Personlig horoskop – kr 199

Les mer

Kjærlighets-horoskop kr 149

Les mer

Stjernetegn

Skorpionen som ansatt

På sparket, hvem ville du si er den på kontoret som klarer seg best på egen hånd? Hvilken arbeidstager ser ut til å ha størst indre trygghet, uten å briefe med det, hvem har det stødigste blikket, færrest unnskyldninger og størst likevekt? Hvis det finnes noen ansatt som har disse kvalitetene, får du følelsen av at han kan ta i mot en kompliment eller la det være? Er han tilbakeholden om sitt personlige liv? Har han store planer for fremtiden? Dersom alt dette stemmer – bare ett spørsmål til: Er de øvrige ansatte litt redd for ham? Da er det ingen tvil. Han er en Skorpion.

Mer enn noen andre på jobben har den ansatte Skorpionen stålkontroll over sin egen skjebne og sjel. Han er fullstending selvgående og målbevisst. Ingen andre kan være så oppfinnsom og så sikker på eget potensiale. Skorpionen har makt til å skape eller ødelegge sitt eget liv, og han vet det. Han lyver aldri for seg selv og klandrer sjelden andre for egne feil. Han kan forfremmes i den grad han selv velger å gjøre det og forventer liten hjelp på vei opp. Han er den aller siste personen du vil anklage for å ha et mindreverdighetskompleks. (Med mindre han skulle være en grå firfirsle som har vendt kraften  innover i stille nederlag. Likevel var det kun hans avgjørelse å gjøre det. Han var ikke en brikke i skjebnens spill.)

Det vil ikke være lett å forstå årsakene bak hans handlinger. Du har hørt om hensynsløsheten hos dette stjernetegnet, hans ønske om hevn, Plutos vilje til å gjøre gjengjeld, og det kan forvirre deg at disse egenskapene ikke synes å eksistere i forholdet dere imellom. Men de eksisterer. De er bare blitt lagt på is for øyeblikket, fordi målet helliger midlet i hans målrettede, skarpe hjerne. Han vet nøyaktig hva han gjør, men du gjør kanskje ikke det.

Den ansatte Skorpionens reaksjon på deg vil stå i direkte relasjon til hva du kan tilby ham, hva han ønsker seg fra deg og fra livet. Hvis mannen i gata setter seg opp mot Skorpionen, fornærmer ham, behandler ham frekt, bryter et løfte eller tråkker på halen hans, må gudene se i nåde til ham. Han vil angre den dagen han utfordret Pluto. Men hvis du representerer makt og oppfyllelse av Skorpionens private drømmer, vil hans reaksjon på tilsvarende behandling fra deg være likegyldighet. Hvis du har noe Skorpionen ønsker seg og trenger, vil han akseptere nesten hva som helst fra deg med bevisst ro og uten – tro det eller ei – represalier eller defensive stikk. Det faktum at han er i stand til å kontrollere sin dype harme og bokstavelig talt slette den fra tankene, er et bevis på hans voldsomme indre styrke.

Før du tester ut denne teorien, sørg for at du vet hvilken kategori du faller inn under – mannen i gata – som kan omfatte vanlige sjefer, venner, naboer, kolleger, tjenere, selv slektninger og kjære – eller noen som representerer makt, sikkerhet og private drømmer. Med mindre du er sikker på at sistnevnte beskrivelse passer på deg, kan det være farlig å eksperimentere.

La oss si du er TV-produsent og du har bedt en forfatter som er Skorpion om å skrive et manus, skreddersydd etter visse spesifikasjoner. Etter den fjerde omskrivingen, kan du fortsatt rive hans innsats i filler og be ham prøve igjen. Du kan si: «Dette stinker. Få inn mer humor.» Hva vil den farlige Skorpionen gjøre? Han vil skrive et nytt utkast og ta med mer humor. Du besitter nemlig noe han vil ha. Du har makt til å produsere hans manus på film og gjøre det levende. Han er kan hende ikke helt enig med deg fra en kunstnerisk ståsted, men du er sjefen. Det er du som bestemmer – i dag. Senere, når han har suksess? Du trenger ikke å lure nervøst på når han vil søke hevn for fortiden. Det er ikke en del av Plutos æreskodeks. Du har gitt ham makt, og du var et redskap for å oppfylle hans private drøm. Han nærer ingen bitterhet, men han vil gjøre det klart at hans posisjon nå er endret og at du ikke må betvile hans kunstneriske smak eller diktere hvordan han uttrykker sine kreative ideer for fremtiden. Du vil oppfatte meldingen, og det vil ende der. Andre som kritiserte hans tidligere innsats uten hensyn til hans følsomme stolthet, kan ha noen arr å vise til.

Hvis det er én ting en Skorpion vet, så er det hvilken side av brødskiven er smurt på og hvem som har syltetøyet. Han er helt sikkert at han vil nå sine mål til slutt. Derfor har han det ikke travelt med å slå ned eventuelle murvegger. Han vil heller ikke skamme seg over å underkaste seg sine overordnede når det er hensiktsmessig å gjøre det. Det er grunnen til at en skorpionansatt er uredd. Selvtillit skaper alltid mot. For ham handler alt om timing. Med en slags dyp, mystisk forståelse for universets hemmeligheter, vet han når tiden kommer. Dette er ikke tiden for å kommandere, men den tiden vil komme. Ikke rart han er ikke den engstelige typen.

Jeg kjenner en ung advokat som er Skorpion, som nylig ble ansatt i et anerkjent advokatfirma med masse prestisje og lukrative kunder. Hans overordnede (og jeg vil bruke et fiktivt navn), Beck i Beck, Kleck, Schmeck og Sørlien, ba ham forberede et lengre notat vedrørende en bedriftsfusjon. Forespørselen innebar at den unge advokaten ikke ville få noe søvn i det hele tatt, fordi Beck insisterte på at han trengte papirene til en konferanse nøyaktig klokken ti påfølgende morgen. Neste dag satt vår mann klar ved pulten sin klokken ni, våken og rolig, mens han ventet på at Beck skulle kalle på ham. Han hadde vært oppe hele natten for å fullføre de nødvendige dokumentene, og hans kone var ikke så fornøyd, fordi han måtte avlyse middagsplanene fra tidligere i uken for å feire bryllupsdagen deres. Klokka ni førtifem informerte sekretæren til sjefen med beklagelse at Beck hadde ombestemt seg. Han hadde bestemt seg for å avholde konferansen neste uke. Det var slikt herlig vårvær, så han tenkte at han skulle spille noen runder golf med noen tilreisende klienter. Hun mumlet noe om at sjefen hennes hadde sagt noe sånt som «håper det ikke medførte for mye bry for ham.» Det er rimelig å anta at det på dette tidspunktet hentet Skorpionen frem en pistol fra skrivebordet og satte kursen mot golfbanen. Men det var ikke slik historien endte. Hvordan reagerte Skorpionen slik ubehøvlet adferd? Han bare trakk på skuldrene. Han smilte et kjølig, mystisk, kontrollert smil, ga sekretær de ferdige memoranda, og sa høflig: «Kan du legge disse på Becks pult? Jeg skal hjem for å få meg et par timer søvn. Jeg vil være tilbake i tide for møtet klokken to.» Så, med en Tyrs tålmodighet og en Steinbukks disiplin, ringte han sin kone, fortalte henne at han ville være hjemme til lunsj og dro. Moralen er: Denne Skorpionen hadde som mål å bli partner i Beck, Kleck, Schmeck og Sørlien. Lurer du på om kona hadde lunsjen klar i tide etter gårsdagens skuffelser? Selvfølgelig hadde hun lunsjen klar. Kona til en Skorpion? Hvis hun ønsket å ha noen flere bryllupsdager å feire, gjorde hun det. Hun var ikke sjefen. Beck var sjefen. Dette året.

Hvis du er viktig nok for fremtiden til din ansatte Skorpion, kan du også være en Beck. Det er på nivå med å være immun mot kjernekraft, men jeg tror ikke du bør la det gjøre deg for selvsikker. Hvis jeg var deg, ville jeg holde hendelser som det foregående på et absolutt minimum. Men jeg er glad jeg ikke er deg. Jeg er ikke sikker på at jeg ville ha nerver å spille russisk rulett med Pluto.

Du kan forvente av en mannlig eller kvinnelig Skorpion at de aksepterer det uunngåelige med verdighet hvis innsatsen er høy nok. Han (eller hun) vil sjekke ut potensialet med øgleblikket sitt, vurdere konsekvenser og mulig vinning og ta den endelige beslutningen om å underkaste seg med hodet kaldt og en gjennomtenkt hensikt. De fleste sjefer setter pris på og beundrer Skorpionens filosofi. Han vet at suksess har en pris, og han er villig til å betale den uten å be om spesielle fordeler. Men når suksessen kommer, ikke glem at dere er midtveis i spillet og det er på tide å bytte banehalvdel.

Sammenlignet med holdningen til den gjennomsnittlige arbeidstager, vil du oppdage at det finnes en annen kvalitet å beundre hos den ansatte Skorpion. Det er en gammeldags ord, stavet l-o-j-a-l-i-t-e-t, en heller sjelden vare i disse dager. Jeg snakker ikke om kryping for din sjefsstilling eller den innsmigrende, ofte hyklerske serviliteten hos den alminnelige, ambisiøse ansatte. Skorpioner har sin egen form for lojalitet.

En gang da jeg jobbet for en liten lokalradio, ble jeg varig imponert over bemerkningen til en programdirektør født i Skorpionen. Eieren av radiostasjonen var den slemmeste mannen i byen. Han var en krysning mellom onkel Skrue og kaptein Krok. En av de fineste tingene du kunne si om ham var at han enkelte ganger var slemmere enn andre ganger. Han hadde kun én venn, moren. Siden han eide halve byen, i tillegg til stasjonen, ble han overøst med respekt og lydighet. Selv om de ansatte kalte ham «Herr,» smilte fra øre til øre når han kom inn i et rom, og stilte i geledd hver gang han mumlet frem den minste forespørsel, skar de grimaser mot ryggen hans og lo i hemmelighet over det morsomme slipset hans og den pipende stemmen. De ville ha ansett begravelsen hans som en festlig anledning, og , og favorittunderholdningen på kontoret når han var på reise, var å skrive nekrologen hans, hvor den festligste ble premiert.

Skorpionen deltok aldri i denne underholdningen. Han var alltid opptatt med å lage programmer. En dag var det en sekretær som spurte ham hvorfor han aldri deltok i kontorets hobby. Han så på henne med ett av de hypnotiske skorpionblikkene og sa simpelthen: «Han betaler lønnen min. Jeg jobber for ham.»

«Hva har det med saken å gjøre?» spurte hun. «Han skriker til deg foran de andre hver morgen, og han har ikke gitt deg en fridag på to år. Du får aldri et godt ord fra ham. Har du ikke stolthet?»

Skorpionen endret aldri ansiktsuttrykk. «Jeg kan ikke sette komplimenter i banken,» svarte han rolig. «Jeg foretrekker penger.»

«Men hvorfor finner du deg i måten han behandler deg på?» fortsatte hun.

Han svarte kort: «Når jeg tar imot en manns penger, tar jeg også imot ordrene hans. Når jeg velger å slutte å ta imot ordrene hans, slutter jeg også å ta imot pengene hans og går min vei. Har du programoversikten for neste uke? Jeg må gå gjennom den før jeg tilpasser reklamepausene. »

Sekretær ga ham taust oversikten, og han tok frem stoppeklokken og gikk i gang med jobben. Et par dager senere ba hun ham ta med en kaffe til henne på vei tilbake fra lunsj. Det så ut til at han glemte å hente den. Han glemte også å invitere henne i bryllup neste vår. Husk hennes insinuasjon om at han ikke eide stolthet. Skorpioner har god hukommelse. Dette illustrerer på en utmerket måte hvordan og når den typiske Pluto-ansatte velger å søke hevn – mot hvem og hvorfor. Det viser også hans personlige ærekodeks av lojalitet mot mannen som ansatte ham.

Disse ansatte er intense og seige. De er ganske seriøse når det gjelder karriere, og de taper aldri målet av av syne. Skorpioner kan være sta, opprørske, lidenskapelige og nedlatende. Men det er ikke ofte di vil kaste bort kontortiden med å skrive humoristiske dødsannonser. Døden er en alvorlig tema for dem. Det er du òg. Du er veien til makt. Dermed får du respekt, inntil Skorpionen er ved veis ende selv. Smarte strateger legger ikke barrierer i veien til målet, og Skorpioner er smarte. Noen av dem er lynende intelligente. Alle er kloke og har logisk sans. Menn og kvinner født i Skorpionen vil ofte trekkes mot arbeid som innebærer å løse mysterier og utrede livets gåter, maskiner, fakta eller mennesker. Mange av dem er detektiver, psykiatere, forskere, kirurger, politimenn, journalister og til og med begravelsesagenter. De trenger å øke sine kunnskaper hver eneste dag, og samtidig forbedrer de talenter, evner og inntekt.

Aldri legg deg borti Skorpionens private anliggender. Han vil ikke tolerere det. Hvis han liker deg og jobben sin, vil han være sjenerøs og rettferdig. Han vil gi deg åtte timers arbeid for åtte timers betaling, og han vil ikke se på klokken hvis prosjektet holder på interessen hans. Men husk at han alltid vil sin egen æreskodeks og sine ideer. Han vil være tro mot disse fremfor alle andre forpliktelser, inkludert kjærlighet og ambisjoner. Ingen andre enn ham selv kan tvinge ham til å endre syn og oppfatning. Det må gjøres gjennom Plutos makt, fra innsiden av hans vesen. Hvis hans avgjørelse er negativ, kan ingen på denne jord smelle igjen døren mer plutselig og endelig enn en Skorpion, selv en dør som har et gullskilt med tittelen visepresident. Han finner seg bare i så mye, betaler bare en så høy kostnad. Når han synes prisen er for høy, går han. Det er slik han spiller. Når alt kommer til alt, er han først og fremst lojalt mot seg selv. Det er ikke alltid like egoistisk som det høres ut. Da han var svært ung, var favorittverset hans: «Dette fremfor alt: å være tro mot dig selv.» Han har alltid ment at hvis han bare gjør det, holder han ikke noen for narr.

rss
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail