Personlig horoskop – kr 199

Les mer

Kjærlighets-horoskop kr 149

Les mer

Stjernetegn

Den mannlige Skorpionen

Hvis du er forelsket i en skorpionmann og ordet lidenskap skremmer deg, fest på deg setebeltet og kjør som om King Kong var i hælene på deg. Han er nemlig det.

Jeg snakker ikke om romantisk lidenskap alene, selv om det nok kan være på toppen av listen. Jeg mener også lidenskapelig intensitet om politikk, arbeid, vennskap, religion, mat, slektninger, barn, klær, liv, død og andre kategorier du kan komme på. En Skorpion-mann er ikke akkurat det du trenger hvis du er frastøtes av følelsesmessig overflod. Ikke se deg tilbake. Bare kjør.

Du vil tenke at jeg har gått fra sans og samling hvis du nettopp har møtt den aktuelle Pluto-mannen. Han er jo så rolig og stødig. Hvordan kan noen med slik åpenbar selvkontroll være lidenskapelig, enn si farlig? Ja, si det: Fordi han bare bløffer med den kjølige overflaten. Innvendig er han like rødglødende lidenskapelig som ovnen du brente hånden på da du var tre-fire år og på jakt etter ting utenfor rekkevidde. Denne mannen kan også være utilgjengelig. Han putrer og freser under den forræderske kontrollen på overflaten. Ikke rør. Du vet utmerket godt hvor lang tid det tar for brannsår å gro. Husker du? Hånden din sved i ukesvis etter episoden med ovnen da du var på ferie i Danmark. Etter denne opplevelsen vil hjertet ditt brenne i måneder, kanskje år, og førstehjelpskrin vil være til liten nytte. Bestemors favorittordtak «en del forebygging er verdt ti deler kur» gjelder både komfyr og Skorpioner, så pass på deg selv. Sørg for at du vet hvor du skal, og med hvem.

Hvis ditt stjernetegn gir deg en brannsikker natur, fortsett å leke med eksplosivene. Kan hende vil du greie å holde flammene under kontroll og ha et kraftig bål som kan varme hjertet ditt resten av livet. Kanskje er du lidenskapelig av natur selv. Greit. Da er det bare et spørsmål om graden av varme. Hvis din lidenskap har en automatisk termostat, så den kan bli stilt til avkjøling når hans viser varmt, er du trygg. La oss late som du har det. Jentene som er i fare bør ha kommet seg til Sverige nå hvis de kjørte fort nok. De vil takke meg en dag etter at de har giftet seg med en fin, trygg Vekt eller Kreps.

Når det gjelder dere kvinner som har analysert dere frem til at dere er trygge i et Pluto-forhold, la oss se om vi kan finne ut hva som skjuler seg bak disse hypnotiske, gjennomtrengende skorpionøynene. Det er ganske sikkert at han ikke har gjort et nøytralt inntrykk på deg. Han har enten fått deg til å tro at han er gutteaktig og søt eller småslem og lidenskapelig. (Det er det ordet igjen.) Problemet er at han er ingen av delene. Eller kanskje jeg burde si at han er begge deler. Vel, dette kommer vi ingen vei med. La oss starte på nytt.

Med ett ord: Denne mannen er uovervinnelig. Like bak hans kjølige tilbakeholdenhet befinner seg en stor gryte med kokende damp som bobler og syder kontinuerlig. Hvis du er heldig, vil han holde lokket på plass i en mannsalder, men en dyp skade kan blåse det rett av i en strålende eksplosjon. Det er litt fascinerende å se på. Hvis du ikke befinner deg direkte i ildlinjen. Tre til side, hvis du føler at det kommer. Og ikke gjør noe for å skape eksplosjonen selv.

He kommer til å forvirre deg med Skorpionens to egenskaper lidenskap og fornuft. Han er herre over begge: Intellekt og følelser styrer ham likt. Skorpionen er mer enn intelligent. Hvis han er et høyt utviklet eksemplar, er han også dypt filosofisk og opptatt livets mysterier, og han vil komme nær å finne svarene.

Det finnes Skorpioner som kan leve et spartansk liv i et nakent rom, nekte seg selv alle bekvemmeligheter av en eller annen obskur, estetisk grunn, men tegnets sanne natur er sensuell. Normalt vil Skorpionen omgi seg med luksus. Han vil helle mot utskeielser i mat, medisin, drikke, og, ja – i kjærlighet. Ganske bestemt i kjærlighet. Han innrettet for det, med selvtillit. Romantikk vil aldri skremme ham, forundre ham eller vippe ham av pinnen. Det har vært i tankene hans helt siden han syklet på sin første sykkel. Kanskje til og med sin første tjehulssykkel. Selvfølgelig kan det hende du kjenner en Skorpion som er så fullstendig uskyldig utseende, med slik avvæpnende, ungdommelig sjarm og mangel på åpenbare forførende evner, at han har fått deg til å tro at lidenskap er overvurdert i Plutos menn. Han kan også ha fregner, og en hel skuff full av speidermerker. Men spør kona. Prøv noe sånt som «Du, Janne – eller Oda – eller Ingrid – eller hva – er mannen din, vel, er han lidenskapelig?» Hun mønstrer kanskje nok verdighet til å fortelle deg det er ikke er din sak, men mest sannsynlig vil hun svare med en hysterisk latter. Innimellom latterbrølene vil hun huske mange dager med hans intense, lidenskapelige erklæringer om luftforurensning, trening av hunden, narkotika, langt hår, prevensjon og mange netter med … vel, og mange netter. Dette vil være tilfelle selv om hennes mann ser ut som Huckleberry Finn, og ikke engang minner fjernt om King Kong.

Disse mennene har et eksplosiv temperament som kan skape varige sår. Når Skorpionen svinger på den dødelige halen,  svi stikket hardt. Han nyter ikke bare å vinne, han må vinne. Noe inni ham dør når han taper, selv i det små, men merkelig nok praktiserer Plutos menn vanligvis god sportsånd. Som alle hans andre følelser, vises skuffelse aldri på disse skarpe trekkene, og hans reaksjoner er strengt kontrollert, deriblant også hans romantiske intensjoner. Hvis det er en god grunn til å unngå forholdet, vil han brenne inne mens han utvendig projiserer en isbre. Han er også i stand til å torturere en jente på det grusomste før han endelig bestemmer seg for å dra henne etter håret bort til sin jungel av kaprifolieranker. Naturligvis finnes det noen novemberbarn som mildt vil gå ned på kne og fri. De vil oppføre seg veldig riktig, med eller uten anstand, men ikke bli lurt. Det er bare Skorpionens ønske om å beholde verdigheten til enhver pris. Ditt omdømme må være plettfritt. Han vil ikke stå for latterliggjøring eller vulgaritet, på tross av sin erotiske natur.

Plutos mennesker kan enten være like engstelige for synd som søndagsskolelærere, en holdning som skaper intenst hengivne, evangeliske, religiøse ledere, som Billy Graham, eller de kan være drevet av nysgjerrighet til å trenge inn i hvert mørke hjørne av det menneskelige mysterium. Noen ganger finner du begge holdninger kombinert, noe som resulterer i hykleri eller selvbedrag a la Elmer Gantry eller pastor Davidson i «Rain». Hver Skorpion er en naturlov og helt likegyldig med hva andre synes om ham. Han ønsker å bli respektert som en god, solid borger, men hvis det forstyrrer noen av hans intense ideer eller mål, kunne han ikke ha brydd seg mindre, og de som sladrer kan bare dra til stedet der Pluto regjerer. Ingen av hans viktige beslutninger hindres av meningene til venner, slektninger, naboer eller fiender. Jeg beklager å måtte si det, ikke engang av deg. Ikke løp bort ennå. Slik vakker selvstendighet og målbevissthet kan skape en mektig attraktiv, fri sjel som er ikke alltid stresser med hva folk tror. Er ærlighet, mot og integritet dårlige egenskaper å få med på kjøpet? De kan ha mistet litt av sin glans i dagens marked, men gni av støvet som har samlet seg på dem, og du kan fortsatt få dem vurdert som ekte vare.

Det er en opplevelse å se skorpionmannen opptre under motgangens sorte skyer. Mens andre er mumler og snubler og brummer, er han på sitt kraftfulle, modige beste. Han velter seg sjelden i misunnelse eller selvmedlidenhet, og han mener tilfeldigvis ikke at livet skylder ham en pøkk. Du kan bare forestille seg hvor mye tid det sparer. I stedet for å surmule i såret sinne når reelle problemer inntreffer, møter han dem ansikt til ansikt. Overvinne dem? Selvfølgelig. Det er det han ble født til å gjøre.

En ting er litt skremmende, og kan kreve mot fra din side. Skorpioner elsker mysterier, og det er ikke et eneste som krysser hans spor som han vil ikke løse i detalj. Siden det evige, kvinnelige mysterium er enhver jentes mest potente angrep og forsvar, kan det å bli strippet naken av mystikken få deg til å føle deg litt utsatt. Du vil neppe ha en hemmelighet igjen når han begynner å sondere med brennende øyne og gjennomtrengende spørsmål.

Han har høye standarder, og han vil ikke velge sine venner uvørent. De må nå opp. Dette er en fantastisk, sjelden type mann som kan dele en flaske av brennevin og grisevits med andre menn som en uanstendig elisabethaner, for deretter å gå inn i sin dype, uransakelige natur og forvandles til en like mild og myk elsker som Robert Browning. Hvis det er noe mer å be om hos et hanndyr, vet jeg ikke hva det kan være. Underdanighet og tilgivelse? Likegyldighet og forsiktighet? Det er ikke rettferdig. Du visste at han manglet disse kvalitetene allerede i begynnelsen.

Han kan være grusom noen ganger, av sine egne, uransakelige grunner, og han kan fremvise et sadistisk vidd ved å beskrive deg som feit, klumpete, arrig og firkantet foran venner. Det er hans private spøk. Smil, selv hvis det dreper deg. Du har blitt advart om at Skorpionen er tvunget til å skjule sine motiver, og denne tendensen fortynnes ikke av kjærlighet. Den kan endog bli forsterket. Han kommer ikke til å vise sine sanne følelser foran verden som en sårbar, forelsket guttung. Senere, når dere er alene, vil han fortelle deg hva han egentlig føler.

Ekteskap gir deg en viss sikkerhet, men hvis han kommer med noen av sine Pluto-triks før ringen sitter på fingeren, kan det gjøre vondt, og du vil ikke skjønne humoren. Likevel, ikke engang tenk på å fortelle ham at hans harde, selvforsynte hvem-trenger-deg?-spill gjør at du føler for å hoppe utfor en bro. Skorpionmannen vil bare be deg å fortsette og
hoppe. Det kan ta en stund å venne seg til hans personlighet, men det vil etterhvert gjøre deg hardfør. Hvis du er for myk, vil du lett få blåmerker av en Skorpion. Aldri spør ham hva han mener om en ny kjole eller frisyre med mindre du er forberedt på å bli stukket av den brutale sannheten. I det minst vil du vite at hans positive tilbakemeldinger er ærlige, og ikke limt sammen med den falske smigerens klebrige lim. Det er bedre å holde ut med et godt, sunt «Du ser forferdelig ut» nå og da og bli belønnet med et og annet «Du er virkelig vakker, vet du», enn å svelge en konstant diett av vage bemerkninger som: «Ja, kjære, det er deilig, skatt. Mmmmm – helt fint, jenta mi» fra andre menn. Synes du ikke det? Jeg gjør det. Men det er du som må leve med det.

Når det gjelder sjalusi, bør du trå veldig, veldig forsiktig. Han kan stikke en mann du ser langt etter, og hvis du noen gang gi ham en virkelig grunn til å være mistenksom, er du en veldig modig kvinne. Men du bør nok pakke bort din egen sjalusi i kofferten og deretter låse den. Det gjør ingen inntrykk i det hele tatt å skylle ham i sinte tårer eller bebreidende beskyldninger. Uansett hvordan han oppfører seg, bare si til deg selv: «Han elsker meg, og han vil aldri forkaste ekte kjærlighet for fysisk promiskuitet. Han er lojal mot sine dype bånd, og han bare praktiserer sin hypnotiske kunst med disse jentene.» Si det en gang før hvert måltid og hver morgen og kveld. Spesielt ved sengetid. Kvinner vil finne ham uimotståelig tiltrekkende, men husk at hvis noen er sterk nok til å motstå slik kontinuerlig smiger og fristelse, er det en Skorpion. Får ikke det deg til å føle deg bedre? Det burde det. Det er sant.

Han vil trolig være en streng far. Barna vil ikke komme unna med en tøddel av latskap eller fjollete oppførsel. Han kommer til å lære dem å respektere eiendom, men han vil også lære dem å respektere seg selv. Ungdommene vil sjelden får sjansen til å danne seg falske verdier rundt en skorpionfar. Selv om han kommer til å elske dem med like mye oppriktig lidenskap som han føler for alt annet han bryr seg om, vil han ikke finne seg i noe tull. Han vil beskytte dem når de trenger det, men de vil snart få beskjed om at han forventer at de skal klare seg alene. Hvis de låner penger fra ham, vil han ta renter på det, men det er til deres eget beste. Det kan hende de ikke vil forstå det før han en dag er borte, men lærdommen vil til slutt nå dem. Mange barn av skorpionfedre misliker den myndige autoriteten og stramme disiplin gjennom hele barndommen, spesielt i de opprørske årene, men som voksne innser de hvor heldige de var som fikk denne faste veiledningen. Ingen andre fedre kan lære barna sine så mye sant om hvordan livet egentlig er. Ofte vil barna oppleve ham som mild og morsom; men fortsatt vil det ikke være noe spørsmål om hvem som er sjef. Han vil spøke og le med dem og gi dem følelsen av frihet, men det går en grense, og de vil vite ikke å krysse den. Selv om de misliker hans kommanderende holdning, vil de i all hemmelighet beundre styrken og prøver å etterligne den, men noen ganger kan det ha motsatt effekt. Et mildt barn kan føle mobbet og kuet av Skorpionens makt og trekke seg tilbake i nevrotisk innadvendthet av frykt for å risikere farens misnøye. Da vil du måtte minne ham på at kjærlighet og ømhet noen ganger få flere resultater enn den vanlige, ubøyelige, autokratiske væremåten. Bare vær sikker på at du minner ham på det taktfullt og med respekt. En skorpionmann vil aldri la en kvinne diktere seg. Aldri i livet. Han er mann, og du er kvinne, og hvis du er i tvil om det, vil du bli satt på plass så sikkert at du aldri mer trenger en leksjon. Likevel vil en skorpionmann med en kone som virkelig forstår ham, være øm, sympatisk, hensynsfull og gjengjelde hennes lojalitet med den type kjærlighet de fleste kvinner bare lese og drømme om.

Det vil ikke hjelpe mye å prøve å motstå denne mannen når flammen har blitt vekket til live og han har bestemt seg for at han vil ha deg. Han kommer til å hypnotisere deg rett ut av alle dine gode intensjoner. Skorpionmannens tiltrekningskraft er nesten håndgripelig. Du føler du kan ta på den. Når du gjør det, kan du få deg en overraskelse. Den vil brenne deg kun hvis du er overfølsom og sårbar. Hvis du er tålmodig og sterk, vil det være som å berøre kjølig marmor. Jenter spiller på bortebane med ham. Det krever sin kvinne å fly med ørner og ikke krasje. Han kan sveve høyere enn sin symbolske lysende stjerne Antares i stjernebildet Skorpionen, for deretter å dukke ned i verdslige uttrykk. Heng på tett, men hold øynene vidåpne, og du vil få se fjerne blåner de engstelige vil aldri se. Se der, like bortenfor de høye grantærne – har du noen gang i hele ditt liv opplevd en slik soloppgang? Solnedgangen vil være like flott.

rss
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail