Personlig horoskop – kr 199

Les mer

Kjærlighets-horoskop kr 149

Les mer

Stjernetegn

Den kvinnelige Jomfruen

Blake Lively

Blake Lively

Ser du for deg den kvinnelige Jomfruen som en mild og kysk jomfru, hvit som nysnø? Da kan det hende du vil få knust noen illusjoner. Hun er ingen hvitkledt nymfe i slørete tunika som kneler ved sprinvannet. Beklager å ødelegge visjonen.

En kvinnelig Jomfru kan finne på å forlate sin mann for en fyr hun møtte ved noen fjerne strender, bære frem sin elskedes barn heller enn å bli i ekteskapet og se en fiendtlig verden i øynene med hodet høyt hevet. Det er ikke særlig jomfruelig eller kyskt. Det er mye å lære om dette sarte og tandre symbolet på ukrenkelig kvinnelighet. For å nevne én ting, så er ryggraden hennes av rustfritt stål.

Det er helt sant at hun i utgangspunktet er sjenert. Ingen grunn til å protestere på det. Jomfrujenter stiller seg ikke på plattformer for å holde flammende, aggressive taler eller utfører hærverk og vandalisme. Ikke blir de arrestert for fyllekjøring heller, og du kan godt få en hundrings for hver du kan finne i et burleskshow. Men en kvinnelig Jomfru er en kvinne. Hun besitter all den nødvendige list og våpen, inkludert viljen til å forfølge lykken uansett hvor veien måtte lede henne. Et par stikkende torner langs veien vil heller ikke få henne til å besvime eller rope spakt om hjelp.

Når du hører om en kvinnelig Jomfru som har brakt samfunnets lover i opprør, må du lese mellom linjene. Hun har stort sett rene tanker – det er sant. Men kjærligheten er også ren. Ekte kjærlighet. Og Jomfruen er ikke interessert i noe annet slag. Hun vil bestige de høyeste tindene og storme imot det rasende havet i gummistøvler og boblejakke når Merkurs ånd har våknet, noe som kan forringe det tåkete, slørete imaget hennes betraktelig. Husk også at Jomfruens sanne hersker, den fjerne Vulkan, også er tordenguden. En kvinnelig Jomfru som innser at ekteskapet er ufullkomment og finner feilfri kjærlighet (eller tror hun har funnet det, noe som er det samme), vil ikke nøle med å kutte over gamle bånd. Og når hun bruker kniven, vil hun være like kjølog og presis som en kirurg. Selv om hun hater å bryte opp familien, hater Jomfruen hykleri enda mer.

Når hun har bestemt seg for at en forelskelse er sann og fullkommen, vil hennes eget bilde av forholdets renhet være langt viktigere enn all verdens papirer. Hun er den ene kvinnen i dyrekretsen som kan være dødelig praktisk og guddommelig romantisk på samme tid. Den historien om hun som falt for en fyr ved en fjern strand kan virke tilfeldig og umoralsk på overflaten. Imidlertid er det egentlig et forutsigbart eksempel på at Jomfruen er tro mot sin karakter når hun er fanget i en vanskelig situasjon. Hun vil skamme seg fryktelig under samfunnets fordømmelse i en slik sak, men det vil ikke endre valgene hennes mer enn det vil endre det faktum at motivasjonen hennes var ren. Det er et perfekt eksempel på sammenblandingen av Jomfruens faste og praktiske element jorden og den mentale, luftige og idealistiske Merkur. Jomfruens kjærlighet kan være hvitglødende når den er antent, og kan gjøre lidenskapen hos de andre stjernetegnene til skamme med sin intensitet og ensrettethet. Men det kan ta litt tid å tenne den.

Vi innrømmer at den brennende, fysiske siden av kjærligheten kan være noe undertrykket hos en typisk kvinnelig Jomfru, men det er en mystisk, stille og avventende kvalitet ved denne kvinnen. og «sjelens lidenskap» er en meget tilfredsstillende erstatning for menn som foretrekker finfølelse og tilbakeholdenhet i romantikken.

Hun er perfeksjonist, men det betyr ikke at hun selv er perfekt. Hun har sine negative egenskaper, og de kan være svært slitsomme. For det første har kvinnelige Jomfruer denne innbitte troen på at ingen kan ordne noe så ryddig og effektivt som dem. Det som virkelig kan gjøre deg sprø, er at vanligvis er det ingen som kan det. De er også meget opptatt av punktlighet. Har du noen gang latt en kvinnelig Jomfru vente på deg på date? Når hun er lei seg eller grinete, vil hun ikke rase og rope og knuse flasker i hodet på deg, men hun kan bli slem og masete når du har irritert henne. Du kan like godt forvente en regelrett skjennepreken. En og annen kvinnelig Jomfru kan nesten begynne å oppføre seg som en butch, men de fleste av dem ikke ta det så langt. Gi henne blomster. Innrøm at du tok feil og ikke krangle. Du vil ikke oppnå noe med det; du kan ikke vinne over en Jomfru. Jorden er hennes element, så hun setter pris naturens skapninger, og en bukett vil få henne til å mykne. Når det gjelder unnskyldninger, så holde dem korte og presise. Jomfruen er ingen tosk. Hennes klare blikk gjenkjenner en intrikat løgn fra selv den beste taler, samt den svakeste duft av parfyme fra kanten av en krage. Hun kan være ren i tankene, men hun er absolutt ikke naiv.

Det betyr ikke at hun vil gå gjennom klærne dine, i hvert fall ikke før dere har flyttet sammen. Deretter vil dere bo under samme tak, og hun vil ikke ha seg så dårlig samvittighet over det.

Denne jenta har en mental sperre når det kommer til å innrømme at hun tar feil – som en diger trestokk blokkerer synet hennes – så et vil være lurt av deg å ta skylden først som sist. Mesteparten av tiden vil hun ha rett, selv om det kan være frustrerende. Så hvorfor slåss imot? Når du har fått henne tilbake i sitt vanlige humør, er hun en glede å være sammen med at du ikke bryr deg om hvem som vant eller tapte.

Hvis det mannlige egoet ditt tåler det, kan du tjene på å la henne gi deg økonomiske råd eller styre budsjettet. Hun er konsis og praktisk og fanger bittesmå feil som en revisor ville ha oversett (med mindre det er vanskelige aspekter i horoskopet hennes eller hun har en impulsiv ascendant.)

Sørg for å ha kontroll på oppførsel og grammatikk hvis du dater en kvinnelig Jomfru. Hun vil ikke sette pris på misbruk av språket, banning eller at du drikker av vaskefatet. Ikke tygg selleri rett ved øret hennes, og det er best hvis du bare dropper den maiskolben. Den byr på nok utfordringer til vanlig, om man ikke skal prøve å sette den elegant til livs rett foran henne. Be servitøren skrape den ren og servere maisen ved siden av på tallerkenen. Du vil aldri bli godkjent med slaskete klær heller. Er du nå en gang forelsket i en Jomfru, kan du like gjerne begynne å barbere deg to ganger om dagen, og det samme gjelder dusjing. Bruk after shave, børst av lodotter, gre håret, ta på en ren skjorte, pass på oppførselen og puss skoene dine før du oppvarter denne jenta. Og her er et svært viktig tips: Neste gang du er sent ute, lat som du ikke skjønner hva klokka er. Kom sint inn døren hennes. Når hun spør deg hva som er galt, fortell henne at det dumme, latterlige, teite biblioteket (det er omtrent så grovt språk som du kan tillate deg) stadig stenger fem minutter før tiden. Hadde det bare vært en gang iblant, så ville det ikke ha gjort noe, men de låser stadig dørene idet du skal til å rydde bort alle de tunge, vitenskapelige tidsskriftene. Da vil hun glemme hele forsinkelsen.


Ikke ta henne med på veddeløp og la henne se deg kaste bort en hel ukes lønn på «Den gylne sjanse» i spor fem for så å gå på trynet. Spar grisevitsene til gutta på jobben og fortell henne hele tiden at du er glad hun ikke er den lettsindige typen – du er jo det, eller? Hun er ikke en klengete slyngplante heller. Jomfruen går ikke til noen ytterligheter. Hun kan ta vare på seg selv, så det er sagt, men hun trenger ikke oppføre seg som en mann for det.

Ikke press deg på henne med fysiske tilnærmelser eller kast deg om halsen på henne på t-banen, og ikke prøv å kysse henne på den første eller tiende daten – du har bedre ting i vente. Generelt bør du tone ned hele opplegget. Gå sakte frem, elegant og smakfullt, ellers vil du ende opp på dynga sammen med de andre døgeniktene. Hun  elsker sannsynligvis teatret. Parader også. Pomp og prakt, dramatiske følelser, gir henne et utløp for sine egne strengt kontrollerte følelser. Dessuten er hun en dyktig kritiker. Hennes høyt utviklet intellekt og kunstneriske smak samarbeider om å gi henne en skarp oppfattelsesevne. Hvis du kunne få Nationaltheatrets regissører til å forstå dette, ville du bli overøst med gratisbilletter til premierer rundt omkring. En kvinnelig Jomfru vil forutse anmeldelsene på forhånd nesten hver gang. Kritisk evne er et av nøkkelordene. Hun elsker skuespill, konserter og bøker, men hun er sterkt kritisk til innholdet. Hun er like kritisk til slipset og frisyren din, og det du gjør og sier. Å kritisere er like naturlig for henne som det å  puste er for deg. Jomfruen er den evige perfeksjonist, og uten henne ville vi alle være temmelig rotete og slurvete langs kantene. Men ikke kritiser henne. Det er mot reglene. Den gylne regelen gjelder definitivt ikke her. Hvordan hun er mot deg, bør du ikke være mot henne. Hennes skarpe hjerne gjør at hun innerst inne er like klar over sine egne feil som hun er av dine, og hun dømmer seg selv ofte og hardt. Det er derfor hun føler at hun ikke trenger noen hjelp fra deg. Om henne kan det virkelig sies at hun er «sin egen verste kritiker».

En fin ting ved å være forelsket i denne kvinnen er at hun vil ta på seg alle bekymringene for deg og kanskje til og med nyte det. Hun vil avholde deg fra å tulle rundt uten å stjele manndommen din, en kunst som kvinner født i andre stjernetegn godt kan prøve å etterape.

Når det gjelder trofasthet, så finnes det en og annen sjelden historie om en kvinnelig Jomfru som av egne uransakelige årsaker bestemte seg for å hive ærbarhet over bord med voldsom kraft, men det skyldes som regel et ønske om å bevise noe for seg selv, og det varer ikke lenge. Kvinnelige Jomfruer som tar seg en luftetur i de promiskuøses rekker er smarte nok til å dekke over feiltrinnet, og slik oppførsel er absolutt et unntak. Dersom hun virkelig elsker deg, vil du vanligvis kunne ha full tillit til en typisk Jomfru sammen den mest sexy mannen du vet om på en øde øy i en måned. I to måneder? Vel, selv Jomfruer er menneskelige, vet du. De er ikke datamaskiner som kan gå og snakke. Hjertene deres er varmere enn folk tror, ​​og følelsene kan rase med innlevelse, selv om de ikke bryr seg med å henge det på oppslagstavla. Jomfruens emosjonelle natur er kontrollert, men ikke ikke-eksisterende. Husk det. Det vil gi deg mot.

Den kvinnelige Jomfruen er irriterende grundig når det gjelder småting, men hun kan også være den snilleste, mest sjenerøse og hengivne lille skapningen i verden. Se perfeksjonismen hennes som en dyd i stedet for en skrustikke. Med all den impulsiviteten det florerer av i verden, hva skulle vi gjøre uten Jomfruens skarpe øye og hjerne? Selv mens hun irriterer deg med kritikken sin, har hun en elskelig væremåte som rett og slett er uimotståelig. Men selvfølgelig har du allerede oppdaget det, ellers ville du ikke barbert to ganger om dagen og gått på biblioteket hver kveld. Hennes beskjedne væremåte og myke, klare øyne har gjort en god jobb. Du har sikkert selv funnet ut hvor morsom hun er når folk ikke kritiserer henne, og for et smart vidd som befinner seg inni det  ligger inne i det vakre hodet. En morsom og merkelig egenskap jomfrukvinner har, er at når de ler, høres det ofte ut klangen fra små bjeller.

Hun har ingen illusjoner, så ikke prøv å selge henne falske ideer. For henne er sannhet skjønnhet – og skjønnhet er sannhet. Hvis du venner deg til at hun tørker bort imaginært støv tredjehvert sekund og er snill mot de bortkomne kattungene hennes, vil hun hente tøflene dine med feminin ynde. Hun vil være forsiktig med å gi av seg selv, bare til en hun stoler på, og små ting betyr mye for henne. Til tross for sin beskjedenhet og naturlige skyhet, hun er tøff og sterk nok til at andre finner henne trøstende når mørke skyer truer. Jomfrukvinners stille mot og sterke ansvarsfølelse fungerer ofte som superlim for å holde store familier sammen. Hun vil sannsynligvis være en god kokk, og hun vil aldri forgifte deg med suppen. Huset vil holdes rent og koselig, og den store bollen på stuebordet vil inneholde epler i stedet for sjokolade (dårlig for tennene og helsa generelt).

Du vil sannsynligvis aldri se guttungen hennes løpe rundt i nabolaget med rennende nese, syltetøy i ansiktet eller ødelagte joggesko. Du vil heller ikke oppleve at små fingre klatter på tastaturet ditt eller tegner på dokumentene dine. Hun vil er en streng oppdrager. Kvinnelige Jomfruer har sjelden mer enn ett eller to barn og synes ikke å trenge morsrollen for tilfredsstille sin kvinnelighet. Men når babyen først befinner seg i livet hennes, vil hun aldri overse hans fysiske, moralske eller pedagogiske behov. Det er kanskje ikke like lett for henne å tilfredsstille hans følelsesmessige behov, men hvis hun er sikker på din kjærlighet og vet hun er verdsatt, vil hun slappe av og gi avkommet rikelig med varme. De små synes ofte at mødre født i Jomfruen er fantastisk morsomme og snille. De vil være bestemte og prøve å innpode gode vaner, men de har en kjærig væremåte som forteller barnet at han er trygt elsket.

Husk diktet som sier at du ikke bør kjøpe brød med din siste krone, men heller blomster til sjelen. Gi denne kvinnen begge deler. Hun vil ofte være opptatt med hjemlige sysler, og hvis konen din er veldig typisk Jomfru, kan huset fylles av den himmelske duften av friske blomster og varmt, hjemmelaget brød i ovnen. Det er ganske fint å komme hjem til. Hun vil tørke støv av alle dine gamle drømmer og få dem til å skinne igjen, og du vil ha en kvinne som aldri vil låne barberhøvelen din eller bruke tannbørsten din til mascara. Hun vil pleie deg som en engel når du er syk, og hun vil ikke fornærme deg ved å flørte med din beste venn. Hun vil kle seg pent og være i stand til å snakke med deg om noe annet enn bleier og sladder fra frisøren. Du får hvert gram av den lojalitet og hengivenhet du fortjener. Hun vil ikke lage følelsesladde scener av sjalusi eller kaste bort pengene dine på noe tåpelig. Hun vil holde på dine hemmeligheter, hjelpe deg med å organisere arbeidet og vil sannsynligvis ikke bli rynkete når hun blir middelaldrende. Seriøst, gjør ikke det det verdt å passe på oppførselen din og holde neglene rene? Øynene hennes er dype tjern av ren kjærlighet, og når hun smiler, kan hun lyse opp et helt rom med sin utstråling. Best å holde på henne. Det kan hende du aldri har sånn flaks igjen.

rss
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail