Personlig horoskop – kr 199

Les mer

Kjærlighets-horoskop kr 149

Les mer

Stjernetegn

Skorpionen som sjef

President Theodore Roosevelts råd «Snakk vennlig – men ta med deg en stor kjepp» er det perfekte eksempel på en Skorpions filosofi uttrykt av en Skorpion. Selv om Teddy Roosevelt var den første til å si det høyt, er ethvert menneske fra Pluto født med uttrykket skåret inn sjelen. Det er det usynlige mottoet som henger på veggen bak skrivebordet hos din skorpionsjef. Husk det utenat. Det gjør han. Jeg ville ikke gjøre en stor sak ut av å diskutere det med ham. Bare se ham praktisere det. Skorpioner har en måte å avskrekke visse personlige spørsmål om deres egne teknikker.

For din lavmælte skorpionsjef med den store kjeppen, er livet er en søken etter visdom og makt. Han ønsker å vite om alle hemmeligheter i himmel og helvete og det som befinner seg midt i mellom. Du befinner deg antagelig i mellom. Derfor kommer han til å være like oppsatt på å lære seg dine hemmeligheter og kjennskap til hva som foregår i din travle, lille hjerne, eller travle, store hjerne, hva som nå måtte være tilfelle. Han kommer aldri til å presse deg åpenlyst eller aktivt blottlegge din sjel, men du kommer antagelig til å gjøre det likevel. Det er uunngåelig. Et god, langt, jevnt blikk fra hans hypnotiske plutoøyne er nok til å få frem de dypeste betroelser. Hvis du har noe på hjertet du vil holde strengt privat, unngå å se inn i disse øynene eller unngå å jobbe for ham.

Jeg kjente en gang ei jente som var sanger. Hun løp seg på sin skorpionsjef på flyplassen en sommerettermiddag, da han kom tilbake fra en tur til Spania, og de stoppet for å ta en kaffe. (Pluto makt er ofte på høyden om sommeren, av en eller inkonsekvent grunn som ikke har noe med november å gjøre.) Hun og en låtskriver som var en god venn av Skorpionen, hadde akkurat den morgenen innrømmet at de var kjempeforelsket i hverandre. På grunn av diverse omstendigheter skulle dette holdes hemmelig.

Mens de skravlet over kaffen, var vokalisten helt oppslukt av Skorpionens anekdoter fra turen til Spania. Samtalen var så fascinerende at hun glemte det følelsesladde møtet tidligere på dagen. Endelig tittet Skorpionen på klokken; han var sent ute til en avtale med en produsent angående en film han håpet å regissere.

Mens de tok hverandre i hånden, la vokalisten til: «Lykke til på møtet.» Skorpionen fortsatte å holde hånden hennes mens han så henne dypt inn i øynene med brennende intensitet mens han langsomt svarte: «og lykke til med kjærligheten. Men jeg ser at du allerede har funnet den. Det er bra. Dere passer sammen.» Og dermed slapp han blikket hennes (som Skorpioner alltid gjør – de tillater aldri deg å se bort først), slapp hånden hennes, smilte det kjølige, mystiske, kontrollerte smilet sitt og gikk sin vei. Til denne dag kan ikke jenta forstå hvordan han visste det.

La denne erfaringen være en lærepenge for deg. Han vil oppdage din hemmelighet også. Den trenger ikke handle om kjærlighet. Det kan rett og slett være at din far droppet ut av skolen i åttende klasse, eller at søsteren din dater en gift mann, eller at du ikke har betalt i seks måneder på lånet ditt, eller at den persiske katten venter kattunger på nytt. Kanskje du har brukt en sikkerhetsnål stedet for å sy i knappen på pelsen din, eller at broren din slo sin svigerinne i hodet med en stekepanne i dag morges. Småting som du gjerne ville holdt for deg selv, men han kommer til å vite det. Og på en eller annen måte kommer du til å vite at han vet. Det er annerledes enn Fiskenes innsikt. Fiskene har glimt av synskhet. Skorpionen bare vet. Synskhet har ingenting med saken å gjøret. Heller ikke Vannmannens intuisjon. Det går mye dypere enn det.

Dette kraften fra Pluto vil også gjøre skorpionsjefen din i stand til å oppfatte ditt humør, og han er av den typen som med sympati vil forholde seg til disse stemningene, noe som kan være en ubeskrivelig beroligende opplevelse. Spesielt etter konstant eksponering overfor rastløse, tankeløse, grunne mennesker som ikke bare ikke vet hva som rører dypt inni deg, men som heller ikke bryr seg nok til å finne det ut. Eksponering overfor ulike former for slik sprø likegyldighet kan få Skorpionens empati til å fremstå ganske fantastisk i forhold, hvilket den også er.

I motsetning til hva du forståelig nok kanskje tror, ​​er ikke kontoret til en november-sjef alltid eksplosivt eller engang imponerende. Det kan være det fredeligste, kuleste, roligste stedet i hele bygningen. Plutos selvkontroll strekker seg ut for å berøre alt rundt den. (Med mindre det finnes en sterk innflytelse fra Tvillingen, Vannmannen eller Løven i diagrammet hans. Likevel er det sjelden ting vil forfalle eller komme ut av kontroll. Tempoet vil være litt raskere, det er alt.) Denne mannens kontroll over eget vesen er imponerende. Han er utrettelig i det han setter seg fore, og han setter mye inn på å ikke la folk få vite hvor dypt han ønsker seg eller trenger det han søker. Hans konkurrent vil aldri mistenke hvor intenst skorpionsjefen ønsker å overvinne ham før det foreligger et fait accompli og Skorpionen har vunnet. Han kan se inn i deg, men ingen annen mann kan forstå hans dypeste følelser. Et av Pluto-sjefens mektigste våpen er hemmelighold av formål og hensikt. Han skjuler sine følelser og tilslører sine motiver så fullstendig at fienden alltid vil forvente et bakangrep – eller intet angrep – og deretter bli overrasket av en brå bevegelse fra høyre flanke hvor det er minst forventet, og når det er minst forventet . Det er slik man vinner i ballspill.

Det er også slik skorpionledere vinner prestisje og suksess. Hvis han liker deg, finnes det ikke grenser for hva han vil gjøre for å hjelpe deg, avansere deg eller oppfylle dine håp og drømmer sammen med hans egne. Hvis han ikke liker deg, er det ingen vits i å lese dette. Du vil aldri bli ansatt i første omgang, eller hvis noen andre har ansatt deg, vil han ikke ha verken sympati eller nåde for de som ikke passer på laget. Han er først og fremst opptatt av laget (som er synonymt med hans personlige mål), og enkeltpersoner kommer sist. Jeg er klar over at de av dere med en skorpionsjef allerede stritter i forsvar. Hvordan kan noen beskylde ham for noe mindre enn fullkommenhet og renhet, ikke sant? De fleste mennesker nær en person fra Pluto har den holdningen. Hvis du ikke har det, er du sannsynligvis ferievikar.

Denne mannen har en måte å tiltrekke seg folk som er ytterst lojale på. Han er vanligvis omgitt av hengivne venner med fiendene på trygg avstand (trygg for dem, altså). Det er som om han har tegnet en sirkel. De utvalgte står på innsiden. De andre holdes unnå med en form for svart magi som forhindrer dem fra å komme for nær (for nært for ham, altså). Det er vanskelig, om ikke umulig, for fiender å se gjennom ham. I det øyeblikket disse magnetiske øynene har vurdert en person som for lett, er han eller hun bannlyst. Den personen eksisterer ganske enkelt ikke for Skorpionen. I hans hode finnes du ikke. Han verken ser eller hører deg. Hans radar vil fortelle ham om du kommer nær nok til å være farlig. Det gir en en tom følelse å bli sett på som om du ikke er der. Å være et spøkelse kan være ubehagelig, så etter en stund vil den uønskede personen trekke seg unna til et sted der folk ser og hører ham – et sted der han kan eksistere som et menneske av kjøtt og blod igjen.

Ikke få inntrykk av Skorpionen må se ut som Dracula og blåse ut dødelige gasser fra neseborene for å oppnå sine mirakler. Han trenger ikke ha på svart kappe å praktisere sin mystikk, heller ikke han må tale med gravrøst. Hvis du er i ferd med å ta fatt på det eventyret det er å jobbe for en skorpiondirektør, vil du første gang du ser ham tro at hele den maktgreia er overdrevet.

Hans ytre kan meget vel være lite imponerende, og han kan ha den type smil du ser bare i et glassmaleri. Når det lyser mot deg, vil du smelte og tror astrologien har villedet deg. Han vil virke omtrent like farlig som en polsk vaskedame som nynner på en sang. Så vil han stirre på deg med sitt gjennomborende blå eller brune blikk, og jeg håper det er en stol i nærheten som du kan sette deg i. Innen den tid har du blitt grundig hypnotisert av hans magnetiske sjarm. Du kan selv ta deg selv i å svaie frem og tilbake, nesten umerkelig, mens du venter på kommenda. Nå har han kontroll over følelsene dine. Etter det kan ingen nå inn til deg. Det er for sent. Du kommer til å være blindt lojal mot den nye, fantastiske, snille, søte, talentfulle, strålende arbeidsgiveren din, og alle som mener han er farlig, er sjalu, hevngjerrige skruller. Han er den søteste sjefen noen noensinne kunne håpe på å få.

Søt? Bruk adjektiver hvis du må, men søt? Fantastisk, ja. Snill, ja. Talentfull og begavet – naturligvis. Oppriktig og lojal, selvfølgelig. Beskyttende og forsiktig, ja igjen. Kjærlig? Å, kjære gud, ja. Tusen ganger ja. Men søt? Ettertrykkelig nei. Jeg vil gjerne få fortelle de som allerede jobber for en Skorpion, pluss de som er i ferd med å passere gjennom porten, at en av mine nærmeste venner er en Skorpion, en komponist med enormt talent, og jeg har fått innpass i hans magiske sirkel. Det bor dessuten også en liten Skorpion i huset mitt! (Du merker at jeg fortsatt har kontroll – jeg sa ikke at jeg bodde i huset hans) og jeg står ham nær. Så jeg er ikke en fiende av skorpionsjefen din. Du kan slappe av. Men takket være astrologien forstår jeg ham litt bedre enn du gjør. For eksempel vedder jeg på at du tror at i en krise ville han bare stå rolig der, med det samme glatte, avslepne uttrykket han setter på seg når han står opp av senga om morgenen. Men det vil han ikke. Han vil gjennomgå en fullstendig transformasjon.

Skorpionsjefen tolererer ikke følelsesutbrudd. Han mener at man må holde seg kald og rolig for enhver pris – og da mener jeg enhver pris. Men hvis krisen krever umiddelbar og voldelig handling (som noen kriser gjør), vil han eksplodere i så ildsprutende handling at du vil være sikker på at det ikke er samme mann du ser. Når det hele er over, og tingene er under kontroll igjen, vil også hans voldsomme, lidenskapelige følelser være tilbake under kontroll. Han vil låse dem inne i sin mektige personlighet til de er nødvendige neste gang.

Normalt vil han imidlertid være selve symbolet på gjennomtenkt, mild, kalkulert blidhet, med hvert hår på plass og temperamentet totalt under kontroll. Den samme dr Jekyll og mr Hyde-transformasjon som beskrevet i forrige avsnitt kan også skje midt oppe i romantisk lidenskap så vel som i en bedriftskrise, men det er ikke ditt departement – i hvert fall ikke under normale omstendigheter. Hans rolige maske av likevekt faller sjelden, med unntak for de virkelig store begivenheter.

Ikke gjør den feilen å smigre ham for ofte. Skorpionsjefer er stadig mistensomme. Han står opp og legger seg mistenksom, og er alltid på jakt etter baktanker. Faktisk er en av hans svakheter at han ofte er skeptisk til uskyldige bemerkninger fra uskyldige mennesker. Hvis du polerer det dyprøde eplet på pulten hans med altfor mye iver kan det gi deg sparken i stedet for forfremmelse. Han kan mistenke at du uskadeliggjør ham for selv å ta over. En og annen oppriktig anerkjennelse av hans overlegenhet vil bli høyt verdsatt – bare ikke overdriv. Hans lojalitet til deg vil være varig og altomfattende, men aldri gi ham en millimeter mindre i retur. Han krever at pengetransaksjoner utpensles i detalj. Aldri tillat at økonomiske forhold blir tåkete. Og aldri, aldri, aldri, aldri, aldri prøv å overgå ham eller skade ham. Hvis du insisterer på å ignorere det rådet, bør du nok øve gå på eggeskall i et par uker først. Fortrinnsvis eggeskall med en giftig edderkopp skjult imellom seg. Skorpionens hevn er ikke noe å tulle med.

Det finnes ikke et problem som er så stort at skorpionsjefen ikke kan løse det, når han går i gang med det. Alle Pluto-mennesker har evnen til å overvinne tragedie eller sykdom i sitt personlige liv og katastrofer i virksomheten sin med mot og overmenneskelig vilje. Den individuelle personligheten vil variere mer mellom hver mann enn hos andre tegn. Selv om han er legemliggjøringen av vitenskapsmannen som forsker på uransakelige mysterier, den altoppslukende detektiven, forblir han selv det største mysteriet av dem alle.

Å komme til bunns i Pluto er umulig. Dessuten, selv om du skulle kunne det, vil du glemme alt du har lært når han hypnotiserer deg med øyne og tale. Det beste jeg kan gjøre er å advare deg å holde deg våken og å ha et åpent sinn. Det første er naturligvis et defensivt tiltak. Det andre er så du kan holde deg mottakelig for en mann hvis sannhet og mot du du alltid kan beundre. Til tross for sin ufattelige, komplekse natur og den villedende fasaden han presenterer utad, lyver skorpionsjefen aldri for seg selv. Hvor mange av oss andre kan si det helt ærlig? Selv de av oss som ikke regnes som «hensynsløse»?

rss
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail