Personlig horoskop – kr 199

Les mer

Kjærlighets-horoskop kr 149

Les mer

Stjernetegn

Vannmannen

21. januar til og med 19. februar

21. januar til og med 19. februar

Slik er VANNMANNEN

Mange mennesker liker regnbuer. Barn ønsker seg ting under dem, kunstnere maler dem, drømmere følger etter dem, men Vannmannen leder an – han bor på en. Hva mer er, han har plukket den fra hverandre og undersøkte den bit for bit, farge for farge, og likevel tror han fortsatt på den. Det er ikke lett å tro på noe når du vet hva det egentlig består av, men Vannmannen er egentlig realist selv om adressen hans er «morgendagen» med et regnbuefarget postnummer.

Lik en forvirret Alice som blir ført gjennom labyrinten i Eventyrland av Vannmannen Lewis Carroll, må du være konstant forberedt på det uventede med mennesker fra Uranus. Vannmannen er vanligvis vennlig og rolig av natur, men vil likevel nyte å trosse opinionen og i hemmelighet glede seg over å sjokkere mer konvensjonelle mennesker iblant med uberegnelig oppførsel. Disse vanligvis så lavmælte og høflige menneskene kan plutselig overrumple med de mest utrolige uttalelser og handlinger til de mest uforutsigbare tider. Den typiske Uranus-mann er halvparten Albert Schweitzer og halvparten Mikke Mus. Føttene kan være iført sandaler, støvler, pensko eller fotformsko, og han gidder sjelden undersøke om de passer for anledningen. Han vil dukke opp barbent hvis han føler for det og le av deg hvis du ler av ham. Vannmenn går ofte bevisst med rare klær for å markere motstand mot konformitet.

Du kan ofte gjenkjenne mennesker født i dette faste lufttegnet ved at de stadig bruker ordet «venn». Vannmannen Franklin D. Roosevelts begynte alltid sine samtaler foran peisen med: «Mine venner…». Og et vanlig Uranus-spørsmål etter at forholdet har tatt slutt, er: «Kan vi ikke fortsatt være venner?» Vannmannen er verken kynisk eller naiv og verken ivrig eller blasert. Kontinuerlig eksperimentering gjør ham rett og slett bare nysgjerrig på neste mysterium, og det kan bli deg. En person som ser ut til å være enten milevis unna mentalt eller som dissekerer deg under et usynlig mikroskop, er sannsynligvis Vannmann. Etter all hans intense utspørring og nysgjerrighet, kan det være litt urovekkende å oppdage at han er like genuint interessert i livet til politimannen på hjørnet, barkeeperen, dørmannen, nattklubbsangeren og personer som er innlagt på asyl, som han er i deg. Politikk fascinerer ham, sport oppsluker ham, og barn fengsler ham. Men det gjør også hester, biler, eldre mennesker, medisinsk forskning, forfattere, astronauter, alkoholikere, pianoer, solur og bønnerop – for ikke å nevne fotball og jazz. Slå deg sammen med ham og kast egoet i søpla, ellers vil hans kjølige og upersonlige tilnærming ganske sikkert såre deg.

Se etter et merkelig, distansert uttrykk i øynene, som om de inneholder magisk og mystisk kunnskap som du ikke kan oppdage. Vannmannens øyne er vanligvis vage, med et drømmende og vandrende uttrykk, og de er ofte (men ikke alltid) blå, grønne eller grå. Håret er ofte glatt og silkeaktig og vil antagelig være blondt, sandfarget eller lysebrunt. Huden er blek, og høyden er vanligvis over gjennomsnittet (selv om ascendanten kan endre på utseendet hos noen stjernetegn). Du vil merke til at profilen er forfinet. Uranus’ trekk er finmeislede og minner om romerske keisere på gamle gullmynter. Ekte Vannmenn vil ofte bøye hodet forover når de tenker over et problem eller rett etter at de har stilt et spørsmål. Hodet faller brått frem eller til siden mens de venter på din reaksjon. På grunn av Uranus’ doble seksualitet vil mennene ofte ha noen kvinnelige trekk, slik som brede hofter, og kvinnene vil ofte ha noen mannlige trekk, for eksempel brede skuldre.

Frihetselskende Vannmenn kan være fryktelig morsomme, perverse, originale, innbilske og uavhengige, men de kan også være diplomatiske, milde, sympatiske og engstelige. Vannmannen vil nesten desperat søke trygghet i folkemengder og omgi seg med venner. Deretter vil han gå inn i en dyster og ensom periode og ønske å være helt alene. Men enten han mingler eller er singel, vil han bevare sin skarpe oppfattelsesevne, som er både dypere og kjappere enn andres. Uranus gjør ham til en naturlig opprører som instinktivt føler at alle gamle skikker er feil, og at drastisk og revolusjonær endring er det verden og folket trenger (men dersom han er i politikken, er han smart nok til ikke å kringkaste sitt syn for tidlig og ødelegge strategien).

For å oppnå dette vil Vannmenn alltid analysere situasjoner, venner og fremmede. Det kan være litt urovekkende når de begynner å stille likefremme spørsmål med et minimum av takt og undersøker dine mest private følelser. Og når de oppdager at puslespillet var ikke så komplisert likevel, går de lei og blir noen ganger også opprørt.

Ingenting er mer fornærmende enn når en Vannmann går lei av mikroskopundersøkelsen og går videre til neste interessante person akkurat idet han har overbevist deg om at han synes du er det viktigste mennesket i verden. Det svir.

Til tross for det store fokuset på fellesskap har ikke Vannmenn mange nære venner. De søker kvantitet fremfor kvalitet i sine forbindelser, og de slår seg sjelden til ro i et fast forhold i mer enn en begrenset periode. Det er for mye å oppdage rundt neste hjørne til å være eksklusivt bundet til ett eller to vennskap. Det har ikke noe særlig for seg å komme med en følelsesmessig appell til en slik upersonlig karakter, men hvis du rører ved hjertet til en Vannmann (som ikke er det samme som rene, skjære følelser), vil han vanligvis hoppe av sykkelen og vende tilbake for å se hva han kan ha gått glipp av.

En særegen form for isolasjon omgir Uranus, og han blir ofte misforstått av menneskeheten. Det er fordi menneskeheten ennå ikke har forstått Vannmannens Utopia. Siden Vannmannen lever i fremtiden og bare midlertidig vender tilbake til nåtiden, kan han virke litt rar på mer dagligdagse mennesker. Dette oppfatter han, og det øker følelsen av isolasjon. Men det at andre ikke kan holde tritt med ham, er ingen grunn til å bevege seg bakover etter hans mening. Så han vandrer ensomt blant skyene sine, mens vi vanlige dødelige lurer på hva han holder på med uti der. Astrologi lærer oss at «Som Vannmannen tenker, slik vil verden tenke om femti år.» Det kan være sant, men det minsker absolutt ikke dagens gap mellom de Uranus-styrte og resten. Dette stjernetegnet er kjent som geniets tegn, og det er det, siden over sytti prosent av medlemmene i Hall of Fame enten er Vannmenn eller har ascendanten i Vannmannen. På den annen side, en overveiende stor andel av de som er innesperret på psykiatrisk sykehus, eller som går tilregelmessige terapitimer hos psykolog, er også Vannmenn. De sier det er en smal strek mellom geni og galskap, og dine Uranus-venner kan noen ganger få deg til å lure på hvilken side av streken de befinner seg på. En stor del av forvirringen skyldes menneskets tendens til å bagatellisere sine profeter. Kjente sitater som «de lo av Fulton og dampbåten,» «de trodde Edison var mentalt tilbakestående,» og «de ønsket å sperre inne Louis Pasteur,» er eksempler på den materialistiske verdens holdning til personer som har sanser innstilt mot de høyere tankebaner.

Uranus’ mennesker er en merkelig blanding av kulde, praktisk natur og eksentrisk ustabilitet, og de synes å ha en instinktiv empati med de psykisk syke. Det er et merkelig faktum at nesten alle Vannmenn kan redusere alvorlig psykisk sykes angst bare ved å snakke rolig med dem. Vannmannen har en fantastisk evne til å berolige hysteriske mennesker og redde barn. Er det på grunn av sitt eget lett tildekte og svært nøyaktige nervesystem at han har en slik dyp forståelse?

Vannmenn er så vidsynte at du sjelden vil finne en fordomsfull Vannmann, med mindre det finnes alvorlige planetariske innflytelser i fødselshoroskopet hans. Selv da vil han bli dypt sjokkert når hans fordommer blir påpekt. Tanken om brorskap står så sterkt hos ham at når en Vannmenn en sjelden gang gjør seg skyldig i å være intolerant, er han ikke bare uvitende om det, men hater merkelappen. Vanligvis er alle hans brødre og søstre. Han vil vandre gjennom både velstående nabolag og slum med sin symbolske krukke, samle kunnskapens vann og helle det ut igjen, bortsett fra sporadiske perioder i dvalemodus. Men perioden i skjul varer sjelden lenge, og før du får sjansen til å savne ham, er Uranus-mannen tilbake igjen og tar sine sosiale runder. Ikke prøv å forstyrre ensomheten hans. Når han ønsker å være alene, ønsker han å være alene, men han har ikke pensjonert seg fra trengselen på permanent basis, selv om han på typisk Uranus-vis plutselig får for seg at han skal ha hemmelig telefonnummer. Hans adresse har ikke endret seg, og det har heller ikke han. Han kan ikke gi avkall på folk for lenge. Hvis du ignorer ham, vil han snart være tilbake og vandre rundt i byen på hjemmelagde stylter, like våken og nysgjerrig som alltid.

Vanligvis er det vanskelig å få en Vannmann til å gjøre en nøyaktig avtale. Han vil heller holde det litt løst, for han liker ikke å bli fastlåst til bestemte oppgaver eller plikter til bestemte tider. Han foretrekker et uformelt «ser deg senere – kanskje på tirsdag en gang» fremfor et bestemt klokkeslett for en avtale (og noen ganger betyr det tirsdag om to uker). Men når du har lykkes i å få ham til å forplikte seg, og han gir deg sitt ord på at han vil møte deg til en bestemt tid, vil han være der på timen. Du kan stole på det og til og med stille klokka etter punktligheten hans, og du bør helst ikke komme for sent selv. Han vil møte pålitelig opp med mindre han blir kidnappet underveis (noe som kan skje en Vannmann. Hva som helst kan skje disse menneskene når som helst – virkelig, hva som helst).

Du kan forvente at han gir deg sin oppriktige mening, men han vil ikke prøve å diktere hvordan du skal tenke eller leve livet ditt. Tilsvarende vil han ikke la deg fortelle ham hvordan han skal tenke eller leve livet sitt. I motsetning til Væren, Løven eller Tvillingene har han ikke noe ønske om å presse ideene sine på andre. Vannmannens filosofi er at alle har sin greie, sin spesielle lengsel. Hver person danser etter sin egen fele, og individualitet bør respekteres. Det var interessant å se på sekstitallet at etter som verden beveget seg inn i Vannmannens Tidsalder, var budbringerne om den nye epoken blomsterbarna og guruene. På en overdreven måte reflekterte de bare Vannmannens idealer: Likehet – brorskap – kjærlighet til alle – leve og la leve – søke sannheten – eksperimentere – og trekke seg tilbake for å meditere.Du vil sjelden oppleve at Vannmenn kjemper intenst for en sak. De lever etter sin kodeks og føler at det er nok. La Væren, Skorpionen, Løven og Skytten gripe til sverdet og kjempe store slag for å frigjøre de undertrykte. Uranus-styrte mennesker er for opptatt av å finne årsaken til revolusjonen, lytte til folks problemer og vise forståelse. Vannmannen tror på endring gjennom vold, men han overlater volden til andre. Han er ikke en moralsk eller en fysisk feig, han er bare ikke innstilt på kamp. Når en kamp kommer overraskende på ham, kan han slå ut i blind forvirring, eller han kan rett og slett si seg enig for å avslutte diskusjonen. Reaksjonen hans er uforutsigbar, men en ting er sikkert: Neste dag vil oppfatningen hans være like bestemt som den var før. En person med god debtatteknikk kan vanligvis få overtaket på ham, siden oppmerksomheten hans ofte vandrer mot det abstrakte i en intellektuell tvekamp. Vannmenn kjemper best med ryggen til. Han går sin vei. Men i tankene respekterer han sannheten og vil ikke rikke seg en tomme når han har fått en fast overbevisning, til tross for at han avskyr ubehagelige konfrontasjoner. All skriking og alt følelsesmessig press i hele verden vil ikke få ham fra å målbevisst gå sin egen vei med uavhengige ideer mens fyrverkeriene eksploderer overalt rundt ham. De tre amerikanske presidentene som er født i Vannmannen, Abraham Lincoln, Franklin D. Roosevelt og Ronald Reagan, er utmerkede eksempler på dette. Ideene deres var like originale og sterkt upopulære i begge tilfeller. Det var ingen aggressiv insistering på egne teorier, men de gjennomgripende reformene ble gjort, uavhengig av mangel på samarbeid på tross av bitter motstand.

En annen grunn til at Uranus-mennesker ofte blir møtt med fiendtlig kritikk er at de er så fulle av overraskelser. De kan lede deg vest, så plutselig snu og marsjere øst – uten forvarsel. Vannmannen er gjenstridig og vil ikke fortelle deg hva han driver med. I ukevis ignorerte en februar-født mann konas klaging om at komfyren ikke fungerte. Han begravde seg i avisen og syntes ikke å legge merke til hennes desperate kommentarer. Plutselig en dag dukket en lastebil opp, og to menn losset en splitter ny komfyr og koblet den på kjøkkenet foran den overraskede kona, som burde ha lært å forvente slik oppførsel.

Tillit kommer ikke naturlig til en Vannmann før han har satt seg inn i dine motiver og aller helst sjelen din hvis mulig. Det er lett å bli urolig av hans intense analyse av hvert ord og hver bevegelse du gjør. Man får følelsen av at det blir arkivert for senere bruk i den analytiske hjernen hans, og det blir det. Han kan synes å være i drømmentåka nå og da, men ikke tror på det. Han kan sikkert fortelle deg hvor mange øyevipper du har. Forvent aldri at et Uranus-menneske sluker din fremstilling rått. Høfligheten hans vil aldri hindre ham i å rette Uranus-søkelyset mot deg fra topp til tå. Han vil vite hva som skjuler seg bak ansiktet, og han vil stille noen veldig plagsomme spørsmål for å finne det ut. Men det er betryggende å vite at når du er akseptert, vil han være lojal og vennskapet hans vil ikke rokkes av ondsinnet sladder. Hvis du virkelig er vennen hans, vil han ikke tro på den ondsinnede hviskingen fra dine fiender, selv om han utvilsomt vil høre på dem av ren nysgjerrighet. Men du kan være trygg på at han vil gjøre opp sin egen mening før han foretar sin endelige konklusjon.

Uranus’ sykdommer er vanligvis forbundet med sirkulasjonssystemet. Vannmenn skjelver og rister om vinteren og sliter med fuktighet om sommeren. I alderdommen blir de utsatt for åreknuter og åreforkalkning hvis følelsene er rettet mot negative kanaler, og de har en tendens til å skade beina, spesielt skinleggen og anklene. Ankelbeinet er ofte svakt, og det kan forekomme smerter i beina på grunn av dårlig sirkulasjon, hyppige halsonder og noen ganger hjertebank, som vanligvis ikke er alvorlig med mindre det finnes store negative innflytelser i fødselshoroskopet. Uraniere trenger mye frisk luft, søvn og mosjon, men de drar sjelden nytte av dette. De får ikke mye frisk luft fordi de lukker vinduene, legger lag på lag med tepper og fortsetter å klage over at de er iskalde. Den høyfrekvente nervøse spenningen som følger med Uranus’ mentale aktivitet, hindrer dem i å få nok søvn, og den hvilen de får, blir ofte forstyrret av merkelige drømmer. Når det gjelder trening, med mindre Vannmenn utvikler sportsglede i ung alder ved å spille på stikka i nabolaget, er det vanskelig å få ham til å bevege seg raskt, enn si løpe rundt i en løype. Hjernen hans får kontinuerlig trening, men kroppen trenger en kraftig dytt. Vannmannens helse er vanligvis utmerket i barndommen bortsett fra merkelige Uranus-klager som det ikke er mulig å diagnostisere. De virkelige problemene begynner ikke før staheten øker i voksen alder. Disse menneskene er ekstremt mottakelige for hypnose. Intuitivt skjønner mange av dem dette og vil ikke utsette seg for det for alt i verden, men det er en tabbe, for hypnotiske påvirkning fra en dyktig medisinsk hypnotisør ville kunne fjerne deres utallige fobier. De responderer også meget bra på elektriske behandling, som kan være like gunstig.

Vannmenn har ikke verdens beste hukommelse, men så trenger de heller ikke å huske så mye, ettersom de ser ut til å hente kunnskap ut av tynne lufta med en form for usynlige antenner. Hvorfor skulle de forstyrre hjernen med informasjon de aldri vil få bruk for, når de kan nå ut ved hjelp av osmose og forstå omtrent alt de ønsker? De kommer sannsynligvis til å komme hjem fra butikken uten det viktigste punktet på handlelista, for de kan ikke bli brydd med å huske det som for dem er uviktig. Den typiske Vannmannen er selve legemliggjøringen av den distré professoren. Vi kjenner en som planla å møte sin kone foran et hotell midt på dagen, men han kom tidlig og traff på en gammel venn. (Vannmenn treffer støtt på gamle venner. I Afrika eller i Beringstredet vil de ganske sikkert møte noen de kjenner.) Denne Uranus-mannen ble oppslukt av samtalen med kameraten da kona nærmet seg med et stort smil. Da hun kom nærmere, stirret han tomt på henne, nikket høflig, snudde seg, tok vennen under armen og gikk nedover gata, fordypet i samtale, mens den rasende, frustrert kvinnen ble stående igjen på hjørnet, alene og glemt.

Uranus’ konsentrasjonsevne kan være fantastisk, men de er også i stand til å oppfatte ting som skjer rundt og bak dem når de bestemmer seg for det, som en radarskjerm. De kan holde frem med en kompleks diskusjon og fortsatt ikke gå glipp av en tøddel av hva som skjer i den andre delen av rommet hvis de bestemmer seg for å følge med. Noen ganger kan du sverge på at Vannmannen ikke fikk med seg et ord av hva du sa, men neste dag kan han gjenta det for til deg som en lydopptaker. Aldri undervurdér Uranus’ evne til å absorbere kunnskap mens de synes å være uvitende, selv om de nå og da fortaper seg i konsentrasjon, slik som han som forlot kona på gata i humør til å drepe.

Det mannlige og kvinnelige Vannmenn tenker, er alltid en ledetråd til morgendagen. Uranus har en skummel evne til å stupe inn i det ukjente og absorbere mystiske hemmeligheter uten en gang å prøve noe særlig, og det fører til en særegen form for intuisjon som gir dem en høy grad av psykisk forutanelse. Vi kjenner en som bokstavelig talt tar telefonen før det ringer, og hva mer er, han vet hvem som er i den andre enden før et ord blir sagt. Abraham Lincoln hadde flere forutanelser om sin egen død i oppsiktsvekkende detalj. Nesten hver Vannmann har en unik form for følsomhet som lar ham forstå dine innerste ønsker. Uten et ord forstår han et behov hos deg som er begravd så dypt at du er nesten ikke klar over det selv. Ved bruk av slik magisk osmose kan vannmenn overføre sine egne tanker via usynlig elektrisk strøm. Selv med ryggen til kan han overføre sterke følelser ved hjelp av denne merkelige prosessen. Under en lang stillhet på telefonen kan han sende og motta vibrasjoner når du tror han har sovnet. Noen uraniere trenger ikke datamaskin for å sende en epost.

Likevel er det er ikke noe overtroisk over tankegangen hans. Han er en ekte vitenskapsmann uavhengig av om han er bilmekaniker eller musiker og vil ikke trekke en for rask konklusjon før den skarpe hjernen hans har godkjent den. Men når han først har bestemt seg, blir oppfatningen fast forankret i hodet hans, og det betyr fast. Enda så høyt han elsker endringer i samfunn og regjering, vil han ikke endre sin egen oppfatning en tøddel for noen. Han har et helt åpent sinn når det gjelder verdens fremgang, men det samme sinnet lukker seg fullstendig når det involverer hans personlige adferd, som kan være uventet konservativ. Du vil se at hans liberalisme har sine grenser.

Vannmenn forakter løgn og juks, og de unngår å låne både inn og ut. De vil gi deg penger i gave, men ikke spør dem om et lån. Har du noen gang prøve å loppe en Vannmann for en kjapp hundrings? Han kan overraske deg med å si ja, men pass på at du betaler ham tilbake umiddelbart. Et brutt løfte eller ubetalt gjeld kan skape en dyp kløft i vennskapet deres. Vannmenn holder ord og betaler regninger, og de forventer at andre gjør det samme. Kredittkontoer gjør dem vanligvis ikke ivrig, og kredittkort kan skremme dem. Men av og til kan all denne kjærligheten til sannhet bli forvrengt til tvilsom oppførsel. Så mye som han hater hykleri og dobbeltspill, kan Vannmannen besvarespørsmål så utspekulert at han gir et falskt inntrykk. Likevel vil han være meget indignert hvis han griper noen andre i å foreta et så delikat og nyansert bedrag. Han vil sjelden komme med direkte løgn, men han kan lure deg på svært subtile måter, som er neppe er den essensen av ærlighet han stadig preker om. Hans utrettelige søken etter sannhet og ønsket om å skjule egne motiver er uforenlige egenskaper, og Vannmannen må til slutt innse denne inkonsistensen hvis han skal forstå den virkelige sannheten om seg selv.

Vannmenn får skryt som idealister, kanskje for mye skryt, for ekte idealisme består av blind tro og optimisme, og Uranus er for smart til å lure seg selv med tapte saker for lenge. Han vet at de fleste drømmer er illusjoner, som regnbuen han har undersøkt så nøye og fortsatt elsker. Tradisjon og myndighet imponerer ham ikke. Han vil høflig respekterer det, men det vil ikke stoppe hans tvangsmessig drivkraft til å avdekke logiske feilslutninger, forvrengninger og bristende forutsetninger.

Hans sinn og kropp må begge være fri som vinden. Å prøve å holde fast Vannmannen er som å prøve å fange en sommerfugl, stappe en sommerbris inn skapet eller holde en vinterkuling på flaske. Det lar seg ikke gjøre og dessuten: Hvem i all verden ville prøve? Selv om han er så langt forut for sin tid at du har problemer med å forstå hans synspunkt umiddelbart, er det likevel verdt å gjøre et forsøk. Du vil alltid gå ut av det litt klokere, om enn litt forvirret. Hans astrologiske blomst er påskeliljen – og nå vet du hvorfor man snakker om fjols til fjells i påsken.

Vannbærerens sjel tæres stadig i stykker av Uranus, denne uforutsigbare og voldelige planeten for endring, som lar ham se inn i fremtiden med lynets klarhet. Vannmannen tilhører menneskeheten. Han representerer dens sanneste håp og dypeste idealer. Selv hans metall, uran, er ikke egentlig et metall, men en radioaktiv, metallisk kjemikalie som bare eksisterer i forbindelser. Det er viktig i atomforskningen, og det kan gjennomgå kontinuerlig fisjon. Den magiske kraften fra åtte strålende lynnedslag som speiler seg i Vannmannens safir, kan slå opp døra til hans hemmeligheter for de som søker å forstå ham – men bare for en stakket stund kan du se inn i hans ensomme hjerte, som for lenge siden ble fylt av Saturns eldgamle visdom – med mindre du også lever i morgendagen.

rss
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail