhver manns guttedrøm med kanskje et lite snev av FHM-piken som ekstra krydder. Vi kan like godt innrømme at den moderne, frigjorte kvinnen, med jernkvinneimaget sitt, har fått den kvinnelige Fisken til å stige enda mer i verdi. Med all blesten fra Ottar og deres likesinnede som skaper forvirring i tradisjonell kurtise, må den tekkelige, søte, hjelpeløse fiskejenta jage vekke beundrere med kjepp.

Det er neppe overraskende at hun er høyt verdsatt. Neptuns kvinner prøver sjelden å overskygge mannen sin, enten de er gift eller enslig. Hun har ikke den minste, skjulte, nevrotiske trang til å dominere ham på noen som helst måte. Han kan trekke frem stolen, holde frem jakken hennes, praie en drosje, tenne sigaretten hennes og snakke om hvor fantastisk han er så mye han lyster. Alt hun ønsker, er at han skal beskytte henne og ta vare på henne. Hun er helt tilfreds med å kunne lene seg mot den store, brede skulderen hans og fortelle ham, med store, uskyldige øyne, hvor sterk han er og hvor mye hun trenger ham i denne skremmende verden. Bare tenk på alle de ulvene der ute, som venter på å spise lille Rødhette. Det er nok til å få ei jente til å gripe etter luktesaltet. Selv om hun ikke er fullt så viktoriansk (selv om mange kvinnelige Fisker er det), vil hun være en god lytter til alle mannens problemer, og være det som ofte kalles en trygg havn i krise.

En kvinnelig Fisk mener at hennes kompis, elsker, kjæreste, bror, far – faktisk alle menn – kan vinne hele verden med en hånd bundet på ryggen, og det kreves overraskende små mengder av hennes rørende tro for å overbevise dem om det samme, siden menn en gang er sånn som de er. Og du lurer på hvorfor hun er så populær? Den kvinnelige Fisken utgjør en koselig og fredelig oase av ro for sin stolte mann, langt fra verdens mas og krav. Lysene i karpedammen hennes er myke og dempede. De beroliger trette øyne som er overanstrengt av neon og alle de dumme små tallene i aksjemarkedet som hun ikke kunne forstå for å redde sitt eget liv. (Selv om dersom det virkelig stod om livet, ville hun kvesse blyanten.)
Om vinteren bærer hun myke angoravotter. Om våren bærer hun feminine, vide skjørt. Om summers vil finne henne i en liten og nett bikini. Om høsten vil hun sitte bedårende ved siden av deg på fotballkampen, mens hun har hendene i lommen din for å holde dem varme, og spør deg om stillingen. Hun er gjennomført feminin i enhver årstid. Med fare for å underdrive, trekkes menn mot henne som bien mot blomstene.

En kort samtale med henne, og en mann slapper av umiddelbart. Han ser for seg et glødende, knitrende bål en kald høstkveld, eller han ser seg selv i hengekøya en mild vårdag, uten noen som maser på ham. Hun gjør det klart at hun aldri vil klandre ham for eventuelle problemer i karriere eller tilfeldige feil. Det er alltid noen andres skyld. Ikke hennes manns. Hun vil aldri presse ham til å komme seg opp og frem raskere. Hans eget tempo er perfekt for henne. Trenger jeg forklare hvorfor den kvinnelige Fisken er den farligste konkurrenten av alle stjernetegnene? Obs obs! Maritimt varsel: Etter at dere er gift, kan hun mase litt. Faktisk kan hun mase ganske mye. Men på en måte fortjener du det å la deg bli så blendet av hennes sjarm. Mange ganger hun vil til og med være bitende sarkastisk, men enhver kvinne må ha noen feil, og den kvinnelige Fisken vil være mild langt oftere enn hun er kranglete. Hun må terges av ekstrem grusomhet eller latskap i en partner for å bli ondskapsfull – og hvem sier at en grusom eller lat mann ikke fortjener det? Ikke jeg. Jeg støtter henne.

Dessuten kompenserer hennes yndige kvinnelighet for eventuelle mindre mangler, og mesteparten av tiden er den typiske neptunjenta myk, drømmende og kvinnelig. Siden Fiskene svømmer i begge retninger samtidig, tilpasser hun seg vakkert og rolig motstridende situasjoner som ville gjøre andre kvinner skjelvne av nervøsitet. Selvfølgelig, nå og da kan noen gretne ord og irritabelt pjatt boble opp fra den ellers rolige tankestrømmen. Noen ganger kan en følsom neptunkvinne som har blitt dårlig behandlet i barndommen, la bitterheten ta overhånd og tvinge stjernetegnets to symbolske fisker fra hverandre, og det kan gå veldig galt. Hun blir en ensom og ulykkelig Fisk som alltid svømmer i rasende fart, og som møter seg selv overalt hvor hun dykker for å unnslippe – som aldri innser at det å vende sitt endeløse potensiale for kjærlighet og medlidenhet innover, er den virkelige giften. Narkotika, alkohol og falske illusjoner skjuler sannheten for henne og blinder henne for skarpe steiner i elva som kan ødelegge henne. Men den gjennomsnittlige neptunkvinnen holder begge symbolske fisker tett sammenvevd i jevn bevegelse, mens de glir først bakover litt sakte, så litt fremover, så du aldri kan være helt sikker på nøyaktig hvilken retning hun er på vei. Fiskene sies å være et dyp, mystisk hav, som alle elver flyter inn i. Du vil ha en bedre sjanse til å fange henne hvis du kjenner noen av hennes flyktige hemmeligheter. Hva får henne til å legge på svøm?

Først og fremst er hun subtil. Spør Nicky Hilton, Michael Wilding, Eddie Fisher og Richard Burton – hver av dem giftet seg med en Fisk. Den samme, faktisk. Hun er ikke bare subtil, noen ganger holder hun deg litt i mørket mens hun tvinner deg rundt smaragdøredobbene sine.

Det kan godt være at du kjenner en gift neptunkvinne med foldeskjørt og et sjenert smil, som er selve symbolet på den hengivne kone, husmor og mor. Etter ditt syner ikke hun verken subtil eller villedende. Tilgi at jeg er litt direkte nå, men du tar feil. Når det gjelder den kvinnelige Fisken du synes er annerledes, så kjenner jeg henne også, eller en akkurat som henne.
Hun er en enke som bor på Tøyen, og navnet hennes er Manuela. Hun har også foldeskjørt og et sjenert smil – hele pakken. Hvordan kan en slik tuppe fra landet være subtil eller villedende? Det skal jeg fortelle deg. Først og fremst tvinner hun alle rundt skjørtefoldene. (Hun har ingen smaragdøredobber. Neste år, kanskje.) Hun er en lav kvinne som har klart å tåle tapet av et kjært barn, hjertesorg, kjedsomhet, tragedie, frykt, fattigdom, og selv den forvirringen som følger med plutselig, veldig kortvarig rikdom. Hun har taklet smågutter forslåtte knær, belter, tapte støvler, en manns slurvete forsøk på søndagsmiddag i hennes ryddig kjøkken – og den største etniske blandingen av svigerfamilie du noen gang har sett utenfor FN – de snakker åtte språk på en gang. Hun har taklet dette sammensuriet av hendelser som Muhammad Ali. Er dét mykt? Er dét delikat? Til dags dato tenker hennes to sønner på henne som en sjarmerende, jentete, hjelpeløs, vimsete og myk liten skapning som trenger å bli beskyttet, og de kan ikke helt forstå hvordan låsen fungerer i ytterdøra.

Hun er herlig vag og drømmende. Hun vet ikke noe om økonomi, men hun klarer å kle seg som om hun kom rett ut av en motekatalog, lager ofte syvretters middager for diverse barnebarn, betale husleien i tide, og sende utsøkte gaver til høytider og bursdager – alt med en månedlig inntekt på størrelse med tipsen på Peppes’. Hun er verdsatt og elsket av to svigerdøtre, og har en uensartet vennegjeng bestående av bibliotekaren, kassadamen, eieren av delikatesseforretningen, fruktselgeren, et halvt dusin villkatter og barn, slakteren, avisbudet, og – vil du tro det – selv gårdeieren. Hun har muligens én fiende. Mannen hun avviste før hun giftet seg med sin nåværende mann. Han gikk sannsynligvis inn i Fremmedlegionen av skuffelse, og nå tviler jeg på at hun husker navnet hans. Hjerteløse kvinner, disse Fiskene. Subtile og villedende. (Men ikke prøv å si det til naboene deres.)

Som marsvinden vil den kvinnelige Fisken har mange sinnsstemninger. Hun er veldig sentimental, og når hun er såret, kan hun gråte bøtter og spann. Hun vil se så bebreidende på deg at du vil du føle deg som om du nettopp hadde skutt en kattunge. Den kvinnelige Fisken får det noen ganger for seg at hun er håpløst dårlig kvalifisert for de harde kampene og ambisjone som kreves for å overleve. Og så setter den dype depresjonen inn. Da må du fortelle henne at hun blir beundret for sin dype og mystiske visdom og sin store forståelse av hvert eneste menneske hun noen gang har beæret med sitt vennskap. Det er vanligvis så sant som det er sagt. Den vanskeligste leksen hun må lære, er å overvinne sin egen engstelse og tvil. Hvis frykten sitter dypt, vil hun trekke seg unna fra andre og deretter lure på hvorfor hun er så ensom. Hun er ofte redd for å trenge seg på, være for pågående og unytte noen, når slike tanker ikke finnes i noen andres hode enn hennes eget.

Nå og da vil en kvinnelig Fisk dekke over sin skyhet og sårbarhet med vittigheter, en sofistikert ferniss og en kald og uavhengig personlighet, men det er bare et lag av beskyttelse som hun tar på for å skjule sin usikkerhet fra de nysgjerrige blikkene til rå mennesker som ville knuse henne myke hjerte hvis hun bar det utenpå. Jeg kjenner en som øser ut sine egentlige sjel ved å skrive vakre sangtekster med et hemmelig budskap som er vevd inn i hennes myke, svært private drømmer. Når hun ikke skriver, hun er selve personifikasjonen av den skarpe, ufølsomme karrierekvinne som hun vil at folk skal se. Men selv denne Fisken klarer ikke å overvinne sitt stjernetegn. Med all sin påtatte uavhengighet venter hun ved fortauskanten og lar mannen praie drosjene. Det er visse ting man bare ikke gjør, slik Neptuns kvinner ser det, og det å ikke opptre som en dame i det offentlige er en av dem. Hun lurer mange menn som kunne forstummet hennes indre frykt og fått henne til å slutte å si: «Hvem trenger en mann? De bare rotet til livet ditt. »Tenk deg en slik uttalelse fra en Fisk, som trenger å tilhøre noen mer enn hun trenger å sove, spise eller puste.

En kvinnelig Fisk vil gi hele hjertet sitt til barna, med unntak av den stor delen som hun reserverer for deg. Hun vil elske dem alle, men de som er styggere, svakere, mindre eller sykere kan ha en liten fordel hos henne. Bare en filmstjerne født i Fiskene ville forbigå de yndige sjarmtrollene med smilehull og adoptere en liten, forkrøplet pusling med redde øyne. Kvinnelige Fisker er verdens beste til å forstå smågutters skyhet og voksesmertene til tenåringsjenter. En mor født i Fiskene spinner tusen myke, spindelvevdrømmer over hver vugge. Hun vil ofre hva som helst så hennes barn kan få det hun ble nektet som barn. Hun kan være for ettergivende. Å disiplinere er vanskelig for henne, og hun må innse at mangel på fasthet ofte er like ille som alvorlig omsorgssvikt. På en måte er det en forsømmelse å la de små karakterene bygges under hennes omsorg når de trenger fast veiledning for å lære å svømme alene. Hvis hun er for ettergivende, forklar det til henne på en vennlig måte. Hun vil forstå det uten bitterhet og begynner å bli strengere. Uansett greier mange av Neptuns mødre å finne en gyllen middelvei mellom disiplin og godhet, og deres avkom gjør ære på dem.

En kvinnelig Fiskvil gjerne la deg være brødvinneren. Hun vil sannsynligvis ikke ønske å ta del i brutale konkurransen i forretningsverdenen, med mindre du desperat trenger at hun gjør det. Hun fikk nok av det (hvis hun er en typisk neptunjente) da hun jobbet i den store, forvirrende bedriften mens hun ventet på at noen skulle redde henne. Noen, men ikke alle, kvinnelige Fisker er bittelitt ekstravagante. Hun kan trenge litt hjelp for å finne ut hvorfor bankkontoen ikke går overens med hennes merkevesker. Men likevel, når en krise tvinger henne til å tilpasse champagnesmaken til en diett på skummetmelk, vil hun greie det.

Hun lytter til havet, og det forteller henne ting. Midt i byen hører hun kong Neptuns bølger, som hvisker flere hemmeligheter til hennes fiskehjerte enn hun ønsker å høre. Ikke glem bursdagen eller bryllupsdagen eller den dagen du fridde. Hun kommer ikke til å gjøre det. Jeg vil alltid huske en venn født i Fisken som jeg gikk på skole med i Vestfold. Hun var liten med langt, mørkt hår og det merkelige lyset fra Neptun i de grønnbrune øyne. Hun giftet seg (blant annet) med en kjent fotballspiller, det var en helt uventet ekteskapsinngåelse. Jeg husker da hun spurte ham hvorfor han fridde. Hun var nysgjerrig. «Vel,» sa han til henne, «det var så morsomt, snuppa. Jeg hadde overhodet ikke tenkt å fri den dagen. Vi var i parken, i nærheten av bassenget. Damene som lå der og solte seg, hadde vått, flokete hår etter svømmingen, og de så varme og svette ut. Du satt der under det treet i en hvit blondekjole, og du så så kjølig og helt annerledes ut. Du så ut som – vel, jeg antar du så ut som ei jente, på en måte.» Og dét er den kvinnelige fiskens subtile hemmelighet. Enten hun følger Neptuns kall som dedikert nonne i et kloster eller er en sexy nattklubbsangerinne – hun er jente. Tvers igjennom jente. Ett hundre prosent.

rss
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail