Personlig horoskop – kr 199

Les mer

Kjærlighets-horoskop kr 149

Les mer

Stjernetegn

Skorpionen

24. oktober  til og med 22. november

24. oktober til og med 22. november

Hvordan gjenkjenne SKORPIONEN

Et oppslagsverk beskriver en skorpion som et nattedyr av edderkoppfamilien. Den angriper og lammer sitt bytte med en gift som injiseres via den lange, buede halen, som brukes både til forsvar og ødeleggelse. Skorpionens brodd er ofte dødelig.

Folk trekker seg ofte tydelig tilbake når noen sier at han eller hun ble født i november, alt mens de mumler: «Å, du er en Skorpion!» Enten i ren og skjær frykt eller med ærefrykt og respekt. Iblant kommer det også et fnis som åpenbart refererer til den legendariske Skorpion-lidenskapen. Skorpioner er lei av disse reaksjonene på deres stjernetegn, og hvem kan klandre dem? Men de er hensynsløse og farlige, ikke sant?

Feil. Det spørs. Først bør du lære å gjenkjenne dette tegnet. Kanskje i selvforsvar – eller fordi du leter etter et virkelig overlegent eksemplar.

Skorpioner liker å reise inkognito. Takket være deres store selvkontroll lykkes de vanligvis, men det finnes et par snarveier som gjør det lettere å trenge gjennom forkledningen deres ved midnatt eller midt på dagen.

Se på øynene. De kan være grønne, blå, brune eller svarte, men de vil være gjennomtrengende med hypnotisk intensitet. De fleste føler seg nervøse og uvel under Skorpionens uavbrutte blikk. Du må bryte blikkontakten og se bort først. Han vil vinne den kampen hver gang. Det er en idiotsikker identifikasjon av Plutos personlighet. Skorpionen øyne borer dypt inn i deg, nådeløst, som om de trenger inn i sjelen din. De gjør det.

Neste snarvei, hør ham prate. Tonen kan være fløyelsmyk, hes eller sylskarp, talen langsom og avmålt eller hurtig og stakkato, men det han sier vil aldri være selvutslettende. Skorpionen har et komplett ego. Han vet hva han er og han vet hva han ikke er, og ingenting noen andre mener vil endre på dette. Fornærmelser sklir ham rett forbi, og komplimenter rokker ham ikke en brøkdel av en tomme. Han trenger ikke noen til å fortelle ham om hans laster eller hans dyder. I beste fall vil han rolig si seg enig i vurderingen din, i verste fall vil han mistenke dine motiver.

Neste gang du er sammen med en gruppe mennesker, start en diskusjon om stjernetegn. Nevn at med litt øvelse er det ganske lett å kjenne dem igjen. Når noen fester et hypnotisk blikk i deg og sier med selvsikker mine: «Du kan ikke gjette hva jeg er,» svarer du fast: «Du er Skorpion.» Det kan bli første gang noensinne at han blunker. Men blikket vil vakle bare for et øyeblikk, og han vil raskt gjenvinne den kjølige roen han utviste før du avslørte den omhyggelige forkledningen hans. Hvis du noen gang kommer over en bablende Skorpion med flakkende blikk, avskriv ham som en astrologisk unntak så sjeldent som påskeharen. Det finnes november-mennesker med tung planetarisk påvirkning av rastløshet, men du prøver å lære å gjenkjenne den typiske Skorpion. Du finner svært få av den nervøse typen. Naturen kan endres av andre fødselspåvirkninger, men bare litt.

Plutos folk har kraftig fysikk. Trekkene er merkbart tunge eller skarpe og tydelig tegnet, og nesen er ganske fremtredende, noen ganger nebb-formet. Vanligvis er hudfargen svært blek, nesten gjennomsiktig, og brynene er tunge og møtes over neseryggen. Det finnes en knitrende, elektrisk vitalitet i selve tilstedeværelsen til en Skorpion som avslører ham. Selv så rolig som han prøver å være, kan en slik livskraft ikke skjules helt. Hannene har kraftig hårvekstpå armer og ben, ofte med et rødskjær. De fleste skorpioner har mørkt hår og mørke øyne, men ikke overse den kjølige, blonde typer, hvorav Grace Kelly og Billy Graham er gode eksempler. Kjølig på utsiden, altså. Den kjølige overflaten hos Pluto er nøye utviklet for å skjule den kokende indre naturen.

Slik selvkontroll må misunnes. Uansett hvordan følelsene hans berøres, vil du sjelden se dem reflektert i Skorpionens frosne, ubevegelige ansikt. Disse menneskene stolte og viser bevisst frem et tomt uttrykk. De kommanderer sine ansiktstrekk til å ligge i ro, og trekkene adlyder. (De ville ikke tørre å ikke adlyde en Skorpion.) Du vil sjelden se Skorpionen avsløre seg ved å rødme, rynke pannen eller flire. Smil er sjeldne, men ekte. Kroppen følger de samme ordre som ansiktet. Det vil sjelden være noen hopp, skvetting eller nervøse bevegelser.

Han vil aldri skjule ansiktet i forlegenhet eller blåse seg opp i stolthet. Reaksjoner skal alltid holdes på et minimum, fordi Skorpionens kunststykke er å undersøke din natur og dine motiver nådeløst, mens han forblir uransakelig selv, og han er  ekspert på dette.

Det er viktig å huske at det finnes en bestemt type Skorpioner som beveger seg og snakker ganske raskt, og som synes å ha en åpen, vennlig måte. Se dypt inn i øynene hans og husk noen av hans tidligere handlinger, hans sanne atferd. I virkeligheten spiller han et spill med alt den ubekymrede småpraten. Inni seg er han like tøff og bestemt som de mer typiske, tydelige Pluto-menneskene. Kanskje er han enda litt mer farlig fordi hans forkledning er bedre slik at han lettere kan lure deg. Hvis du begynner å behandle ham som snille Snorre, som er helt ufarlig, kan det hende du vil møte på problemer. Vær på vakt mot alle Skorpioner. Jeg mener ikke at de er onde. De er bare ikke myke eller naive. Noen Skorpioner, som innser at øynene avslører den indre intensitetet, bruke ofte solbriller, selv om natten.

Bemerk til en Skorpion at han har et stort talent som en dag kommer til å bli oppdaget, vil han rolig og ubesværet svare: «Ja. Jeg vet det. » Spør ham om han vil gjøre deg en tjeneste, og han vil svare like enkelt svare: «Ja, selvfølgelig» eller «Nei, jeg kan ikke det. »

Hvis du er følsom, ikke be om hans mening eller råd. Du får den nakne, brutale sannheten. Du spurte ham, vil han kunne fortelle deg. Skorpionen vil ikke gi en falsk kompliment for å skåre poeng eller vinne en alliert. Det er under hans verdighet å smigre. Når han sier noe pent til deg, sett pris på det. Du kan være sikker på at det er oppriktig og uglanset. Hvis han sier at du har en god stemme, slutte å synge i dusjen og skaffe deg en mikrofon. Hvis han sier at du har en stor stemme, kan du trygt prøvesynge for operaen. Det kan også tenkes at han i forbifarten flytter unna noen fjell for å hjelpe deg videre. Ikke tro på alt du hører om Skorpionens egoisme. Lytt isteden til noen av de takknemlige menneskene som har mottatt hans kloke råd og sjenerøsitet. Skorpionen skaffer seg naturlig enten sterkt lojale oghengivne beundrere, eller misunnelige og hatefulle fiender. Men selv de sistnevnte respekterer ham motvillig, og du vil merke at de er forsiktige med å ikke utfordre ham åpenlyst. Eksempler på de få som gjorde det, er levende og smertefulle påminnelser om at aktsomhet er nødvendig i et angrep på Skorpionen og hans planet Pluto. Husk at Pluto styrer kjernekraften.

Likevel, det finnes en rørende omtanke i disse menneskene og ofte en varm sympati med de syke og svake. Skorpionens berøring kan være både kjølende og omsorgsfull, så vel som varm. Hans solstilling gir ham flere veier å velge mellom. Han kan imitere den nattlige skorpionen, som vil stikke andre og selv seg selv til døden ut av pur glede over å kunne stikke – eller han kan imitere ørnens strålende, høye flukt, der den stiger over jordiske begrensninger og bruker sin styrke klokt og rettferdig. Store generaler som MacArthur, presidenter som Theodore Roosevelt og forskere som Madame Curie og Jonas Salk er ørner. Flere presidenter fra USA er født i dette tegnet enn noen annet.

Når det gjelder de nattlige skorpioner, kan du ha blitt stukket av noen selv. Gammel astrologi refererer til dem som slanger. Det er ikke vanskelig å gjette hvilken kategori de du møter, tilhører. Noen Pluto-mennesker havner et sted midt mellom ørn og stikkende skorpion, ofre for sin egen svarte magi. Dette er de grå øglene. Hos dem blir fullkommen selvoppofrelse til nevrotisk bekymring over selvet, og synske evner blir nevrotiske bekymringer over lurende onder som kan slå til når som helst. Det kraftige mot vrir seg rundt, og i stedet for å søke den hensynsløse hevnen som de stikkende skorpionene – eller å heve seg over slik bitterhet som ørnene – vil de bittert trekke seg tilbake i sammenblandet hat over hver minste skade og håpe at skjebnen vil straffe fiendene deres, og derved nesten ubevisst ønske ødeleggelse uten å direkte handle.

De grå øglene klarer ikke å utnytte Plutos kraft – den kraften som kunne løftet dem høyt over alle de uheldige omstendigheter som omgir dem. Midt i tragedien kunne denne voldsomme indre styrken gitt dem nytt liv i solen. Men de søker de mørke skyggene og og dormer der i steden, og kaster derved bort det strålende potensialet som deres fødselsrett innebærer. Likevel vil Skorpionen aldri gli dypt nok inn i den bitre depresjonens gjørme til at de helt mister Plutos kraft. Det er aldri for sent for den grå firfirslen å forvandle seg til en ørn. Den slags magi hører utelukkende til de mennesker som er født i Skorpionens soltegn. Alt de trenger å gjøre er å kalle på den. Typiske ørner har ingen frykt. I kampen vil de lede sine menn inn i selve dødens ansikt uten bevring. Selv den gjennomsnittlige Pluto-mann eller -kvinne møter tappert alt fra fysisk smerte og fattigdom til latterliggjøring og fiasko med en stolt forakt og full tillit til sin indre evne til å overvinne ethvert slag.

Skorpionen er intenst lojal mot sine venner. «Greater love hath no man than this, that a man lay down his life for his friends.» Noen av dem gjør bokstavelig talt dette, for venner, slektninger eller avholdte – i kamp eller i en sivil krisesituasjon. Skorpion-soldaten kaster seg kjapt og instinktivt uti kuleregnet for å dra kompisen inn i sikkerhet. Skorpion-brannmannen gir sitt liv for å redde barnet i den brennende bygningen. Noen ganger virker det som om Plutos mennesker ubevisst oppsøker vold med vilje, som en utfordring for styrken.

Skorpionen glemmer aldri en gave eller en vennlighet, og det blir rikt belønnet. Omvendt husker han også en skade eller en urettferdighet, men det er forskjellige måter å reagere på. Ørnen vil knuse fienden slik at fienden lærer å aldri skade ham igjen, vinne kampen, og la den beseirede parten gå sin vei. Den dødelige, nattlige skorpionen vil først stikke, så planlegge ødeleggelsen, så stikke igjen. Han er ikke tilfreds bare med å ta igjen. Han må ødelegge fienden fullstendig, eller i det minste overgå ham. Den typiske stikkende Skorpion vil ligge våken om nettene for å finne ut hvordan han kan ta igjen. Hvis en nabo bevisst skraper borti støtfangeren hans, vil han skrape opp to støtfangere på naboens bil neste dag og kanskje kjøre over den nøye trimmede hekken for godt mål. Disse Skorpionene er sjelden fornøyd med å tvinge skoen på den andre foten til å vise fiender hvordan det føles. De limer sandal fast i sement isteden. Men hos de grå øglene tar Pluto hevn i form av bitterhet som holdes inne i mange år, og som uunngåelig fører dypt melankolsk eller faktisk, varig fysisk sykdom. Kokende Skorpion-harme som holdes inne og aldri uttrykkes, forgifter med dødelig sikkerhet. Hvis den vendes utover, kan det skape skyldfølelse, fordi den stikkende Skorpionen tross alt skjemmes over å skade de forsvarsløse. Derfor bør ikke harmen vendes verken innover eller utover. Det bør overvinnes ved å se fremover og glemme, slik som ørnen – aldri ved å se tilbake i sinne og hevn.

Skorpionens helse er typisk for hans natur. Han kan ødelegge kroppen med utskeielser, melankoli eller hardt arbeid. Men han kan også bygge den tilbake med ren vilje etter kritisk sykdom. Plutos makt er så sterk. Skorpioner er sjelden syke, men når de er det, er det vanligvis alvorlig. Lang hvile og holdningsendring, med fredelig aksept i stedet for brennende harme, er de beste botemidler. De kan ikke la ting gå seg til, og selvfølgelig vet de mer enn legen og sykepleierne. De viktigste områdene for bakterieangrep og ulykker er de reproduktive organene, nesen, halsen, hjertet, ryggraden, ryggen, sirkulasjonssystemet, bena og anklene. Åreknuter og idrettsulykker er vanlige. De bør unngå brann, eksplosiver, giftige gasser og stråling. Likevel vil du finne mange av dem som søker yrker som innebærer fare langs nettopp disse linjene. Noen ganger har de kroniske neseblødning, eller kirurgi er utført på nesen eller annen grunn.

Skorpionen er dypt interessert i religion, intenst nysgjerrig på alle faser av livet og døden, lidenskapelig opptatt av sex, og nærer et voldsomt ønske om å formere seg. Men han er også heroisk, hengiven til familien og kjærligheten, og en stillfaren beskytter av barn og svakere sjeler. Han kan være en helgen eller en synder. Han kan eksperimentere med de mørkeste mysterier på denne siden av Hades, eller han kan bitende spotte synd og forfall. Om han taler fra en prekestol, på et forretningsmøte eller fra en scene, skjærer hans hypnotiske appell gjennom publikum, slik at de bokstavelig talt blir paralysert eller endret. Det er egentlig ganske skremmende. Selv om Skorpionen midlertidig skulle ha gitt seg hen til bitterhet, drikking eller melankoli, kan du satse en gammel kopi av Dantes Inferno på at de andre fyllikene vil klare banen når de ser ham komme.

Han har en voldsom eiertrang når det gjelder hva han tror hører ham til, inkludert suksess, men ambisjonene er aldri overtydelige. Han venter rolig på sjansen til å komme seg videre mens han serverer, vel vitende om at han er kvalifisert for stillingen over ham. Han tar kontroll sakte, men veldig sikkert. Skorpionen kan gjøre omtrent alt han ønsker å gjøre. Hvis han virkelig ønsker det, er det definitivt ikke lenger bare en drøm. Den mørke, magiske og mystiske kraften til Pluto omgjør ønske til virkelighet med kjølig, nøyaktig og fast hensikt.

Selv om en sykelig trang til å vite om det verste hos av sykdom og fordervelse hos menneskeheten, kan få en grå firfirsle til å vende seg mot narkotika og grusomhet, kan han snu denne banen til et virke innenfor medisin, der drastiske behandlinger med de samme midlene innehar en dyp fascinasjon for ham. Selv om mange av de omtalte sadistiske kirurger er Skorpioner, er det også tilfelle at mange av de beste medisinere i verden er inspirert av Pluto til å helbrede både psyke og kropp, diagnostisere og behandle med merkelig, uransakelige kunnskap.

Skorpionen ble født med kunnskap om hemmeligheten bak liv og død og med evne til å erobre begge hvis han vil. Men astrologien råder ham stadig til å «vite at han vet.» De gamle mysterier fascinerer den strålende hjernen hans. Ut av hans mektige empati med menneskets natur vokser den fremragende detektiven, komponisten av de store musikalske verkene, litteratur av dybde og varighet, eller skuespilleren som lodder med uvanlig dramatisk intensitet. Noen ganger bor han alene nær sjøen, like sterk og taus som tidevannet. Noen ganger står han overfor sitt publikum iført en maske av ro, tilbakeholdenhet og kontroll, for å skjule sitt intense ønske om å vinne. Han kan være politiker eller tv-stjerne, begravelsesagent eller bartender, men han vil overvinne alle sine konkurrenter. Og det vil se så lett ut at det vil virke som et produkt av skjebnen heller enn hans mektige vilje.

En av de merkeligste mønstre i astrologi er at en slektning dør i løpet av året før eller året etter fødselen til en Skorpionen. Og når en Skorpionen dør, vil det være en fødsel i familien i løpet av det foregående eller kommende året. Det skjer minst nittifem prosent av tiden. Plutos symbol er den triumferende Fønix som reiser seg fra sin egen, ulmende aske, og Skorpionen personifiserer oppstandelsen fra graven. Både de grå øgler og de stikkende skorpioner kan bli stolte ørner uten noen gang å avsløre hemmeligheten bak trolldommen. Det nytter ikke å spørre – Skorpionen vil aldri fortelle det. Men han kjenner den evige sannhet i sirkelen som finnes i det symbolske null.

Novembers tistel er farlig, men den vokser sammenvevd med den tunge, dvelende skjønnheten til Skorpionens kaprifol. Har du noen gang inhalert den søte, overveldende duften en rolig midtsommernatt? Da vet du hvorfor noen gir seg i ksat med tistelen for å oppsøke Skorpionens utsøkte mildhet. Den eksplosive lidenskapen hos Pluto har den rik, mørkrøde vinfargen til blodstenen. Men Skorpionens stål herdes i en ovn av uutholdelig varme inntil det kommer ut, kjølig, silkeglatt og sterkt nok til å kontrollere de ni åndelige flammene i Skorpionens visdom.

rss
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail