Personlig horoskop – kr 199

Les mer

Kjærlighets-horoskop kr 149

Les mer

Stjernetegn

Steinbukken som ansatt

Se deg rundt på kontoret og se om du kan få øye på ham. Uten å se på ansattlisten. Du kan utelukke den originale, kreative typen med det piercing i tunga og skjellsmykke. Du kan også glemme han fyren som skryter av sine pub-til-pub-runder og nyeste erobringer. De er ikke barn av Saturn.

Festlige Frode, som holder de ansatte i en evig panikktilstand over de ikke-så-festlige spøkene hans, er definitivt ikke  Steinbukk. Heller ikke lykkelige Lars med den glatte tungen og de elleville brainstormingseansene – og ei heller den nye kampanjelederen med oransje tversoversløyfe, han som nynner på «barkebilleboogie» i salgsmøtene.

Hva med den hardtarbeidende og reserverte fyren med oppkneppet skjorte og vannkjemmet hår? Han med de ensfargede sokkene og familiebildet i en skinnramme på skrivebordet. Han kommer vanligvis et par minutter for tidlig og går noen minutter for sent. Hodet sitter godt festet på skuldrene, og blyanten er alltid nykvesset. De ansatte kaller ham ved etternavn, selgere kaller ham «herr», og du kaller på ham når det er problemer. Selvfølgelig er han en Steinbukk.

Hvem andre kan du dynge ned med en haug med arbeid som ville stoppe en hest, men ikke ei geit? Han er din pålitelige sikkerhetsventil når ting blir rotete og uorganiserte, og han stiller opp for deg uten å gjøre noe stort oppstyr av det. Jeg tviler på om han noen gang spretter inn på kontoret ditt. Han går inn, og han sjekker sannsynligvis først for å se om du er opptatt. Klærne og væremåten er konservative, og han er den eneste i gjengen som aldri blir overrasket av regnet uten paraply. Han vil ikke miste dokumentmappen på t-banen eller glemmer hvor han la matpakken. Matpakken? Naturligvis. Hva annet tror du han  har i det gråpapiret? Restauranter er dyre. Dessuten hater han å tipse og slåss med folkemengden.

Forrige gang du så ham flashe med colgatesmilet, var da en sekretær nevnte at hun ikke visste hvordan kontoret skulle kunne klare seg uten ham. Han er ikke den glisende typen. Eller den tåpelige, lettsindige typen. Han kan fortelle ganske mange vitser på sin ironiske og tørre måte, eller ta en diskret titt på ei pen jente, men Saturn vil aldri la ham ta den helt ut. Mesteparten av tiden passer han sine egne saker. Steinbukken er mer tilbøyelig til å rynke misbilligende på nesen av den uformelle munterheten til glade, ekstroverte mennesker enn å ta del i den, selv om hans egen svarte humor kan være rasende festlig. Når han er i form, er det vanskelig å overgå ham.

Du må innrømme at han har unike og verdifulle egenskaper. Din ansatte Steinbukk er den du sender til det tøffe, mistenksomme ispeksjonsteamet. Når geita er ferdig med dem, er de ikke så mistenksomme og langt mindre tøffe. Han kan til og med være høflig og respektfull. Det er ikke alle som kan lykkes i å skremme skattedirektoratet. Husker du han pågående fyren som ville selge deg mobiltelefondeksler med bergkrystaller til flere tusen kroner stykket for å muntre opp sekretærene? Etter to minutter med din ansatte Steinbukk gikk stakkaren i heisen med ansikt som en sviske.

På et eller annet vis får du inntrykk av din ansatte Steinbukk kommer til å avansere mye høyere her i livet, men det er vanskelig å finne ut hvordan han formidler det. Det er ingenting aggressivt eller åpenlyst ambisiøst ved ham. Han er ikke en påfallende, hensynsløs klatrer. La oss ta det en gang til. Han er ikke en påfallende klatrer. På sitt milde, uanselige vis er geita kaldt og fast bestemt på å komme dit han vil. De som hindrer hans regelmessige fremgang eller kommer i veien for ham, vil raskt oppdage at han ikke er noen Hedda Kise. Han vil godta sitt ansvar uten å klage eller bære nag, men han vil ikke lar seg skyve for langt. Steinbukker med omfattende vanskelige aspekter i fødselshoroskopet kan være forbausende grusomme og nådeløse. Men den gjennomsnittlige geita knurrer bare grettent eller stirrer dystert på folk når de tar tak i hornene dens.

Bare i tilfelle du har en av unntakene på kontoret, vil jeg fortelle dere om en Steinbukk jeg kjente som jobbet på en kafé. Han hadde sannsynligvis ascendanten i Løven eller månen i Tvillingen da han ble født. Denne geita hadde dyre, italienske sko og store mansjettknapper. Han gjorde flere erobringer på en uke enn andre menn gjør i løpet av hele livet, eller det sa han i alle fall. Han likte å fortelle grove historier, og når han ikke var på flørtern med kvinnelige kunder eller imponerte alle med hvor tøff han var, heiv han seg i gang med ganske storslagne planer og elleville kampanjer. De fleste ville aldri ta ham for å være en Steinbukk, men de bør se nærmere etter og lytte litt bedre.

På tross av den heftige flørtingen, hver gang han ringte dama på telefonen var tonen øm og beskyttende. En mann som våget å komme med griseprat i hennes nærvær ville aldri har prøvd det en gang til. Han gjorde det klart at hun var en dame. Overfor foreldrene var han dempet og respektfull. Alle mennesker over femti behandlet han med en høflighet på grensen til ærbødighet. Mot barn var han så søt som Mor Teresa. Mektige, kjente personer med status gjorde ham til en ydmyk, tilbedende beundrer. Han fortalte stadig venner og fremmede om da han satt ved siden av en glamorøs filmstjerne på flyet eller om den gangen han ble invitert til en mottakelse hos statsråden. Alt han kjøpte var engros, inkludert de italienske skoene. Han var definitivt den dårligste tipseren i byen. Han ville aldri kaste bort en tier der penger kunne spares. Med andre ord, under den falske brautingen var det en typisk saturnsk personlighet. Denne tilsynelatende aggressive, utadvendte geita rødmet av en kompliment og ble plagsomt sjenert i nærvær av noen han trodde hadde sosial kapital. Hvis du trenger mer bevis for at han var Steinbukk, så kjøpte han til slutt hele kafékjeden. Og forresten risikerte han aldri sine egne penger på disse ville kampanjene. Det var alltid noen andres.

Den typiske ansatte Steinbukk er for pliktoppfyllende. Hvis han gjør en feil eller fatter gal avgjørelse, er han fra seg. Å gjøre det dårlig i jobben gjør ham deprimert. Han vil komme tilbake til kontoret og jobbe overtid hvis du trenger ham, men han vil ikke like det hvis du får ham til å gå glipp middagen hjemme med familien for mange kvelder. Geita foretrekker å dra hjem for å skjøtte pliktene der først, for så å komme tilbake til kontoret senere om nødvendig. Han vil ikke skifte jobb så ofte. Steinbukken bestemmer tidlig for hva målet er, og forfølger det med usvikelig utholdenhet. Han vingler ikke eller er usikker på fremtiden. Toppen av fjellet får aldri lov til å være skjult av en tåke av fantasifulle drømmer og sentimentale ønsker. Han faller vanligvis ikke for titler. Han søker ikke glans. Han er etter den virkelige makten: Han ønsker å være den som vokter fortet mens individualistene og de store idealistene er ute jakter på sommerfugler. Han trenger ikke navnet i gullskrift på døra å føle seg viktig. Men du må ikke forsømme å øke ansvarsområdet hans med jevne mellomrom, og sørg for at du betaler ham godt nok til at han kan holde tritt med naboene. Han må bo i det rette strøket, sende barna til de rette skolene, og kona må kle seg bedre enn sine venninner. Det krever sine midler. Geita kan godt tygge gammelt lær, spiker og gamle lyspærer for å tjene opp disse midlene, ispedd sosial posisjon. Hans rådgiver i banken kan godt være hans nærmeste venn ved siden av de nærmeste familiemedlemmene.

Din kvinnelige steinbukkansatte følger samme vei som den mannlige opp mot toppen. Ingenting kan få henne fra vilje til å oppnå en maktposisjon på arbeidsplassen eller gifte seg med sjefen. Det spiller ikke så stor rolle hvilken av de to det blir. Så lenge hun kommer seg fremover. Denne kvinnen vil ikke ha på seg to sett med falske øyevipper eller dinglende armbånd på jobben, og du vil aldri ferske hennes i å dagdrømme ved skrivebordet. Den kvinnelige geita er en dame. Hun vil sjelden heve stemmen eller drive med kvinnelig sladder. Hun har flere viktige ting på hjertet enn hvem som har seg med hvem og hva Oda sa da Karianne komme for sent tilbake fra lunsj. Etter arbeidstiden kan hun utvise litt mer nysgjerrighet. Saturns kvinner koser seg noen ganger kostelig med detaljene i andres romanser, men de vil vanligvis ikke tillate seg å diskutere dem i arbeidstiden. Det er logisk nok. Sjefen kan en dag bli hennes ektemann. Men i rettferdighetens navn finnes det en annen grunn. Alle geiter har en solid pliktfølelse, en respekt for sine overordnede og en indre disiplin som avholder dem fra å delta i ablegøytene på kontoret.

Dine ansatte Steinbukker av begge kjønn vil være forretningsmessige. De misliker folk som kommer for sent til jobben, og som kaster bort tid på løst pjatt. De har ingen tålmodighet med metoder som ikke er fornuftige eller prosedyrer som mangler sunn fornuft, og de vil omorganisere systemene på kontoret for å sikre at organisasjonen drives med fornuftig effektivitet. Ikke alle Steinbukker er bankfolk, lærere og regnskapsførere. De er også gode forskere, ekstremt dyktige tannleger, strålende ingeniører og arkitekter, og de er flinke med varehandel, produksjon og politikk. Mange geiter er gullsmeder, ministre, hotelleiere, begravelsesdirektører, kunsthandlere og antropologer, men uansett yrke vil de ta det seriøst.

Ikke glem at det finnes en kreativ side ved Saturns mennesker. Din ansatte Steinbukk kan ha en hobby som kan overraske deg. Han kunne være en hobbykunstner, og en veldig god en også. Han kan spille i band i helgene, driver med formgivning, selge fast eiendom, ha grønne fingre, synge i kor eller delta i et teaterlag. Kulturen er nær hjertet hans. Det er Moder Jord også. Hans virkelige kjærlighet er er familieen, hjemmet, arbeidet, penger, prestisje, bøker, kunst og musikk omtrent i den rekkefølgen. Få en Vær, Løve, Tvilling eller Skytt til å reise for bedriften. De fleste Steinbukker får nervøst utslett ved synet av en koffert. Selv om det ikke er fullt så ille, vil de være lykkeligere med å ta pendlertoget enn å ta flyet. Og dessuten, hvem ville holde ting i orden mens han er borte? Husk hva som skjedde da han tok sin ferie i fjor sommer. Noen på kontoret kjørte ut en bestilling på femti av disse mobiltelefondekslene med bergkrystaller.

rss
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail