Personlig horoskop – kr 199

Les mer

Kjærlighets-horoskop kr 149

Les mer

Stjernetegn

Den kvinnelige Krepsen

Selena Gomez

Selena Gomez

Du er veldig i tvil. I begynnelsen vil du ha problemer med å bestemme deg for om din kvinnelige Kreps er en mild månejomfru eller ei skikkelig skrulle. Til sist er du fortsatt like langt.

I regntiden vil hun drukne deg i sorgene sine. Når sola titter ut mellom skyene igjen, vil hun gi deg latterkrampe og berøre deg ømt og kjærlig. Å overvære hennes humørsvingninger er som å se en av disse gamle stumfilmene hvor hysterisk slapstick-humor kommer umiddelbart i forkant av skrekkfilminnslag, og hele showet blir akkompagnert av det billige pianoet i orkestergraven. Noen ganger er melodien livlig og munter; like etterpå er den melankolsk og trist. Musikken varierer for å passe til anledningen og er aldri monoton eller ensformig. Slik er det også med krepsejenta. Hun er bare litt gal, litt trist og ytterst fantasifull. Hun vet også hvordan du sparer på krona.

Selvsagt kan du ikke se under madrassen hennes før etter at dere har flyttet sammen. Beskjedenhet er en greie for henne. Men du kan trygt vedde på at hun sannsynligvis har en gammel sokk der fylt med store sedler og klingende mynt. Hun kan ha en ekstravagant ascendant eller måne, men selv da vil hun ha en hundrelapp eller to gjemt under orkideen eller  i foldene på blondegardinene hun fikk til bursdagen for ti år siden og fremdeles ikke har brukt en eneste gang. Åpne en av diktsamlingene hennes, og en rynkete hundrelapp kan falle ut, forvirret over å se dagslys. En kvinnelig Kreps kan plutselig gå på en ellevill shoppingrunde når hun er blitt såret og trenger balsam for sitt skadde ego, men mesteparten av tiden vil forbruket hennes henge betydelig etter inntekten. Sparekontoen din kan være usedvanlig interessant for henne, og penger kan være en av hennes kjæreste samtaleemner. Hun vil ikke se ned på deg hvis du ikke har det, så lenge du er den typen mann som prøver å få tak i det. Hun vil hjelpe deg å gjøre det og ta vare på dem, men du er på egen hånd når det gjelder å sløse med dem. Ikke gå for langt, ellers vil hun føle at den gjensidig sikkerheten deres sklir unna. Når du gir denne jenta en fryktelig dyr gave, og hun sier: «Du skulle ikke ha gjort det,» da mener hun det virkelig.

For å få tankene hennes bort forsikringer, boliglån, husleie, regninger og bankbalansen rundt juletider, kan du ta henne med til en måneskinnstur i vannkanten ved midnatt. Det er da hun vil være på sitt beste. Månen vil lokke frem alle de hemmelige drømmene hennes, og nærhet til vann kan løsne hennes ørti indre hemninger. Du kan risikere å bli vitne til hele det indre følelsesregisteret hennes i løpet av en time. Deretter kan du velge den du liker best og oppmuntre henne til å dyrke den. En merkelig forvandling vil skje når du får en typisk krepsejente alene på en strand under fullmånen. Den kjølige og reserverte dame du ser på dagtid, eller sågar den fnisete superflørten du iblant kan observere på kveldstid på en restaurant eller nattklubb, vil plutselig bli en skapning fra en annen verden når de magnetiske månestrålene skinner i øynene hennes og den tiltrekkende lyden av brenningene fyller ørene hennes. Hun vil bli til en havnymfe, som kan fly sammen med deg så langt fantasien kan føre dere. Det vil fungere ni av ti ganger, og den tiende gangen valgte du sannsynligvis en nymåne, som ikke vil oppnå samme formål. Hun vil være sjenert og søt når månen er avtagende, men det du egentlig ønsker er en måne som er full nok til å vekke alle hennes skjulte evner. Under dens forheksende lys, p riktig tid i hennes personlige flo og fjære av følelser, kan hun skrive dikt, komponere musikk eller avsløre mysterier som filosofene har grunnet over i århundrer. Naturligvis blir hun en interessant samtalepartner på slike tidspunkter. For å si det litt forsiktig.

Du bør vite at når en kvinnelig Kreps er forelsket i deg, har hun to ulike tilnærmingsmåter. Den første er forsiktig og kvinnelig, sjenert, beskjeden og hyggelig skjelven. Den andre er heller klebrig. Denne siste typen vil bruke alle triks i boka for å sitte så nær deg som mulig i båsen. Det kan være veldig spennende selvfølgelig, hvis du virkelig bryr deg om henne. Men hvis du bare ønsker å være venner og hun bevisst klemmer hånden din eller kysser deg på kinnet akkurat idet drømmedama går forbi, kan leken miste noe av sjarmen. Du kan være med på leken, men vi kjenner en mann som gjorde det, og den andre jenta, som var rett frem og ikke drev med slikt, gikk bare videre. Han satt igjen med en innpåsliten krabbe med et fniseanfall. Denne typen kvinnelig Kreps kan være en reell trussel mot ekte kjærlighet og et lykkelig hjem. Heldigvis er hun i mindretall. Likevel, bare en eneste en kan skape masse problemer.

Som du kjenner til fra de andre stjernetegnene, er få kvinner perfekte. Den kvinnelige Væren praier alltid sin egen drosje og stanger hodet mot muren, den kvinnelige Skytten er sjokkerende frittalende, skorpionjenta kan skremme deg, Tvillingene kan være ustadig, Løven for stolt – og så videre. Den kvinnelige Krepsen har vanligvis ingen av disse feilene. Likevel er det visse ting man bør unngå med henne. Hun hater å bli kritisert, blir dypt såret av latterliggjøring, og hun holder ikke ut å bli avvist. En – to – tre. Disse er grunnleggende. Den typiske Krepsen er sjelden åpenlyst aggressiv og nøler med å nærme seg. Du må gjøre det første utspillet. Hvis hun beveger seg i noen retning i det hele tatt, vil det være bakover eller sidelengs. Siden hun i utgangspunktet er sjenert og frykter at hun ikke vil bli akseptert, etterligner hun den mannlige Krepsen. Vivet om en kvinnelig og mannlig Kreps som en natt i sju timer lå ved siden av hverandre i leiligheten hennes under påskudd av å se på magasiner. Mens pulsen deres banket stille, gikk de gjennom en bunke med gamle utgaver og gjettet kryssord. Ingen av de to krabbene ønsket nemlig å gjøre det første utspillet.

Vær snill mot moren hennes, eller hun vil aldri tilgi deg. Mor er en dame hun ikke vil like å se bli dårlig behandlet. Svigermorvitser appellerer ikke til krepsejentas sans for humor. Og ikke les den fem år gamle dagboken hennes. Den har sannsynligvis lås og nøkkel uansett. Krepsen liker å holde på hemmeligheter. De har ikke særlig sans for bekjennelser, med mindre du er den som betror deg.

Din elskedes engstelser kan virkelig bli et tema for deg, akkurat som for henne. Hun er redd for at hun ikke er pen nok, smart nok, ung nok eller gammel nok. Det spiller ingen rolle om hun har en figur som Venus fra Milo, et ansikt som Helen av Troja og en hjerne som Aristoteles. Hun vil fortsatt føle seg utilstrekkelig. Hvis du forsikrer henne om at hun er ung, vakker og en tenker, og hun har deg på kroken. Omtrent tjue ganger om dagen bør begynne å gjøre et inntrykk. Humøret hennes vil endre seg omtrent fire ganger i måneden, med hver kvartalsmåne pluss mindre svingninger to ganger om dagen etter tidevannet. Hun er liksom forutsigbar på en uforutsigbar måte. Det kan gjøre henne fascinerende og mystisk, men så innmari irriterende at du får lyst til å klaske til henne. I et av sine triste øyeblikk kan hun til og med bli redd for at hun ikke er en god kokk, noe som er helt latterlig, for den typiske kvinnelige Krepsen kan få en fransk chef til å ligne på kokken i messa under helvetesuka i militæret. Denne kvinnen er ikke fan av automatiske boksåpnere eller frossenmat. Hun ville heller bake brød fra grunnen av og lage sin egen pesto. Sjømaten hennes er oppsiktsvekkende, pastasalaten himmelsk, grønnsakene ferske og harde, og hun topper det hele med himmelske cupcakes. Kvinnelige Krepser er svært gode venner med stekeovnen sin, og kjøkkenet er hennes absolutte favorittrom (ved siden av barneværelset). Hun vil degge med deg som en hønemor, og du vil sannsynligvis elske det. De fleste menn gjør det.

I tillegg til den åpenbart grunnløse frykten for sine kulinariske ferdigheter, kan hun være redd for at du ikke elsker henne nok. Dette burde være enkelt for ethvert varmblodig hannkjønn å bøte på. Kjør på og bevis det – så ofte du kan. Hun vil være sjarmerende mottakelig. Når du først har slått på grønt lys, vil hun sannsynligvis gjenkjenne signalet, noe som kan fjerne hennes følelser av utilstrekkelighet, men som skaper et nytt problem. I sannhetens navn kan den kvinnelige Krepsen bli litt ivrig i tjenesten etter at du har vunnet hjertet hennes. Hun vil aldri gi slipp på deg så lenge hun lever. Det er ikke så ille. Det finnes menn som sulter etter en slik lojalitet. Du vil aldri sulte etter verken mat eller kjærlighet når du har vært heldig nok til å vinne hennes kjærlighet. Den sprø latteen som følger med, kan være litt festlig også. Hennes rike humor fremstår enda varmere og mer verdifull når du husker på alle de sarkastiske bertene der ute med sitt kyniske vidd og sin hyklerske latter.


Det er brutalt urettferdig å leke med denne jentas hjerte, for hun kommer til å elske, ære, akte og mase litt på deg med oppriktig hengivenhet. Hvorfor oppmuntre til slik sjelden kjærlighet med mindre du akter å gjengjelde den med samme glød? Husk hvor ivrig hun er. Kanskje du bare flørter litt, men du vil få problemer med å avslutte moroa. Hun kommer ikke til å ta hintet. Det finnes ikke noe grunt eller overfladisk ved følelsene til en kvinnelig Kreps. Når hun eier en mann eller en kaffekopp, er de hennes for alltid.

Hun vil kanskje ikke sjarmere vennene dine i senk med livlighet og strålende smiger, men hun vil ikke unngå å imponere deg med sin sjarm. Julikvinner foretrekker å reservere sine dypeste følelser for folk som står dem nær. Etter at du har datet andre jenter og sammenlignet dem med henne, kan det hende du løper rett tilbake til din kvinnelige krabbe, og ber henne om å ta tak i deg igjen. Godt tak.

Det vanskeligste ved å håndtere henne er å hindre henne fra å krype inn det alltid praktiske og hardføre krepsehuset. Siden hennes følelser er så sarte og sensitive, kan den den minste utilsiktede bemerkning såre henne mye. Det er vanskelig å vite når hun vil plutselig bli utsatt for skjulte betydninger. Du kan risikere å komme hjem en kveld og si «håret ditt ser nydelig ut,» og se at hun blir blank i øynene. Hvorfor? Fordi du insinuerte at håret hennes så grusomt sist du så henne. Kvinnelige Krepser kan være ganske nærtagende. De gråter mye. Ha alltid Kleenex for hånden.

Kvinner født under krabbens tegn er ikke nødvendigvis gjerrige, men de har denne lille vanen med å ta vare på ting. Du kan godt si at det er en regelrett tvangstanke. Hun vil sjelden kaste bort rester av av hyssing, knapper, krukker, kasser, ektemenn, eller gamle matoppskrifter. Hvem er du til å si at hun ikke kan få bruk for de gamle kinobillettene, falmede kjærlighetsbrevene og brukte teposene? En dag i uforutsigelig fremtid kan hun trenge de gamle simkortene hun har i skuffen sammen med den ødelagte julepynten. Ikke spør henne hvordan hun kommer til å få bruk for to hundre umake sokker og hansker, for lenge siden skilt fra sine maker. Hun vil, så det så! Dette er ikke jenta som vil sette pris på noen som brenner et hull i det arvede sengeteppe som hennes grandtante Torild heklet. Alt har en sentimental verdi, inkludert utgått kredittkort og speidermerkene hennes. Hun verdsetter de tingene hun eier og passer eiesykt på dem. Det inkluderer selvfølgelig deg. Hun er ikke så mye sjalu som eielysten. Det er en bitteliten forskjell.

Kvinner født i ildtegnene kan streve og protestere mot livets utsettelser og skuffelser, men krepsejenta vil vanligvis tenke at ingenting kan endres eller overvinnes ved å sette i gang en voldsom kommers. Når ting ikke går hennes vei, kan hun felle noen rolige tårer alene, men hennes normale reaksjon vil være å folde hendene stille og vente tålmodig på at ting skal rette seg. Tålmodighet er en av hennes flotteste egenskaper. Men når hun er deprimert, må du å finne en måte å få tankene hennes bort fra seg selv på. Prøve å fange henne før hun har gravd seg for dypt ned. På en måte ønsker hun å bli passet på som et småbarn. Ønsket om å bli skjemt litt bort av de nærmeste synes å være begravd dypt i Krepsens natur. Hun trenger desperat å vite at du ikke kan leve uten henne, og noen ganger vil hun gå langt for å vekke din medlidenhet eller dine beskyttelsesinstinkter, bare for å være sikker på at hun betyr mye for deg. Det er egentlig ikke så mye å be om fra hennes side når hun gir så mye i retur. Men ikke la deg lure av hennes svakhet under disse episodene. Den hjelpeløse, lille babyen som søker dine store, sterke armer for å stenge ute den kalde, grusomme verden er godt i stand til å klare seg selv hvis hun må. I midten av en krangel, når månejenta di ser opp på deg med redde og tårevåte øyne, husk at etter at du har gått og er trygt rundt hjørnet, tørker hun sannsynligvis øynene, starter en spilleliste på mp3-spilleren begynner rolig å rydde i skapet. Selvfølgelig kan du ikke utelukke at depresjonen hennes iblant kan være ekte i stedet for et typisk krepseaktig forsøk på å få sympati. De nettene du bør bli, lytte til musikken sammen med henne og holde henne ømt i hånden.

Det er ingen ende på hvilke heltemodige offer en kvinnelig Kreps er i stand til å gjøre for dem hun elsker. Den tapperheten som hun ikke synes å være i stand til å mønstre for seg selv for å kvele sin egen frykt, skinner igjennom når noen nær henne trenger at hun er sterk. Hun vil aldri svikte deg når tingene virkelig blir ille, og da vil hun minne deg mer om et digert, robust fjell enn en skjør, sølvblank månestråle. Barna hennes vil også oppleve henne som et tårn av styrke og trygghet. Hun vil hjelpe dem å finne veien med følsom forståelse. De vil klamre seg til henne, og varmen fra hennes kjærlighet vil gjøre hjemmet deres like rikt, komfortabelt og strålende som et palass, selv om det er en rønne. Det kan hende du mister noe oppmerksomhet når barna kommer. Krepsen styrer morsrollen, vet du. Det vil fortsatt være rom for deg, men du må flytte deg litt til siden. (En barnløs kvinnelig Kreps vil elske et dyr eller vennene sine med all sin lagrede morskjærlighet, og kjæledyret og vennene vil være heldige.) Som fugleunger vil hennes barn trolig bli matet hver gang hun ser en åpen munn, og maten vil alltid være varm og næringsrik.

Ingenting er for godt for hennes familie. Når et barn nyser, vil han bli puttet i seng med medisiner, varm te og kyllingbuljong til han blir gammel nok til å nekte. Barn av en mor født i Krepsen vil ikke komme unna å ta på seg en tykk genser en vinterkveld, skjerf og votter i snøen eller gummistøvler i regnet. Et barn må ha masse viljestyrke for å bekjempe krabbens beskyttende omsorg. Han må være ganske tøff for ikke å bli bortskjemt også. Det blir ofte litt av et sjokk når han kommer ut i verden og oppdager at han ikke er sentrum i universet. Slik fullstendig oppofrelse og hengivenhet kan gi ham en fantastisk sikkerhetspute å falle tilbake på når livet kommer for nært, men det kan også gjøre ham unormalt avhengig av hjemmet og ute av stand til å se egne feil. Det er ofte umulig å si om en mor født i Krepsen knytter sine barn fast i skjørtefalden, eller om de velger å tjore seg fast selv. Hun vil lagre hver rettskrivningsprøve, stolt henge opp klønete tegninger på veggen og ømt pakke inn babysko i silkepapir. De små, rynkete, hvite lærskoene er verdifulle, for med månens klare, fotografiske hukommelse vil hun huske barnetss første skritt lenge etter han har forlatt redet. Flyturen i seg selv kan være smertefullt. Den kvinnelige Krepsen kvier seg for å oppgi barna sine til ekteskapet. De har en tendens til å henge fast for hardt og for lenge, og tror ingen er gode nok for barna. Noen ganger må den vordende bruden eller brudgommen til en person hvis far eller mor er født i juli, gjennomgå enhver prøve utenom Rorschack-testen.

Jeg kjente en gang en mor født i Krepsen, som pleide å hente sin lille sønn hver dag utenfor skolen. Han ville alltid komme styrtende ut døra som en jetdrevet rakett og umiddelbart begynne å løpe rundt i skolegården et par ganger før han nærmet seg henne. En gang da søsteren var med, begynte tanten å følge etter den lille gutten, men krepsemoren stoppet henne. «Nei, la ham være,» sa hun rolig. «Han bare slipper ut litt damp. Han kommer tilbake når han er ferdig med å løpe.» Endelig kom sønnen hennes bort, tok henne i hånden og sa: «La oss gå hjem, mamma. Jeg er sulten.»

Og det oppsummerer månekvinners holdning til alle former for kjærlighet og mest av til ekteskapet hennes. Dette er hennes særegne form for eietrang, som er urokkelig, men aldri aggressiv. Hun vet i sitt stille sinn at uansett hvor langt unna du drar for å realisere drømmene dine, så vil du alltid komme tilbake igjen, og hun vil tålmodig være der og vente. Øynene hennes vil fortsatt være vakre med den månemagien som du husker, kjøkkenet vil dufte deilig av varme krydderurter og hun vil spørre deg hvordan det gikk og hvordan du føler deg. Hvis det gikk dårlig og du føler deg elendig, vil hun fortelle en morsom historie for å få deg til å le. Så hun vil fylle magen din, og etter at du har begynt å slappe av, vil hun forsiktig jage bort bekymringene dine med sine fornuftige råd og sin romslige humor. Senere, i lyset fra bålet, vil du se på det rolig ansiktet hennes og spør deg selv om igjen: «Er hun virkelig en månejomfru fra en duggvåt hage eller en elskelig skrulle?» Men svaret vil ikke virke særlig viktig.

rss
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail