Personlig horoskop – kr 199

Les mer

Kjærlighets-horoskop kr 149

Les mer

Stjernetegn

Den kvinnelige Tyren

Personlig horoskop Tyren

Jessica Alba

Jeg husker en samtale jeg hadde med en forfatter hvis mor var født i mai. Da hun beskrev foreldrenes vaner og personligheter, nevnte jenta at «min mor var en høy kvinne.» «Du må ta etter faren din, da,» bemerket jeg, siden jenta selv bare var middels høy. Hun smilte, og jeg kommer aldri til å glemme hva hun svarte. «Jeg mente ikke i centimeter. Mor var kortere enn meg. Det var sjelen som snakket.» Jenta var født i Fiskene, tegnet som ser dypt inn i deg.

Hun hadde rett. En kvinnelig Tyr er en høy kvinne. Selv om hun måler under en femti, har hun stort nok armslag til å håndtere nesten enhver krise livet velger å kaste i hennes vei. På mange måter er kvinnelige Tyrer jordens salt, en kombinasjon av de fleste gullkvaliteter menn ser etter og sjelden finner. Hun kan ha et voldsomt temperament som ville få en stor og sterk mann til å løpe til skogs (eller i det minste dukke under bordet), men hun vil få et raserianfall uten solid provokasjon. Vanligvis, hvis du ikke plager henne hinsides menneskelig tåleevne, eller hvis skjebnen ikke gir henne særdeles dårlige kort, vil hun håndtere livet med kjølig, beundringsverdig ro. Hennes åpenhet og grunnleggende ærlighet er  ikke utvannet med vanlig kvinnelist og tårer. Den kvinnelige Tyren har mer moralsk og følelsesmessig mot enn mang en tøff mann, men hun er komfortabel nok med sitt eget kjønn til å la deg være sjefen, hvis du vil ha jobben. Hvis du ikke fyller den, kan hun ta kontrollen og styre tingene selv, men hun vil mye heller at det skal være motsatt. Hun leter etter en ekte mann. Det er fordi hun vet hun er en ekte kvinne, og hun er stolt av det. For henne betyr det å være kvinne ikke nødvendigvis å være en uforbederlig flørt, en undermåler eller en pipende kattunge som later som hun er svak for å få viljen sin. Det vil ikke være lenge før du ser at hun har sin egen vilje, og den sterk nok til at hun ikke må ty til knep for å nå sine  mål.

Det finnes nok selvkontroll i en gjennomsnittlig tyrkvinne til å holde igjen en hel flokk hester (en god pekepinn om styrken i hennes skjulte vilje), hvis hun velger å bruke den. La oss håpe hun gjør. Med ascendanten eller månen i Væren eller Løven kan hun være i stand til sporadisk grusomhet eller hyppige følelsesutbrudd, og med tung innflytelse fra Fiskene eller Tvillingene i horoskopet, kan hun være noe rastløs og vaklende – men en typisk kvinnelig Tyr utviser selvkontroll på alle områder mesteparten av tiden. Det er en god ting, for hennes vanligvis rolige ytre skjuler en sanselig natur som kunne tåle litt undersøkelse.

Menn setter alltid pris på henne grasiøse evne til å ta folk som de er, uten ordkløveri. Hun føler seg like hjemme med en forsker som studerer tse-tse-fluer i Kongo som med en sverdsluker på scenen. De gjør det som faller naturlig og de utgir seg ikke for å være noe annet – og det er det som betyr noe for henne. Hennes nærmeste venner kan være modige verker av Toulouse-Lautrec, eller legemliggjøringen av «Norman Rockwell»-malerier.

Men de vil være ekte mennesker, ikke utstoppede skjorter eller statuer. Når hun går over noen hun misliker, har hun ikke starte en stor kampanje for å ødelegge ham eller utfordre sine idealer og motiver. Hun unngår bare ham. Den kvinnelige Tyren kan utvise iskald likegyldighet overfor sine fiender, men hvis hun regner deg som venn, vil hun forbli lojal gjennom alle opp- og nedturer. Hennes vilje til å stå ved din side får forholdet mellom Damon og Pythias til å se ut som en tilfeldig forbindelse.

Du kan kjøre boble, klatre i telefonstolper, havne i kasjotten eller gå med markblomster i håret. Du er hennes venn, og hun vil rettferdiggjøre handlingene dine. Det er bare en liten hake her. Hun forventer helt klart at du gjengjelder den blinde troskapen og usvikelige lojaliteten. Hvis du ikke gir henne fullstendig hengivenhet i retur, kan hun furte i et hjørne som en dyster, grå sky av undertrykt bitterhet.

Dette er imidlertid ikke det samme som sjalusi. Den gjennomsnittlige tyrkvinnen vil takle den mannlige sporten med å se på pene damer på strak arm. I motsetning til kvinner født i Væren eller Løven, vil hun ikke bli mørkerød av raseri hver gang du åpenlyst beundrer ei pen jente. Det tar mer enn en tilfeldig flørt eller et godnattkyss på kinnet for å vekke hennes okseraseri. Hvis du overskrider grensene for hva hun anser som real oppførsel, kan hun være en hellig redsel, men den grensen er opptegnet med sjenerøs pensel. Hun må virkelig bli presset med ryggen mot veggen for å eksplodere i typisk tyrraseri. Du kan gjerne blunke til den tiltrekkende ekspeditøren, men ikke test henne tålmodighet for langt. Den har en grense, grenseløs som den synes å være. Hvis du aldri har sett henne sint, la det ligge.

Disse kvinnene domineres ikke av sterke mentale målsettinger. Det betyr ikke at den kvinnelige Tyren ikke er smart og dyktig. Hjernen hennes kan måle seg med de skarpeste menn og kvinner, men hun er ikke voldsomt interessert i å finne ut av relativitetsteorien eller fordype seg i abstraksjoner. En serie av universitetsgrader vil ikke imponere eller appellere til henne. Bare en er nok til å vinne hennes respekt. Praktisk fornuft og evne til å forstå det grunnleggende innenfor alle fagområder er essensielt for henne, men den typiske tyrjenta er ikke en intellektuell som leser filosofi for å kose seg, og intrikate ideologier er ikke hennes forte. Hun er en solid, praktisk tenker, uten pynt eller prangende hjernegymnastikk. Hennes føtter er solid plantet på jorden, og det er definitivt ingen vinger festet til hennes solide hæler. Kvinnelige Tyrer er sjelden rastløse; de holder hodet kaldt og balansen i orden. Tyrens perspektiv er vanligvis rettfrem og riktig, uten tvister eller forvrengninger (selv om månen i Tvillingene kan få henne til å spinne litt).

Hun er en gjennomført fysisk skapning. Det vil utvilsomt interessere deg, men for å interessere henne, må en gjenstand eller en idé appellere til sansene hennes. Hun vil ikke høre at det er «bra for henne», at «alle andre gjør det», eller at det vil «stimulere henne mentalt.» Den slags overtalelse vil få henne til å gjespe. For å kunne respondere med ekte begeistring, må hun kunne finne en form for sensuell tilfredsstillelse i alt hun gjør.

Du vil sjelden se en kvinnelig Tyr sette kunstige blomster i en vase. Hennes blomster må være ekte, og ha genuine mykhet eller duft. Hun vil plukke store bunter av smørblomst og forglemmegei om våren og høsten og fylle huset med hardføre rhododendron og georginer om sommeren. Parfymen hennes vil vanligvis være eksotisk og dvelende, men noen tyrkvinner går i motsatt retning og foretrekker duften av ren hud og hår. Kvinnelige tyrer vil bli synlig berørt av duften av soltørkede, nybrettede laken sol eller den deilige duften av nybakt brød. Hun blir åndelig opphisset av duften av morgenavisen, den berusende lukten av nyslått gress etter vårregn, brennende vokslys eller røyken fra en haug av ulmende høstløv. Dette bør du ta som et tegn til å bruke et godt etterbarberingsvann, gni litt fuktig avispapir på ørene, bære brent løv i jakkeslaget og slå på sprinkleranlegget like før du kysser henne godnatt. Ubehagelige lukter påvirke hennes like drastisk i motsatt retning. Dette er ikke en jente som vil ha et stinkdyr som kjæledyr, selv om han har blitt sprayet med godlukt. Ikke ta henne med på fisketur med mindre du tar med en en godluktspray. Det er stekelukten som er problemet. Duften av fersk fisk rett fra bekken er annerledes, det er naturlig. Stallen vil heller ikke fornærme hennes delikate nesebor. Moder Jord igjen. Du bør lage en eksakt liste hvis du ønsker å lykkes med å beile til hennes luktesans.

Farger får også sansene hennes til å gjøre et byks, jo rikere desto bedre. Hver blåfarge, fra pudderblått til indigo, vil svekke motstanden hennes. Så vil også lyserosa og fuchsia. Bruk et blått slips og en sjokkrosa skjorte når du besøker henne, men ikke samtidig. Husk at hun også legger vekt på harmoni, og du har ikke lyst til å se ut som en barselavdeling for begge kjønn.
Maten hennes må smake akkurat riktig, og hun bruker mye krydder (med mindre hun har ascendanten i Jomfruen eller Steinbukken). Pass på å ta henne med til restaurantene med de beste kokkene, for flate hamburgere og mild ertesuppe skrur av følelsene hennes. Hvis du er heldig, vil hun invitere deg til et hjemmelaget måltid, og du kan fri før desserten blir servert. Når denne jenta tar på seg forkle, er det ikke bare for å riste brød. Det er alltid en god idé å besøke henne på tom mage. En typisk tyrkvinne kan lage mat rett inn i hjertet ditt, og hennes kjøkken er en ekte mannefelle.

Harmoniske lyder og vakre visuelle effekter trekker henne til seg som en magnet. De fleste tyrkvinner har tydelig talent eller sans for musikk og kunst. Hennes drodlinger på telefonblokken er ofte meget dyktige tegninger. Konserter og kunstutstillinger er lure steder å dra på date, og Niagarafallene eller Prekestolen er gode valg for bryllupsreisen. Hun vil bli ekstatisk ved synet av naturens storhet.

Hvis du ikke har råd til å dra til Niagarafallene, ta henne med på tivoli. Hun vil sannsynligvis elske å ta pariserhjulet, føle den skarpe vinden over kinnene, se på de fargede lysene og lytte til damporgelmusikken. (Berg- og dalbanen vil appellere mer til hennes søstre i Væren og Tvillingene.) Det finnes en og annen sjelden tyrjente som aldri har vært på en gård eller på landtur – og som ikke elsker ridning og fiske. På tross av all sin sensualitet er den kvinnelige Tyren en guttejente på bunnen. Jorden kaller på henne med forførende stemme, og hun svarer med å kaste armene rundt Moder Natur i ærlig henrykkelse. Hvis du vil ha henne til å kaste armene rundt deg i ærlig henrykkelse, sørg for at du ikke spiller heavyrock på stereoen, spiser hvitløk uten å rape eller går med farger som kolliderer.

Til slutt er det følelsen av berøring. Kvinnelige Tyrer er de som klager over at genseren din «skraper» mot huden. Den «kjennes ikke» god ut. De kan nesten finne ut fargen på et stoff ved å stryke over det med øynene lukket. Materialene hun bruker er myke og luksuriøse å ta på, aldri irriterende, og hun vil sannsynligvis kle seg med enkelhet og smak. Hennes sensuelle natur vil antagelig ikke omfatter ikke dillete undertøy og snuppete klær (med mindre hun har månen eller ascendanten i Fiskene eller Løven). Hun foretrekker sportsklær og enkle, dyre antrekk uten overflødig pynt, og hun kler seg hovedsakelig for komfort, da hennes praktiske natur tar styringen i klesveien. Hvis hun tilfeldigvis har en sterk innflytelse fra Vannmannen i horoskopet, kan hun gå litt amok i butikkene en sjelden gang, men selv da vil de ukonvensjonelle valgene hennes ha praktisk nytte.

Etter som du blir bedre kjent med henne, vil du innse at denne jenta kan være et fjell av styrke. Hun er sjelden krevende, unntatt når det gjelder lojalitet, og gemyttet hennes er vanligvis jevnt, nedpå jorda og hyggelig. Folk elsker henne direkte, enkle væremåte – den er like avslappende som et varmt bad. Hun er nok glad i varme bad selv med massevis av kremer og oljer og bobler. Tyrens bad ser ofte ut som Kleopatras private gemakker. Du venter når som helst å se en slave dukke opp og begynne vifte med et palmeblad.

Du må kanskje lære på den harde måten at en kvinnelig Tyr ikke liker å bli motsagt, spesielt offentlig, men hvorfor lære det på den harde måten, når du kan lære det på den enkle ved å forstå stjernetegnet hennes? Husk at hun liker å gjøre ting langsomt. Hvis du skynder eller maser på henne, vil hun bli sint, og det er ikke lurt å gjøre en kvinnelig Tyr sint. Hennes tempo varierer fra sakte til sindig og jevnt, det øker sjelden til impulsivt, men det kan nå voldelig, når hun blir terget for langt.

Hun kler morskap godt. Det blender seg fint inn med det rolige gemyttet hennes og går godt overens med hennes oksenatur. Hun vil kose med små babyer og elske småbarn, men etter som barna blir eldre, kan hun bli for streng og krevende. Det er en ubøyelig stahet i kvinnelige Tyrer som gjør det vanskelig for dem å akseptere de mange og forvirrende endringene som oppstår i ungdomsårene. Tyrmamma blir sinna når disiplinen hennes motarbeides. Hun godtar ikke ulydighet eller trass. Hele oksens raseri vekkes. Det vil også være vanskelig for henne å tolerere latskap eller slurv, og barna vil sannsynligvis holde det ryddig på rommet – ellers bør de passe seg.

Tyrens kjærlighet til skjønnhet og harmoni gjør det vanskelig for dem å akseptere rot. Rotete ungdom og sjuskete omgivelser kan få henne til å se rødt. Utenom disse få svakhetene vil hun trolig være en god forelder, mer som en venn for sine barn enn en mor etter som årene går. De fleste avkom av en mai-kvinne husker henne «som en varm mor i de første årene, og en kamerat med sans for humor senere i livet. Årene imellom – når ungdommens utålmodighet kolliderer med oksens faste besluttsomhet – kan etterlate noen ubehagelige minner. Hun vil forsvare dem varmt og lojalt mot ytre trusler og lære dem å ta etter hennes ærlig mot.

Kvinnelige Tyrer er aldri sippegurier, og de sutrer og klager sjelden. Dette er kvinnen som stille vil ta en jobb for a åtøtte en mann gjennom medisinstudiene eller jobbe hjemmefra hvis det er en midlertidig krise i familien. Hun har ikke en lat trevl i kroppen, til tross de de ofte langsomme bevegelsene og hennes behov for hyppige pauser. Tyrkvinner er hardtarbeidende. Hun kan klatre opp i en gardintrapp for å male eller skrubbe veggen med en manns styrke, men hun trenger ettermiddagshvilen sin for å bevare styrken. Hun vil gå stolt ved siden av mannen sin og sjelden prøve å passere ham eller stå i skyggen hans. Mang en hustru født i Tyren hjelper sin mann med studiene hvis han tar etterutdanning eller renskriver korrespondansen hans. Hun er en utmerket hjelper på disse områdene. Tyren forventer aldri å bli støttet uten å bidra med sin del, og de er ulykkelige med en mann som ikke bidrar med sitt, men de vil prøve å gjøre det beste ut av det. Kvinnelige Tyrer misliker svakhet i enhver form.

Hennes mostandskraft mot smerte og følelsesmessig stress er nesten  mirakuløs og overgår ofte den mannlige Skorpionens. Jeg husker en scene jeg en gang bevitnet på et sykehus. En kvinnelig Tyr skulle legges inn for en alvorlig operasjon, så alvorlig at sjansene for overlevelse var svært små, og hun visste det. Det var en kalkulert risiko. Da mannen hennes så henne blir lagt på sykehussengen som skulle trille henne inn til operasjonsområdet, la hun merke til tårene i øynene hans. Men hun kommenterte det ikke. Hun spøkte isteden, helt til sykepleiere fniste og selv legen smilte. Det siste familien hennes hørte henne si da portørene dro av gårde med sengen og prøvde å få den inn i heisen, var typisk for Tyren. I stedet for å kaste et tårevått blikk av farvel tilbake på sine kjære, reiste hun seg på den ene albuen og snakket bestemt til de unge mennene. «Før dere plasserer meg tilbake på denne greia en gang til, se til å olje de fordømte hjulene litt.» En kvinnelig Tyr lar aldri følelsene komme i veien for det praktiske.

En mann som gifter seg med en kvinne født i mai, vil ikke gifte seg med en sutrekopp eller golddigger. Hun vil forvente at han kan forsørge familien og administrere økonomien fornuftig. Hun vil også forvnte toppkvalitet når det gjelder mat og møbler. Men hun vil alltid holde utkikk etter gode kjøp og være villig til å vente på den luksusen hun ønsker seg.

Raske formuer uten solid fundament appellerer ikke til hennes sans for stabilitet. Hun vil heller se deg bygge fundamentet for fremtiden omhyggelig. Å gjøre et godt inntrykk er viktig for henne, og massevis av tyrkvinner oppfordrer sine ektemenn for å satse på en sikker fremtid ved å invitere innflytelsesrike personer til middag. En hustru født i Tyren er inkarnasjonen av gjestfrihet.

Dette er jenta som vil holde seg våken natt etter natt med et sykt barn og be om at han skal bli frisk igjen med bunnsolid tro – den slags kvinne som kjærlig kan få en mann til å fatte nytt håp når verden har beseiret ham, gi ham styrke gjennom sitt eget modige, uredde eksempel. Hun er så pålitelig og forutsigbar som en bestefarsklokke, like godt i stand til å reparere et sprukkent rør eller bytte en lekk pakning som hun er til å bake eplekake eller legge opp en fald. Det er alltid nok plass og kjærlighet i hjertet hennes til å åpne døren både for fremmede og slektninger, og hjemmet hennes vil gi deg varme når du akkurat har kommet ut av stormen. Som venninnen min sa er en kvinne født i Tyren «en høy kvinne.»

rss
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail