Personlig horoskop – kr 199

Les mer

Kjærlighets-horoskop kr 149

Les mer

Stjernetegn

Fisken som barn

Som alle vet blir de fleste babyer funnet under et kålblad. Noen få blir levert i et knytte, hengende fra storkenebbet, eller blir brakt til sykehuset i en sort legekoffert. Men ikke ditt vesle Fiske-nøste. Han kom rett fra eventyrland, der han klamret seg til en månestråle. Hvis du ser nøye etter, vil du fortsatt se refleksjonen av alver og magiske ønsketrær i de drømmende, små øynene hans og kanskje et spor av stjernestøv bak hans venstre øre. Vingene kan ha blitt borte etter tiden på fødestua, men det finnes trolig en liten kul der de en gang var festet.

Du har sett dem gratulasjonskort for nye mødre, med bilder av dimpled, rosa og hvite malte babyer, skjøre og sløret, flyr rundt over verset. Kunstneren brukt Fiskene babe som modell. Dette kan gjøre deg tror du kan føre din Neptune barnet ved tå, eller at etter du har skrubbet den skinnende stardust ut av ørene du kan forme ham inn i noen form du ønsker. Hvorfor ikke, når han er en så mild, delikat liten klump av leire? Tro om igjen. Han vil få sin egen måte like sikkert som roping rød-faced Væren baby, krevende, regal Leo barnet eller sta, tøff liten Taurus baby. Den eneste forskjellen er at helvete få det av sjarmerende til døden deg, og drukning deg i et hav av søte smil og vinnende vesen.

Så snart blekket er tørt på fødselsattesten, slå i navnet på lille Fiskene gutt for ledelsen i den første fremtidig produksjon av Peter Pan eller jenta for Alice in Wonderland. Peter Pan og Alice blir Neptune barnas favoritt roller, og de trenger ikke en scene å opptre delene superbly. De vil fortsatt bli hovedrollen i dem når de er åtti. Foreldre som puster den gamle bønn, «jeg skulle ønske babyen aldri måtte vokse opp,» vil få sine ønsker om babyen ble født under tegnet av fisken. Årene vil ikke la noen varig inntrykk: det vil alltid være en barnslig, drømmende, magisk kvalitet make-tro hengende som en tåke over Fiskene. Det vil drench ham i mystikk og uvirkelighet forever-og-tre dager.
Innen han er gammel nok til å krype inn i jam potten og gjemme seg, vil denne merkelige ditt barn viser en preferanse for å leve i en verden av fantasi. Han vil nyte diversions som er fjernt fra hverdagens mønstre og rutiner. Når han er i høy stol, vil han spise som en engel, hvis du late som du er en dame eller en klovn mens du mater ham. Bruk en lampeskjerm, dryppende med alle dine gamle, glitrende halskjeder, eller en mopp for en parykk, smøre leppestift og kritt på ansiktet ditt. Hans fantasi vil forsyne resten. Når han er litt eldre, he’U leke lykkelig på verandaen mens du gjør vasking hvis du henger opp et par ballonger, sette noen musikk på platespilleren, kaste rundt hans utstoppede dyr, gi ham noen popcorn og fortelle ham at han er på sirkus.

Når han er gammel nok til å starte på skolen og begynne å ha de merkelige drømmer om natten, vil du bli knytte skoene en ordinær vårmorgen og få et sjokk. «Gjett hvem jeg så i går kveld?» Helvete bemerkning konfidensielt. Du vil mumle en høflig rejoiner-nå hvor på jorden er hans grønn genser? Å, det er det-på bamse kledd han opp i går, da han var utgir det var hans beste venn. «Hvem har du?» Han vil svare tilfeldig, «Bestemor Stratton. Vi snakket i lang tid, da hun måtte gå. Hun sa å fortelle deg å være sikker på å vanne sine geranier og sende onkel Clarence pengene. »

Siden bestemor Stratton døde før han ble født, kunne dette unnerve deg litt, på tom mage, før kaffe. Men det er ingenting til stikkende følelsen du får etter frokost, når han er på skolen og postmannen leverer et brev fra onkel Clarence fra hvem du ikke har hørt om fem år, ber om et lån for å starte en ny bedrift.
De klokeste foreldre har problemer med å arrangere en tidsplan som vil holde med en Fiskene avkom. Tidsplaner og rutiner er hans naturlige fiender, og han vil gjøre alt i sin fruktbare fantasi for å unngå dem. Babyer som bor opp ned-sove hele dagen og holde seg våken hele natten, er ofte Neptune spedbarn. Han ønsker å spise når han er sulten, sove når han er trøtt og spille når noe tiltrekker hans fancy, når det måtte være. Prøver å få ham til å spise, sove eller spille på noe annet tidspunkt er litt av en oppgave. Egentlig er det snarere en fornuftig holdning, men de gangene han får sulten, trøtt eller leken kan variere betydelig fra dag til dag og natt til natt. Du kan like godt justere planen hans. Han vil sjelden kaste raserianfall, skrike eller balk å få deg til å komme rundt til hans vei, men han vil gradvis vinner du over av unnvikende, unnvikende taktikker, og forvirre deg inn kapitulasjon. Du kan også bli sjarmert selv av ‘ren frihet det. Ikke ha dårlig samvittighet når du chatte med naboer over kaffe under fôring time, spille et fascinerende spill av «Prinsessen og frosken» i fortsatt magiske timer demring-eller dele en bolle med grønnsakssuppe og en kopp varm sjokolade med ham i midten av en kjedelig, grå vinter ettermiddag kan bli merkelig tiltrekkende. Han kan også lære deg er det ingen grunn til å la det dumt klokke være en grusom, ufeilbarlig diktator over livet ditt. Det er bare en tikkende hunk av metall.

Fiskene barnet vil kreve en sunn mengde oppmerksomhet og anerkjennelse. Han må bli lagt merke til og oppmuntret, fordi han er usikker på hans evner. Gi ham så mange skjepper det som han trenger. Hell krever også hans øyeblikk av personvernet. Når han går inn i en av hans mystiske stemninger av tilbaketrekking, la ham være. Hans sinn er en million lysår unna, og du kan ikke følge. Han kommer tilbake i god tid for hans grønnsakssuppe og varm sjokolade. Bare nå, vil han ha endret sin lunsj time til midten kveld. Hvis han forteller deg at han var ute og flyr på en skål med en mann fra Mars, så tro ham. Det bare kan være slik.

Lærere er alltid forvirret når de prøver å sette dette merkelig-formet pinne inn i en rund eller firkantet pedagogisk hull. Han kan ikke passe inn heller. Du vil sannsynligvis ha masser av kamper mellom hans unike metoder for læring og skolens foreldet rutiner. Hell simpelthen nekter å tilpasse seg et mønster ikke er hans egen. Ikke klandre ham for mye.

Utdanningssystemet har ennå å fange opp med Neptuns visdom. Mange Fiskene gutter og jenter er kunstnerisk, og de fleste av dem elsker musikk og dans. Typiske neptunske ungdommene er lys på sine føtter, uavhengig av deres vekt. Den lille jenta lengter ofte å være en ballerina, den lille gutten som regel velger helter som Beethoven, Michelangelo, astronautene eller Saint Anthony enn forskere, presidenter og gen-erals. De elsker alle typer bøker og engelsk kan være en favoritt gjenstand, siden Fiskene er en god historieforteller. De elsker ord, og poesi ofte fortryller dem. Neptunske kan finne matematikk er vanskelig å forstå i starten, men de vil ha en forbløffende forståelse av de abstrakte teoriene bak algebra og geometri senere.

Det kan være en mangel på ansvar, som kan være frustrerende. Fiskene barn følger sine egne regler. De er følsomme og lett knivstukket til rask av strenghet. Tårer kan være hyppige. Disse ungdommene vanligvis foretrekker selskap av voksne til å leke med andre barn. Selv ‘på et anbud alder, de har en dyp visdom og sympatisk forståelse av situasjoner over hodet. Et barn av Neptune er ofte beskyldt for å lyve, men de er ikke lyver til ham. Det er ingen skadelig eller feig hensikter. Hans unge sinn svømmer i væske fantasi som hvisker tusen hemmeligheter, så helt herlig og fylt med en slik ren skjønnhet kan han ikke hjelpe å prøve å gjøre dem lever kaldt, virkelige verden. Det faktum at disse herlige drømmer snart dø i den sterile, tørre jord av en materialistisk samfunn er hjerteskjærende. Han trenger din dypeste medlidenhet, eller han vil trekke seg tilbake i stille, humørsyk fortvilelse.

Piscean barnet hører sanger av havet kan han aldri beskrive. Den kalde, stygge, nakne sannhet er for brutal for ham å bære. Han må kle den opp sporadisk eller prøve å varme den og farge det med Neptune nyanser av romantikk. Det er ikke riktig å kalle det liggende. I stedet oppfordrer ham til å samle alle sine skyer og Moonbeams og veve dem inn dikt, skuespill og malerier. Snart nok, vil han lære å tilpasse seg den normale verden av brutalitet, egoisme, grusomhet og grådighet. Hvorfor stakk ham inn i det frekt? Han kan ha problemer med å lære å samsvare med sosiale og akademiske krav som kveler sin individualitet. Men hans foreldre og lærere kan lære av ham verdien av medfølelse, forståelse, skjønnhet, toleranse, fantasi og mildhet. Det hele avhenger av hva slags diplom du ønsker fra livet.

En dag vil enten Piscean filosofi ytringsfrihet eller det konforme konseptet vinne. Mine penger er på Fiskene. Selvfølgelig må vennlig, varm-hearted lite neptunske bli lært at folk forvente seg å justere etter hvert til sitt crazy-quilt, opp-ned konsepter for å overleve. Men hvis han dyttet for hardt ved stammen, negative voksne, vil han miste sin vei tilbake til den andre siden av speilet. Ikke stjel sin nøkkel. Han trenger å skli over det nå og da, for å oppdatere seg med den sanne visdom Red Queen og White Knight. Da kan han bedre takle den virkelige verden av krig, fattigdom, sykdom, hyklerske etikk og utakknemlighet. Din lille fisken trenger en kappe av beskyttelse mot den kalde vinden som kommer. Strikk det selv med lyse, homofil solid yam. Prøv å forstå hans Neptune måter. Veilede ham ømt, klokt, og når han er høy nok, kan han en dag plutselig komme ut og fange en av hans sølvstjerner å bringe hjem til deg. Da vil du være glad du ikke le av hans drømmer. Bedre fjerne av en flekk på mantelen akkurat nå.

rss
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail