Personlig horoskop – kr 199

Les mer

Kjærlighets-horoskop kr 149

Les mer

Stjernetegn

Den kvinnelige Løven

MilaKunisLeo

Mila Kunis

Det er en ting den kvinnelige Løven har, som du sannsynligvis ikke vil like. En utklippsbok med bilder og minner fra alle tidligere kjærester. Det nytter ikke å prøve å få henne til å kaste den, for Løvinnen er sentimental.

Hun er ingen veggpryd, men festens midtpunkt. Det er gode sjanser for at hun er latterlig populær, og du vil få plenty konkurranse hvis du vil ha henne til å binde seg til deg for resten av livet. Du vil få et lite forsprang hvis du heter Løvenskiold, Wedel, Huitfeldt eller Treschow – alt som høres kongelig, adelig eller viktig ut. Det er vanskelig å se for seg en kvinnelig Løvinne gifte seg med noen som heter Plassen eller Hansen. Det er mulig. Alt er mulig. Men hun vil sannsynligvis endre Plassen til Plazén.

Mest sannsynlig vil hun være den sosiale lederen i sin gjeng og regjere over de laverestående kvinnene som en dronning, men med en så avvæpnende varme og et så vakkert smil at ingen egentlig bryr seg. Kanskje de andre jentene føler at hun var født til å herske og diktere stiler, skikker og seder. Uansett ville det ikke hjelpe noe særlig å prøve å tilrane seg hennes autoritet.

Moder natur ser ut til å ha hatt noen fordommer da hun skapte Løvinnen, som har tilstrekkelig livlighet, intelligens, eleganse, skjønnhet og ren sex appeal til å vare for minst tre kvinner med noe overs. Hvis du har mindreverdighetskomplekser, bør du satse på en mindre prangende blomst. Ikke forvent å kunne temme henne til å bli en føyelig liten pike som lytter til hvert ord du sier. En mann som forventer at en kvinnelig Løve skal sitte beundrende ved føttene hans er en lykkelig tosk. Regn deg for å være heldig hvis hun møter deg på halvveien, respekterer deg, er villig til å være partneren din og lar deg eie følelsene hennes. Bare gjennom det å la deg få lov til å elske henne, har hun jo praktisk talt slått deg til ridder, må du vite. Seriøst, du kan gjøre det mye dårligere. En Løvinne er mye kvinne. Hun er en luksusartikkel, som ikke er tilgjengelig til nedsatt pris.

Det lønner seg å huske at den kvinnelige Løven kan blåse opp til storm og samtidig late som hun er like søt og ufarlig som en pose Seigmenn. Hun kan ha en hviskende stemme, milde, høflige manerer og store, myke øyne som glitrer vakkert når hun blafrer med vippene. En kvinnelige Løve kan se ut til å være like glatt og rolig som en stille og kjølig innsjø. Vær på vakt. Det er bare en rolle hun har tatt på seg fordi den er populær. Bare prøv å gi fjerne henne som hovedpersonen i din kjærlighetsoppsetning og la henne ta rollen som stedfortreder eller birollen, så vil du raskt finne ut akkurat hvor sjenert og underdanig hun ikke er. Nå vil naturligvis de fleste kvinnelige Løver som man viser oppmerksomhet, gjøre det klinkende klart at de er for stolte og verdige til å finne seg i noe tull. Du bør bare forsøke å unngå snuble dersom du blir involvert i den andre typen Løvinne, som skjuler klørne sine, men allikevel kvesser dem hver dag.

Første skritt når du oppvarter denne jenta er å ta med presanger. Det spiller ikke så stor rolle hva det er, bare de er dyre, vitner om god smak og du er ordentlig kledd når du gir dem til henne. Så bør du trene på ulike måter å gi henne komplimenter på. Vær original og kreativ. Fraser som «du er dødsheit, ass» og «så kul du er, snuppa» vil få deg hevet rett ut av slottet og tilbake til bøndene – både vulgaritet og slang gjør henne iskald. Husk, du oppvarter en kongelig. Hun kan ikke eksistere uten å bli verdsatt og smigret, men husk at hun beundrer din manndom, og hun har ikke lyst til å gjøre deg til en tøffelhelt. En kvinnelig Løve ville ikke være i stand til å elske deg hvis du ikke var sterk. Det er bare det at hun ikke vil gi deg lov til å fornærme henne med å være nedlatende. I tankene hennes er hun definitivt ikke det svake kjønn.

Mange løvejenter er atletiske og liker idrett, men det ville være lurere av deg å ta henne med på kino enn på idrettsbanen. Scenen og rampelyset vil alltid tiltrekke og forvandle henne. (Best å bestille seter på orkesterplass – glem galleriet.) Hvis du velerg en film der heltinnen oppfører seg slik du vil at hun skal oppføre seg den kvelden, er det over middels sjanse for at hun ubevisst vil opptre på samme måte og ikke avvike en millimeter fra rollen. Etter at underholdningen er over, bør du ikke ta henne med til en hamburgersjappe og forvente at hun skal sitte ved disken og gumle på pommes frites fordi hun er så forelsket i deg. Det er bedre å ta henne med ut mer sjelden og til mer glamorøse steder. Hun er ikke nødvendigvis en golddigger, faktisk er hun vanligvis sjenerøs. Hun vil ikke ha noe imot at dere ofte spleiser, og hun vil sannsynligvis nedlesse deg med nesten like mange gaver som du gir henne. Men hun er rett og slett ikke komfortabel i shabby omgivelser. Selv de fattigste kvinnelige Løver i verden vil greie å samle nok slanter å kjøpe gardiner, smykker og ringer. Det kan hende hun vil slumme litt iblant ut av ren nysgjerrighet, men bare som tilskuer fjernt fra mengden. Fattigdom gjør henne deprimert og fysisk dårlig. Hvis du kler deg som en slask og tilby henne en rønne, har du ikke en sjanse.

Det finnes en historie om en fransk adelskvinne som viste sin elskede hagene i Versailles og spurte: «Kjæreste, kjenner folket til denne fantastiske følelsen av kjærlighet?» Da hun ble forsikret om at de gjorde det, ropte hun ut i såret overraskelse: «Det er for godt for dem!» Hun var trolig en Løve.

Ikke klandre Løvinnen for sin tidvise arroganse og forfengelighet. Det ligger i hennes natur å føle seg hevet over massene. Folk motsetter seg det sjelden, for en kvinnelig Løve som er høyt elsket og respektert, kan være verdens snilleste og mest sjenerøse kvinne, med en feminin omsorg for barn, forsvarsløse og ensomme. Du kan ikke forvente at hun skal abdisere fra tronen som er hennes fødselsrett. Hvis hun er et typisk barn av solen, er hun så elegant og blendende at folk flest gjerne anser henne som noe utenom det vanlige. Og det er hun virkelig. Hun er intelligent, vittig, sterk og dyktig, men likevel behagelig feminin på samme tid. Ingen ved sine fulle fem kan kalle det vanlig.

Litt smiger vil gi deg det du ønsker å oppnå hos din Løvinne. Du har allerede oppdaget at det er hennes hemmelige svakhet. Og her er en annen hemmelighet, hvis du har tenkt å gifte seg med henne: Til slutt vil hun bli lei av det forgylte buret og ønske å streife rundt i jungelen for å se hva som skjer blant alle de andre kattene der ute. Det å være innesperring innen fire vegger og under samme tak kan fort ta fra gnisten henne. La henne få ha sin karriere. Hun vil visne på blomsterranken hvis hun blir tvunget til å være bare hjemmeværende, med mindre du har nok penger til å la henne være vertinne til stadighet samt ekstravagant interiørstylist.


Den kvinnelige Løven blir vanligvis en glimrende kone. Du vil sjelden se henne sjuskete kledd i en sliten badekåpe, med hårruller og ansiktsmaske. Ikke at hun dropper skjønnhetsbehandlinger. Den typiske Løvinnen vil tilbringe timesvis foran speilet og bruke en formue på kosmetikk, men hun vil at du skal se resultatet, ikke veien dit. Det kan være tider da du føler at du forsørger hele familien til frisøren hennes. Mang en mann gift med en kvinnelig Løve ender opp med å trygle: «Kjære, må du bruke så mye penger på skjønnhetsklinikken?» Men få Løvinner liker å ordne sitt eget hår. En vask og en blowdry får dem til å føler seg bortskjemt, og følelsen av å bli bortskjemt betyr noe for enhver Løve.

Med mindre hun har ascendanten i Krepsen, Jomfruen eller Steinbukken, må du kanskje passe på kortbruken hennes. Løver lar seg lett lokke når det gjelder utgifter til flotte klær, møbler til hjemmet eller gaver til venner. Garderoben hennes kan være ganske innholdsrik. Hun kan se fantastisk ut i gallakjoler overdrysset med paljetter og bergrkrystaller eller utringede, pynteantrekk. Men hun vil trolig foretrekke uformelle klær og sportsklær hvis hun er ei typisk løvejente. Hun liker skreddersydd design og utsøkte stoffer, men ikke nødvendigvis med krimskrams og pynt. Myk kasjmir, pen, italiensk strikk og en klassisk, engelsk trenchcoat er favorittene hennes. Smaken hennes er vanligvis utsøkt, om enn litt dyr. En og annen kvinnelig Løve vil overdrive og begrave stilsansen sine i glorete, sjokkerende klær, men hun er unntaket fra regelen om den tradisjonelle Løvinnens utmerkede motesans.

Du vil oppdage at hun er en suveren vertinne når du inviterer sjefen på middag. Han vil synes at du er et geni som har vunnet hennes hjerte. Hun vil trolig slå an hos kona hans også, for Løvinner er populær blant både menn og kvinner, og begge kjønn blir likt begunstiget med hennes vennlige smil og utadvendte personlighet. Alle som kommer nær hennes sterke sollys føler varmen. Løver kaster sjelden skygge.

Som mor vil hun overøse barna med kjærlighet og varme. Det kommer ikke til å bli lett for henne å se feil hos dem, men når hun gjør det, vil hun være streng. Siden hun ikke tåler å bli tatt for gitt, kan hun surmule i majestetisk taushet dersom barna ikke respekterer henne. Mange løvemødre har sin egen måte å skjemme bort barna på samtidig som de kjefter ofte på dem – litt av en selvmotsigelse når du tenker over det. Hun kan boltre seg og leke med løveungene, ha lange, kameratslige samtaler med dem, men hun vil også lære dem å stille i geledd som soldater, oppføre seg pent og adlyde de som er eldre enn dem. Samtidig er det fare for at hun kan dele ut litt for mye lommepenger og gi etter for mas om luksusartikler. På en måte kan du si at hun behandler avkommet som bortskjemte medlemmer av kongefamilien, høyt elsket, men det forventes at de passer manerene sine, spesielt i det offentlige. Hun vil være svært stolt av prestasjonene deres, og himmelen hjelpe den utenforstående som forsøker å skade dem eller dømme dem urettferdig. På tross av dette vil hun ikke kvele ungdommene. Hun er for selvstendig til å henge over dem hvert sekund. Hun vil leve sitt eget liv og holde et våkent øye med ungene på avstand. Mange kvinnelige Løver arbeider ute, men barna deres savner sjelden oppmerksomhet. De karriereorienterte Løvene greier vanligvis å balansere morsrolle og jobb med perfekt kyndighet.

Til tider vil hun miste sin verdighet og likevekt og bli en tøysete, leken løvinne med sans for slapstickhumor. Hun kan brøle av latter som et sunt dyr, men når stunden har passert, vender fløyelsstemmen og den majestetiske holdningen tilbake. Ingen kan kvele en frisk bemerkning eller et frekt spørsmål med så mye kjølig forakt som en kvinnelig Løve. Hun setter ikke pris på fortrolighet fra fremmede. Selv om hun kan klovne rundt og være overraskende uformell med de nærmeste, forventer hun at utenforstående holder seg på plass.

Når det gjelder trofasthet, så kan den kvinnelige Løven minne om denne gamle strofen: «Skål for meg og skål for deg, min kjærlighet jeg bekrefter – jeg  vil være trofast like lenge som deg – ikke et eneste minutt efter.» Det sier alt.

Ikke vær sjalu på hennes evne til å bli sentrum for oppmerksomheten i et rom fullt av beundrende menn. Menn vil alltid snu seg etter henne når hun glir forbi. Hun synes det er som det skal være at menn gjør kur til henne. Hun kan oppmuntre til komplimenter fra det motsatte kjønn og tillate seg en lett, uskyldig flørt, for hennes dyptliggende behov for begeistring og hyllest skjuler egentlig en merkelig frykt for at hun ikke er feminin nok, og hun må stadig berolige seg selv med at hun er tiltrekkende. Det betyr ikke at hun ikke stadig er forelsket i deg, selv om hun smiler til din beste venn og forteller ham at hun elsker den nye jakken hans. Men ikke prøv å fortelle hennes beste venninne at du liker hennes nye topp. Det er en helt annen sak. Det som er saus for gassen er ikke saus for gåsemor, for å snu opp ned på det gamle barnerimet. Hvis hun hører at du omtaler en kollega som noe særlig mer intimt enn «hun derre-hva-het-hun-nå-igjen,» kan den malende kattungen din klore.

Selvfølgelig er det ikke rettferdig. Men hvis du ønsker å være den stolte eier av den stolte, strålende manken, må du gjøre noen innrømmelser. Tross alt er det å en påfugl ikke det samme som å eie en gjøk eller en kurrende due. Smigre forfengeligheten hennes. Hun vil trolig være betydningsfull i sin egen rett, for få kvinnelige Løver kan motstå å konkurrere mot menn om prestisje, om ikke inntekt. Løvinnen din kan være alt fra artist til kirurg.

En av mine beste venner og kjæreste Løver er en anerkjent psykiater. Riktignok er det en karriere som lar henne forelese og gi råd (Løvens kjæreste tidsfordriv), men hun gir sine råd med et varmt smil, glitrende øyne og dyp medfølelse, og pasientene vil føle seg bedre bare ved å være i samme rom som henne. Ektemannen gir henne all den respekt og beundring hun krever som sin kongelige rett, men han har sitt eget yrke som kan måle seg med hennes. Han er en begavet forfatter og dikter, evner som alltid imponerer den sentimental Løven. De deler likt på rampelyset, men han er mannen og sjefen i kulissene. En perfekt suksessoppskrift for å temme en Løvinne.

Og det er nøkkelen til et problemfritt forhold med en kvinnelig Løve. Ikke la henne kvele deg, men ikke prøv å overgå henne. Bare lim en stor, strålende stjerne på garderobedøren hennes og blås opp egoet ditt. Du er litt av en kar, vet du, som har vunnet hånden til den stolte Løvinnen. Si meg, hvordan greide du det?

rss
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail