Personlig horoskop – kr 199

Les mer

Kjærlighets-horoskop kr 149

Les mer

Stjernetegn

Den kvinnelige Tvillingen

Personlig horoskop Tvillingene

Mary-Kate and Ashley Olsen

Selv om hun klarte å plukke nok av vakre siv ettersom båten gled forbi, fantes det alltid et vakrere et lengre unna som hun ikke kunne nå. «De vakreste er alltid lengre fremme!» sa hun til sist, med et sukk over sivenes egenrådighet som alltid vokste så langt unna.

Har du alltid i hemmelighet tenkt at Brigham Young hadde en glimrende idé når han forfektet flere koner for hver mann? Har du innvendig misunt de østlige potentater deres harem? Du trenger ikke holde deg med romantiske Walter Mitty-dagdrømmer. Bare gift deg med ei jente født i Tvillingene. På den måten vil du være garantert minst to forskjellige koner, og sporadisk i helgene, så mange som tre eller fire.

Naturligvis er det en liten hake. Forskjellen mellom en jente født i tegnet Tvillingene og et harem, er hennes tilsynelatende mangel på interesse for jordnær lidenskap. Det er vanskelig å få henne til å slå seg ned lenge nok til å ta lidenskap eller noe annet særlig alvorlig. Hennes sinn er alltid på reise, og hun greier å supplere med løpende kommentarer samtidig. Men se litt dypere. Et eller annet sted, skjult blant de mange kvinnene som utgjør en kvinnelig Tvilling, finnes det en romantisk en – en som er i stand til intens lidenskap hvis du klarer å forene det mentale, åndelige og fysiske. Hvordan utvikle henne og fortsatt nyte alle de andre kvinnene flaske opp inne i Tvillingenes personlighet kan skape et problem. Jeg kan fortelle deg at ei tvillingjente tilsvarer flere kvinner. Men jeg er redd det er opp til deg å fordype deg i den avanserte algebraen det er å sortere dem fra hverandre. Hvert enkelt tilfelle er forskjellig.

Hennes alder vil være en viktig ledetråd til hva du kan forvente, for inntil hun er moden, er romantikk bare lek for henne. Hun kan være helt utrolig ustadig og uforutsigbar. Først vil hun ekstatisk la segw rive med av ditt smil, din stemme og måten du går på. Så hun vil vende seg om og kritisere alt fra sokker til frisyre, og det gjør hun vanligvis med slik intelligent, skarp sarkasme, at du kanskje vil trenge sårsalve til sjelen. Men ikke la dette skremme deg vekk fra tanken på en kvinnelig Tvilling. Husk at du får minst to-i-en, og det er et udiskutabelt røverkjøp.

Merkurs kvinner er ikke så hjerteløse som de til tider later til å være. Deres aktive forestillingsevne skape mange fantasier. Romantikk er den enkleste måten de kan uttrykke dem på, og Tvillingene har minst dobbelt så mye å uttrykke som andre kvinner. En mannlig Tvilling kan være produsent, artist, sjømann, advokat, skuespiller, selger og styreleder på samme tid – og uttrykke seg ad infinitum. Men det er ikke like lett for en kvinne å oppnå alt det, ellers ville hun bli betraktet som litt uvanlig. Ikke at Merkurs jenter ikke etablerer karrierer. Det gjør de. Nesten hver eneste en av dem. Men under de eksisterende samfunnsforhold vil en karriere fremdeles ikke tilby henne så mange muligheter som romantikken til å prøve ut de utallige teoriene og gi henne hjernegymnastikk.

Den kvinnelige Tvillingen trenger din medlidenhet, ikke din vrede. Det er smertelig vanskelig for henne å virkelig forplikte seg til én person om gangen. Alt mens hun lar seg imponere av en manns mentale evner og intelligente vidd, legger en annen side av henne samtidig merke til hans antipati mot kunst eller manglende respons på musikk og poesi. Når hun finner en som er tilstrekkelig kreativ, som føler seg hjemme på ballettforestillinger eller i den litterære verden, dukker dualiteten opp igjen. Midt under museumsrunden vil hennes andre jeg begynner å lure på om han er praktisk nok til å tjene til livets opphold, eller om han har nok sunn fornuft til å vite hvor han skal. Jeg antar du begynner å få mer sympati med de konfliktene som er særegne for dem som er født i juni.

Gi henne litt anerkjennelse. Hun vil vanligvis klare å holde forvirringen over sin egen komplekse karakter for seg selv og ikke belaste deg med den. Hun er en livlig og glad partner. Mesteparten av tiden (når humøret er på vei opp), glitrer hun med sin livlige personlighet, underholder deg med sine smarte, vittige bemerkninger og konverserer intelligent om nesten alle verdens tema. Hun liker alle romantiske gester og har ingen problemer med å gjøre erobringer. Ingen kvinne du noensinne har møtt, vil kunne glede deg med mer fantasifulle måter å uttrykke kjærlighet på og en så tiltalende sjarm. Hun kan flagre med vippene med delikat femininitet, men hun er slett ikke hjelpeløs når det gjelder å tjene til livets opphold. En kvinnelig Tvilling kan spille tankeløs partyjente til perfeksjon og sjarmere et hjelpeløst mannlig offer rett ut av sitt gode skinn og økonomiske forråd. Men hun kan uten problemer endre seg til en tekkelig og kjærlig husfrue, som hun igjen raskt kan bytte ut med en alvorlig, intellektuell kvinne som studerer de store filosofene og på glitrende vis diskuterer politikk og poesi, for så å plutselig slå om til en bunt av rå følelser, full av nerver, tårer og frykt. Hun er absolutt ikke prippen eller ensformig.

Hvis du tror dette er en overdrivelse, så husk avdøde Marilyn Monroe. Hver mann hun en gang kjente, fra Carl Sandburg til frisøren hennes, så henne som en helt annen person enn de andre mennene som trodde de kjente henne. Plasser et bilde av henne som den forførende kjærlighetsgudinnen ved siden av et bilde av henne iført hornbriller, en babushka og sminkeløs, seriøst konsentrert et foredrag om russiske forfattere. Legg deretter til et tredje og fjerde foto av henne i et forkle mens hun lærer å bake ostekake for en mann hvis atletiske talenter og varme, menneskelige kvaliteter hun tilba – og der hun spaserer rolig ved siden av en annen mann hvis intellektuelle evner og litterære talenter hun dypt respekterte og beundret. Legg til to bilder til. Et som viser henne med tårevått ansikt, full av lengsel etter å ha mistet sin tredje baby – og et bilde av henne i bikini, der hun ler muntert sammen med en kjekk fransk filmstjerne på Rivieraen. Dette er ikke poseringsbilder. De ble knipset uten at hun var klar over det, og i hvert fall ikke mens hun oppsøkte publisitet. Det er et perfekt eksempel på at kameraets øye greide å fange alle de kvinnene som bodde i en kvinnelig Tvilling, som ellers klarte å holde de andre personlighetene skjult bak det bildet hun som regel valgte å vise frem.

Din merkurstyrte kvinne lengter etter å være «virkelig, virkelig forelsket», men hun får ikke helt grep om det. Hun lengter etter å bli mor, men ofte glipper det også. Hun finner en ny form for perfeskjon i hver mann hun møter, samtidig som hun hvileløst søker etter den ene mannen som har alle de kvalitetene hun trenger for å bli lykkelig.


I henne vil du finne en god kamerat. Merkurs kvinner vil slå følge med deg til alt fra dykking til speedracing – sykling og badminton. Hun er interessert i allslags utendørsidrett og greier likevel å se like myk og feminin ut som en pudderkvast, men med en hjerne så skarp som en kniv. Tvillingenes skarpe intellekt vil vise seg tydelig når hennes nysgjerrighet lar seg begeistre av nye fag. Merkurs tankegang vil la henne oppdage alle detaljene i dine kreative ideer, og hun vil trolig  bidra med noen reklameideer selv også. Så lenge du ikke krever at hun er konsekvent, vil hun være helt fascinerende.

Det er bare rimelig å advare deg om at denne jenta oppriktig kan tro at hun er forelsket, men samtidig finne andre menn tiltrekkende. Med mindre hun er i nærheten av deg hele tiden, kan hun glemme deg raskere enn noen annen kvinne født i de andre stjernetegnene. Det ligger i hennes natur å akseptere forandring og til og med selv oppsøke det. Inntil hun lærer å kontrollere behovet for konstant aktivitet, mens hun forsømmer tålmodighet og stabilitet, kan den kvinnelige Tvillingen lage litt av et rot av både sitt eget liv og ditt. Heldigvis for de mennene som blir forelsket i dem, vil de fleste kvinnelige Tvillinger etter hvert få en dypere forståelse av egen natur før det er for sent.

Når du har fridd til henne, og hun har sagt ja, kan du synes synd på alle de menn som er dømt til et liv i monogami med bare én kvinne. Du vil få flere koner når du gifte deg med din Tvilling.

Kone nummer 1 vil være i stand til å tilasse seg til alt du trenger fra henne. Hvis du trenger trofasthet, kan hun klare det også, forutsatt at du er interessant nok til å ha vunnet hennes virkelige kjærlighet. Jeg viser til blandingen av mental, åndelig og fysisk kompatibilitet, hvor den fysiske delen kommer sist, akkurat som paprika, etter de andre tre er godt blandet. Denne kona vil aldri furte hvis du skaffer deg en ny jobb utenbys. Med sin oppfinnsomhet, sin smak og fargesans, kan hun få et nytt hjem til å se innbydende ut med en lett berøring av lekre, flinke fingre. Dessuten elsker hun nye eventyr, og det blir ingen grinete bebreidelser for at du gambler med fremtidige sikkerhet. Spenningen ved å søke nye horisonter interesserer henne mer. Hun kan ha et overraskende godt hode for forretninger og hun vil ta sikkerhetskopi av alle dine originale ideer. Du kan stole på at hun vil stå på og jobbe hvis dere trenger ekstra inntekt, og hun vil være ganske praktisk med hensyn til pengebruk. Selv om hun gir inntrykk av lettsinn, er hun ikke så tanketom som hun ser ut. Hun er et tenkende vesen, og et veldig smart et, under all den muntre småpraten.

Kone nummer 2 kommer til å være humørsyk. Du kan like godt være innstilt på det. Hun vil ha sine satiriske øyeblikk hvor hun er kynisk og fleipete om hverandre. Samtidig vil hun utfordre deg mentalt. Men en mann trenger å bli stimulert, ikke sant? Kom igjen, overgå henne i en intellektuell diskusjon. (Det er det hun i hemmelighet ønsker uansett.) Denne kona vil ikke lett la seg sjokkere over livet eller ha fastsatte fordommer. Hun kan bestemme seg for å gå i et protesttog eller bli med i en studiegruppe og glemme å komme hjem før midnatt. Hva om du trenge å stikke ut med kompisene mens hun er ute og holder taler eller tar kveldskurs for å plukke opp noen ekstra studiepoeng? I det minste vil hun antagelig ikke plage deg med mistenksomme spørsmål om hvem du var sammen med, hvor du var og hva du gjorde. Ikke spør ut henne heller. Du er hevet over slikt. Det er hun også. Dette er en svært uavhengig individualist.

Kone nummer 3 misliker og  blir deprimert av renholdsrutiner. Sengene vil være uoppredd og rettene vil stå i vasken mens hun dagdrømmer, leser eller skriver skuespill. Hun kan servere deg en boks bønner til middag uten engang å gidde å åpne den. Men du kan ha de mest sjelfulle, tilfredsstillende samtaler med henne ut i de små timer. Hun vil føle med deg når du er frustrert over hvordan livet har behandlet deg. Hun vil tilfredsstille både dine emosjonelle og intellektuelle krav, være nysgjerrig på hva du mener om buddhisme og begeistret over dine forsøk på å skrive musikk. Kort sagt, hun er ganske godt selskap. Hun vil være svært hengiven også, siden du ikke har plaget henne med støvtørking og baking og alt det der tullet. Denne kona kan rote til økonomien nå og da. Men hvis du foreslår en plutselig campingtur eller noen dager i Monte Carlo, vil hun entusiastisk pakke kofferten uten en haug med dumme innvendinger, som hvordan det kommer til å påvirke budsjettet eller hvem som skal mate katten, og hva om badekaret lekker mens dere er borte.

Kone nummer 4 vil være en glad og munter mor. Hun vil ikke la barna begrense seg, for hun vil sannsynligvis ha for mange prosjekter på gang hele tiden til å kvele dem med overbeskyttelse. De vil etterligne hennes uavhengighet og dra nytte av det. Hvis noen spør henne hvor mye tid hun tilbringer med dem, vil hun sannsynligvis svare: «I vår familie er det ikke spørsmål om hvor mye tid. Det er spørsmål om hvor mye kjærlighet.» Og hun vil ha rett. Barna vil kanskje ikke alltid lystre henne, for hun vil ha en tendens til å være bestemt en dag, for så å smelte og gi etter den neste, men de små vil elske de lange samtalene med henne. Fantasien hennes vil matche deres, så de vil underholde hverandre. Hun vil trolig være en ettergivende mor, men hun vil bekymre seg for skolesnittet, og hun vil trolig insistere på gode karakterer. De vil ikke klare å sluntre unna leksene sine om hun har noe hun skal ha sagt, selv om de kan sluntre unna å henge opp klærne sine.

Kone nummer 5 kommer til å være en vakker vertinne,  ekspert på levende lys, blomster og skinnende sølvtøy. Du kan ta med hvem som helst hjem til middag, fra sjefen din til Fylkesmannen, og hun kommer til være så elskverdig og sjarmerende at de aldri vil gå hjem. Hun organiserer livet litt effektivt og uanstrengt, kler seg som en modell og elsker teatret. Du kan ta henne til kunstgallerier og konserter – hun vil føle seg hjemme ethvert sosialt lag. Alle vil stirre på deg med misunnelse og lure på hvem den glamorøse kvinnen ved siden av deg er. Hun vil være romantisk og ytterst feminin, kanskje hun til og med skriver et dikt til bursdagen din. Det er lurt å kjøpe silkemorgenkåper og dyre parfymer til henne, for den elegante stilen hennes vil få deg til å føle deg som en greve. Hvis du nevner en reise til Roma, vil øynene hennes gnistre. Hun er sofistikert.

Vel, det var en grov oversikt. Jeg kan ha hoppet over noen damer i tvillingharemet ditt. Hver eneste mann i nabolaget vil bli grønn av misunnelse når han ser deg med en ny kvinne hver dag. Hvis de spør deg hvordan du kommer unna med det, svar unnvikende. Polygami er ulovlig, som du vet.

Din kvinnelige Tvilling vil aldri ta toget når hun kan fly. Hun vil aldri være stille når hun kan snakke. Hun vil aldri vende seg bort når hun kan hjelpe. Og hun vil aldri gå når hun kan kjøre. Hennes sinn er fullt av så mange ulike tanker og hjertet hennes er fullt av så mange håp, at det kan virke som hun trenger en datamaskin for å sortere det. Eller trenger hun bare noen som kan løpe ved siden av henne og utveksle drømmer med henne herfra til morgendagen? Hvis du er den mannen, tør hun ikke se seg over skulderen for å se om du er i nærheten. En dyp, uforklarlig frykt avholder henne fra å noensinne se seg tilbake. Når du endelig tar henne igjen, få henne til å bremse ned farten. Du kan gjøre det, hvis du holder godt fast i hånden hennes og aldri gir slipp. Selv om nordavinden fra Merkur driver henne videre, kan det tenkes at hun i hemmelighet lengter etter å hvile litt mer enn du tror. Skynd deg og prøv  å ta henne igjen. Hun trenger deg.

rss
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail