Personlig horoskop – kr 199

Les mer

Kjærlighets-horoskop kr 149

Les mer

Stjernetegn

Den kvinnelige Skorpionen

Scarlett Johansson

Den kvinnelige skorpionen har en dyp, mystisk skjønnhet. Hun er magnetisk, stolt og fullstendig trygg. Men hun bærer på en hemmelig sorg: At hun ikke ble født mann.

Jeg kan nesten føle varmen helt hit når Plutos kvinner får høre denne betroelsen. Det finnes ikke en skorpionkvinne i verden som ikke føler at hun er fullstendig kvinne, og du lurer kanskje på hva jeg snakker om hvis du er forelsket i en. Denne jenta er sannlig glamorøs nok, og hun er enormt forførende. Men jeg sa ikke at hun så ut som en gutt, og heller ikke mente jeg å antyde at hun ikke gjør en kremjobb med å være kvinne. Det er bare det at, ubevisst, ville hun foretrukket å være mann. Færre begrensninger – flere muligheter. Det er en hemmelighet hun skjuler selv for seg selv, og det å se den blottlagt i dagens lys passer ikke henne. Hun vil finne seg i å gå med rosa støvletter, for hun er fantastisk til å gjøre det beste ut av situasjonen. Men rosa er ikke hennes naturlige farge. Den virkelige avskygningen av hennes natur er mørk rødbrun, eller dyp vinrød, ikke en kvinnefarge i det hele tatt. Men når rett skal være rett er hun i stand til å få deg til å tro det. Jeg kjenner en som er flink til å late som hun er en sart, lodden kattunge. Hun maler så tilfreds at fleste menn tror hun er en ultrafeminin Fisk. De faller overende i fellen hennes for så å våkne opp senere, tristere, men klokere. Hun er ingen kattunge.

Skorpionkvinner har bare forakt til overs for medlemmer av sitt kjønn som feiler i rollen som kjæreste, hustru og mor når de først befinner seg i rollen. Ei plutojente vil kontrollere ønsket om å dominere mens hun gir en strålende fremstilling av kvinnelighet, og hun gjør det med mer finesse enn de maskuline pikene født i Væren, Løven eller Skytten. I det minste vil hun gjøre det mens kurtisen pågår. Det kan forekomme tilfeller der en intetanende mann får en slem overraskelse etter at han har ristet ris ut av penskoene og illusjoner ut av øynene. I motsetning til kvinner styrt av Mars, for eksempel, vil en Skorpion undertrykke sin drivkraft og forhekse en mann med blikkets tunge parfyme mens hun tillater ham å bruke sin lighter for å tenne sigaretten hennes. Det er langt mer sexy enn å aggressivt slå av en fyrstikk selv og blåse røyken i ansiktet hans, og hun vet det. Hun vet mye mer. Ei annen jente kan kaste seg hodestups inn i armene dine og rope ut sin kjærlighet fra hustakene. Skorpionjenta kommer sakte og forførende mot deg, mens hun lydløst leverer sin private melding. Det er rart, men disse kvinnene kan se forførende ut i jeans, støvler eller joggesko. Kanskje det er den hese stemmen som skaper bildet. Jeg kjenner en som hadde på seg caps (helt ærlig) hele tiden mens hennes fremtidige ektemann var på frierføtter til henne, og hun brukte mye tid på å snakke om målskåring. Men hun var så forførende som Mata Hari allikevel, og hun fikk sin mann. (Han ble hypnotisert, som vanlig.)

Du kan gi henne en dytt, men hun kommer ikke til å falle overende som respons på dine tilnærmelser. Ikke forvent at hun vil flagre kokett med lange øyevipper og elske deg med blind hengivenhet. Mange kvinnelige Skorpioner er guttejenter med korte øyevipper. Dessuten, med de vakre, mystiske øyne som kan lese tankene dine så klart, trenger hun ikke ekstra pynt. Hvis du hvisker noe romantisk som ville smeltet en annen pikes sanser, vil skorpionjenta vil bare se på deg med et intenst og gjennomtrengende blikk som ser rett inn til dine virkelige intensjoner. Hun er en menneskelig røntgenstråle, så ikke flørt. Med mindre du mener business, kaster du bort tiden og fornærmer henne. Jeg vil råde deg til ikke å fornærme en Skorpion. Det er bare ikke sunt. Hvis du ikke vet hva jeg mener, spør noen som har gjort det. Han kan ha noen historier å fortelle som vil få håret ditt til  å reise seg.

Jeg er fullstendig klar over at denne farlige femme fatalen kan skjule sin evne til gjengjeldelse bak et bevrende smil, milde manerer, og den mest forførende stemme på denne siden av perleporten. Men astrologer er forventet å være oppdatert på disse tingene. Det er mer viktig for deg å være klar over det. Tross alt, du er den som enten forsøker å temme henne eller beskytte deg mot henne. Sannsynligvis begge deler.

Du kan være forvisset om at den himmelske vrede ikke er noe sammenlignet raseriet til en skorpionkvinne som har mistet sin normale kontroll over de indre, sydende følelsene fra Pluto. Hun kan være nedlatende og dominerende, sarkastisk og frigid – for deretter å bli like glohet som en ovn innstilt på 260 grader. Hun kan hate med bitter ondskap og elske med voldsom overgivelse. Hun kan skrike som en rasende furie eller kurre som en hengiven due. En ting kan du være sikker på: Hun er aldri lunken.

Skorpionkvinnen har en urovekkende gave som kan gi deg frysninger langs ryggraden. Det er en særegen form for svart magi, og hun håndterer den så profesjonelt at det kan virke som ekte trolldom. Du har svært liten sjanse til å unnslippe når hennes øyne møter dine.

På grunn av hennes mystiske sjette sans kan hun ofte gjenkjenne en fremtidig partner ved første øyekast, og på et eller annet vis vil hun greie å overføre denne følelsen umiddelbart. Du vil reagere på én av to måter: Enten vil du bli håpløst fanget av trolldommen hennes og gi deg hen i et svimlende spinn av overgivelse, eller du vil skremmes ut av ditt gode skinn og føle for å løpe etter hjelp. Hvorfor så travelt? Hold deg i nærheten en stund til. Du kan finne ut hva livet handler om. Hun vet. Og hun vil lære deg det. Uansett bør du være smigret over at hun anser at du er verdt det merkelige blikket. En skorpionkvinne kan ikke tolerere svakhet hos en mann. Hun ser etter ambisjoner og mot. Hun vil ha en sjelevenn som kan dominere henne og gjøre henne stolt uten å forstyrre hennes skjulte individualisme. Han forventes å være sterk, maskulin og penere enn gjennomsnittet. En høy grad av intelligens er nødvendig for å matche hennes eget utmerkede hode samt mer enn en forbigående kjennskap til abstrakt, filosofisk visdom. Så få på deg hammen igjen og øv inn et overlegent flir. Alle du kjenner vil tenke at du er litt av en kar som får henne til å stirre på deg. Både menn og kvinner. Det kan åpne nye horisonter, når du tenker etter. Din personlige aksjekurs bør gå opp flere poeng sammenlignet med hvordan den var før hun la merke til deg.

Hvis du har oppnådd nærhet med en kvinnelig Skorpion, kan du være sikker på at du er en unik og uvanlig mann. Du kan også være sikker på at hennes kjærlighet til deg vil overstråle alt du noen gang vil oppleve, og du kan ta det på flere måter. Du vil være den viktigste interessen i livet hennes. Hvis hun er ei typisk Pluto-jente, vil hun støtte deg lojalt, og prøve å tilfredsstille deg med lidenskapelig intensitet. Hvis du er for vanskelig å tilfredsstille, vil hun vise sin frustrasjon ved lidenskapelige forsøk på å overvinne din mangel på interesse.

Ordet «lidenskapelig» fanget sannsynligvis øyet ditt. De fleste menn har hørt spennende rykter om novemberkvinnenes lidenskap. Det er sant. Hun bugner over på innsiden av lidenskap, selv om den holdes under streng kontroll av en behersket, kjølig holdning til fremmede og en fløyelsglatt overflate. Men det mannlige kjønn er tilbøyelig til å begrense sin oppfatning av lidenskap til romantiske handlinger alene, og det yter henne ikke rettferdighet, for Plutos definisjon av ordet er langt mer omfattende. Den snører seg inn i hennes følelser i forhold til alt hun kommer borti. Hun er aldri bare litt interessert. Det er umulig for henne å være uengasjert eller upartisk. Det er sjelden hun liker eller misliker et skuespill, en bok, en religion, møbler eller mennesker. Hun enten kan ikke fordra det eller tilber det intenst. Hvis en av disse to lidenskaper ikke kan vekkes, overser hun det totalt med is rundt kantene. Likevel, gjennom det hele, vil hun forbli i hovedsak uberørt av emosjonelle stormer, i det minste å dømme minst fra den glatte fasaden, som alltid legger  seg om henne etter hver mindre eller større kjernefysiske eksplosjon. Det kan være vanskelig å overbevise svigermor om at datteren hennes virkelig knuste alle disse tallerknene og rev alle disse gardinene i filler når raseriet har lagt seg og hennes fløyelssorte likevekt har vendt tilbake. Folk kan se på deg som om du prøver å foreta et karakterdrap. Hva mener du? Skam deg, tenk å anklage ei så kjølig, kontrollert og nydelig jente for å ha et slikt temperament. Du har min sympati, hvis det er til noen hjelp.

Hun har slike fantastiske egenskaper, så du burde forstå at hennes laster heller ikke ville være bagatellmessige. Så fokuser på hennes gode sider. Ok da, fokuser på hennes gode sider etter at kulen i hodet har lagt seg.

Fordi hun tiltrekkes  av skyggenes mysterium, kan hun først virke som fristende, forbuden frukt, og det dype, merkelige uttrykk i øynene forsterker inntrykket. Det er sant at skorpionjenta noen ganger fordrer farlige farvann mens hun forsøker å komme til bunns i livet, og siden det ikke finnes spor av frykt i henne (med mindre hun har en negativ forbindelse til sin måne og er full av navnløs redsel), kan undersøkelsene hennes føre henne inn i noen rare omveier. Men den typiske Skorpion vil komme tilbake fra eventuelle oppdagelser fortsatt sterk og ren. Hvis hun tillater reisen å skitne til hennes indre ånd, vil Pluto straffe henne med forpint anger og skyldfølelse, men hun kan fortsatt fremkalle sin store karakterstyrke for å stige igjen, som Fønix fra eksperimentenes aske. I Kahlil Gibrans skrifter svarer profeten, som respons på et spørsmål om Ondskapen: «Om det gode i deg kan jeg tale, men ikke om det Onde. For hva er Ondskap, annet enn Godhet – torturert av sin egen sult og tørst? Når Godheten er sulten, søker den etter mat, selv i mørke huler, og når den tørster, drikker det selv av døde farvann.» En perfekt beskrivelse av Skorpionen.

Hun kan ha vært en fascinert tilskuer til en million menneskelige svakheter, og hun kan ha testet ut en rekke opplevelser for å samle kunnskap. Men på mystisk vis kan hun dukke opp igjen fra alle ekspedisjonene hevet over mistanke, og fortsatt være overlegen nesten enhver annen kvinne du kjenner. Hun kunne være portvakt for ganske så mange hemmeligheter. Det er overraskende hvor mange mørke gjerninger som blir tilstått overfor Skorpioner, selv om deres eget indre liv er merket: «Private – Hold deg unna.» Hun liker å få høre hemmeligheter, men hun vil sjelden fortelle noe som noen har betrodd henne, ikke engang til deg (med mindre det er en plaget Merkur i hennes fødselshoroskop). Du kan også forvente at hun har en samling hemmeligheter som er knyttet til henne personlig, og ikke prøve å lirke dem ut av henne. Det er en privat side ved denne kvinnen du aldri kommer til å røre, en del av hennes sinn og sjel som tilhører bare henne, og det er absolutt ingen adgang der. Hun er ikke usannferdig, faktisk er hun oftere for brutalt ærlig, men det vil alltid finnes noen spesielle tanker og følelser som hun ikke vil betro deg eller noen andre.

En skorpionkvinne vil være utrolig lojal mot dem hun oppfatter som sterke og vedige, men de svake vil aldri bli beæret av hennes blikk. Hennes verdighet i menneskelige relasjoner kan få henne til å virke reservert og snobbete. På en måte er hun definitivt det, for hun praktiserer et personlig kastesystem, og det er mer tydelig enn hos hennes søstre i Løven og Steinbukken. Alle Skorpioner er svært selektive i vennskap. De vil ha verdige ledsagere gjennom et helt liv og fryser ut den grunne, den vulgære og den uverdige. Et enormt lager av utholdenhet og besluttsomhet ligger begravet i skorpionkvinnens natur, og når hun måtte velge, kan hun påkalle disse egenskapene for å hjelpe henne med å overvinne de utskeielser som kan friste henne, fra drikke og medisiner til selvdestruktiv, hensynsløs hevn og farlig depresjon. Før eller senere vil hun sannsynligvis flørte med det okkulte, og eldgamle mysterier og usette verdener vil til slutt vinne hennes respekt, selv om Skorpioner i løpet av livet kan befinne seg langs hele skalen fra religiøs glød til fullstendig ateisme.

En skorpionkvinne trenger ikke være gift for å gi kjærlighet og hengivenhet. Dersom forhold utenfor din kontroll gjør ekteskap umulig, vil hun likevel elske deg fra helvete til frokost, og gi fullstendig blaffen i hva naboene mener. I de fleste slike uvanlige situasjoner er forholdet ekte og ærlig utover den grunne, egoistiske kjærligheten i et legitimt ekteskap. Samfunnets hykleri vil aldri holde denne modige kvinnen borte fra å søke solen. Hun svarer ikke for noen lov bortsett fra sin egen, og i hennes Pluto-hjerte har hun mer komplett forståelse for løftet «til døden skiller oss ad» enn halvparten av de bruder som lykkelig mumler frasen.

Til tross for sin egen sterke individualisme vil den typiske skorpionjenta la mannen være lederen i forholdet. I stedet for å overskygge ham med kraft og driv, vil hun bruke sine talenter til å hjelpe ham å oppnå sine mål. Din fremtid vil være viktig for henne, og hun vil sannsynligvis ikke insistere på å forfølge sin egen karriere etter ekteskapsinngåelsen (med mindre du har skuffet henne dypt, eller en annen jobb er nødvendig under en midlertidig krise i hjemmet). Hun kan kjempe vilt mot deg i det private, men hun vil forsvare deg heftig i det offentlige. Hun vil ikke godta at noen bakvasker deg eller utnytter deg. De som prøver, vil føle snerten av hennes rettferdige vrede. Din lykke vil alltid komme først. Med mindre det er vanskelige aspekter eller en tung ascendant i fødselshoroskopet, vil hun tålmodig hjelpe deg med holde ut til du får det du ønsker, og mens du gjør det, vil hun ikke sutre eller klage eller bli rastløs, men hun kan bli litt bitter hvis du mister motet på veien. Hun vil forvente at du sikter så høyt som dine evner kan nå. Noe mindre enn det kan lokke frem noen ganske sarkastiske kommentarer og bebreidelser, spesielt hvis hun har en problematisk Merkur.

Skorpionkvinner elsker sine hjem, som vanligvis skinner av renhet, smak og komfort. Måltidene serveres i tide, og ting er generelt under kontroll. Hvis det motsatte er tilfelle, er det noe som gjør henne meget ulykkelig, for hennes naturlige tilbøyelighet er å skape skjønnhet og system. For den typiske skorpionkvinnen er vårrengjøring som en ferie. De elsker å grave i hjørner for å se hva de kan finne. Bare vær forsiktig hun ikke finner noen kryptiske notater som lukter av parfyme i dine gamle jakkelommer når hun rydder ut av skapet. Skorpionen er urimelig mistenksom, selv når det er ikke grunnlag for mistanke, slik at du kan forestille deg hva som skjer når hun finner et ekte spor av mulig utroskap. Se for deg en soppformet sky og du vil danne deg et generelt bilde av hva som kan skje, billedlig talt. Det er ingen vits i å være mistenksom overfor henne uansett hvor mange muligheter som oppstår, og det vil være en del av dem, for hun avslører aldri sine dypeste følelser. Naturligvis kan dette fremkalle noen spørsmål fra din side. Bare svelg dem sammen med klumpen i halsen. Slik som den låste kommoden hun har hatt siden barndommen, er visse sider ved henne tabu. Det vil ikke føre deg noen steds hen å søke etter svar. Jeg skjønner fullt ut at det ikke er rettferdig. Det gjør hun også. Men det forandrer ikke en pøkk. Det er slik det er. Ta henne eller la henne være. Du vil sannsynligvis ta henne. Det er nesten umulig å forlate henne. Om ikke annet, vil hun hjemsøke deg resten av livet. Det å tilpasse seg hennes særegenheter er lettere enn lidelsen fra marerittene som helt sikkert vil oppstå hvis du går din vei. Ingen går fra en Skorpion. Ikke egentlig. Gjorde du ikke, kvinne.

Selv om hun har behov for sikkerheten fra hjemmets lune arne, vil hun flytte på seg dersom det er nødvendig for din karriere, og uten noen synlig motvilje mot endringen. Hun vil være et utmerket koneemne for en mann i hæren eller marinen og en ekte juvel for en politiker. Det er ingen hun kan ikke se gjennom, ingen bedrag som unnslipper henne. En skorpionkvinne kan fortelle deg nøyaktig hvem du kan stole på og hvem du må passe på. Den kvinnelige Fisken har den samme evnen, men hun kan være for myk til å kritisere, altfor klar til å unnskylde andres feil. Skorpionkvinnen er ikke så. Faktisk må hun ofte stoppe sin skarpe tunge og tone ned sin brutale analyse.

Når det gjelder penger, er skorpionkvinner helt uforutsigbare. Hun kan spinke og spare og skvise en krone til den bøyer seg dobbelt, for deretter å få en utbrudd  av storslagen ekstravaganse. En ting er sikkert. Hun nyter penger, enten hun lagrer dem i en gammel sko eller bruker dem på luksus. Men denne kvinnen er alltid opptatt av prestisje, og hun vil ikke la penger komme i veien for det. Hun vil være fornøyd hvis du velger en mindre inntekt, så lenge det sikrer at du er din egen sjef med potensiale til å stige til innflytelse. Skorpionkvinner liker makt, og de vil ofre mye for det. Din makt holder, for Pluto gjør henne flink til å leve gjennom andre når det måtte passe henne. Husk at selv om hun vil ofre mye og nøye seg med svært lite for å nå et planlagt mål, er hun for stolt til å bo i loslitte omgivelser for alltid, og hun vil bli mektig sur og misfornøyd hvis hun blir tvunget til å gjøre det i urimelig lang tid. Hun vil enten prøve å tvinge frem en endring i skjebnens veier etter en viss periode, eller hun vil gradvis trekke seg inn i den grå øglens triste verden, mens hun utad tilsynelatende aksepterer og nesten nyter fattigdommen, men innvendig er intenst bitter.

Hun ønsker å besitte, men hun vil ikke bli eid. En av de verste egenskapene hos både mannlige og kvinnelige Skorpioner er at de nekter å se andres side av saken når følelser er involvert. Det tar uker av introspeksjon for å gi dem et skinn av ydmykhet. Hennes naturlige interesse for det motsatte kjønn, selv om det forblir platonisk, kan gi deg like mye grunn til å være sjalu på henne som hun er på deg. Hun vil sannsynligvis fascinere alle menn i sikte ved den rette anledningen, og du kan bli nødt til å sitte ved siden av mens de lar seg hypnotisere. Det fører sjelden til noe alvorlig, men det kan skape noen ubehagelige øyeblikk. Det kan også føre til noen eksplosive krangler. I kampens hete lønner det seg å huske at hennes trang til å ta igjen vanligvis gjør henne til vinneren i enhver trefning. Hun får det siste ordet. Hvis du forteller henne en løgn, kan hun fortelle to. Hvis du hardnakket nekter å kysse henne farvel i morgen etter en uenighet, kan hun nekte å kysse deg godnatt i en måned. Hvis du lar din mor (eller noens mor) kritisere matlagingen henne, kan Skorpionkvinne glemme å invitere henne til middag flere søndager på rad. En utilsiktet skade vil hun imidlertid tilgi, hvis hun skjønner at det er utilsiktet. Skorpionens rettferdighetssans er like sterk som hevntørsten. De fleste glemmer dette. Hun vil huske enhver godhet og gi deg tilbake dobbelt for dem også. Det fungerer begge veier.

Med barna kan hennes evne til å uttrykke kjærlighet mangle en viss ømhet og åpenhet, men de unge vil sannsynligvis merke hennes dype hengivenhet og føle seg emosjonelt trygge likevel. En skorpionmor vil ikke la barnas talenter gå ubemerket hen eller samle støv. Hun vil tilbringe mang en time med å oppmuntre dem til å sette seg høyere mål og være villig til å gi all den støtte de trenger. Hennes avkom vil oppleve henne som sterk og hjelpsom når ungdommelige problemer oppstår, fordi hennes kunnskap om menneskets natur gjør henne til en klok rådgiver. Hun vil lære dem å møte vanskeligheter med sitt egen mot. Men hun kan bli blind for deres feil, en holdning som naturligvis kan føre til mye trøbbel hvis det ikke oppdages og stoppes i tide. De hun opplever som en trussel mot barnas lykke på noen som helst måte, hvor bagatellmessig det enn måtte være, vil bli knust, og jeg er redd for det inkluderer hennes ektemann. Hun vil ikke sette pris på det hvis han er strengere mot dem enn hun synes han bør være.

En skorpionkvinne vil noen ganger nesten drukne deg i lidenskap etter å leve, men i en virkelig storm vil hennes kjølige, rolige fornuft og vilje av stål være en livbøye. Selv om hun bruker sin magi på merkelige og hemmelige måter, vil hennes uforglemmelige øyne alltid stirre på deg med grunnleggende ærlighet, selv når hun befinner seg bortenfor rekkevidden av den menneskelige forståelse. Hun er litt farlig, kanskje, men unektelig spennende. La andre ektemenn takle flyktige jenter. Du har følt det uimotståelige mysteriet ved en nydelig heks som brygger en god kopp te og aldri svir maten (vel, nesten aldri). Når koppen er tom, la henne lese teblader for deg. Hun kan – hvis hun vil. Du mener at du ikke visste det? Jeg fortalte deg jo at det er ting hun holder for seg selv….

rss
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail