Personlig horoskop – kr 199

Les mer

Kjærlighets-horoskop kr 149

Les mer

Stjernetegn

Den kvinnelige Vekten

Kim Kardashian

Kim Kardashian

Hun ga vanligvis seg selv veldig gode råd (selv om hun sjelden fulgte dem)…

En gang stilte en guttunge et spørsmål som ikke var så lett å svare på på strak arm: «Hvorfor er det sånn at damer bruker bruker bukser og menn har på seg duftende parfyme?» Vi hostet opp et ugjennomtenkt svar før han kunne komme på noen flere slitsomme spørsmål: «Vel, det er fordi det finnes en liten flik kvinne i enhver mann og en liten flik mann i enhver kvinne. Men nå spiller vi Ludo.»

I retrospekt er vi ganske stolte av det snarrådige svaret. Det utsagnet passer til en viss grad på alle stjernetegn, og det passer spesielt godt på Vekten. Du kan finne et spor av det motsatte kjønn i den mest virile, kraftige mannlige Vekt, og Venus utfører samme knep på tegnets kvinnelige halvdel.

Hun kan være så nett som en lodden, hvit kanin, og hun kan hviske med milde overtalelsesevner. Hun kan kle seg i silke og blonder, og håret hennes kan lukte av velduftende parfyme. Hun kan til og med se ut som en liten dukke som du kan løfte med en hånd (selv om ascendanten i Tyren eller Skytten vil gjøre henne betydelig mer kraftig). Men med all sin kvinnelighet, sine søte manerer og utsøkte eleganse, har denne jenta på seg bukser med overraskende letthet, og de vil passe henne ganske så godt. Hennes mentale prosesser følger mannlig logikk, og hun kan matche din logikk i enhver diskusjon du måtte ha lyst til å starte. Hun kan til og med overgå deg iblant, selv om den kvinnelige halvdelen hennes som regel er for lur til å la deg skjønne det før bryllupsreisen er overstått. I paringstiden vil hun være forsiktig med å slå deg i sjakk, men hun vil ikke skjule den skarpe hjernen bak søte smilehull for alltid. Til slutt vil du få oppleve hjernen hennes i all sin kraft.

De fleste kvinnelige Vekter vil benytte enhver åpning for diskusjon til å lufte sitt vidd. Det være seg alt fra hvorfor du ikke skal bruke skjorter med kinakrage til hva det er som hindrer deg fra å få lønnsforhøyelse på jobben (hun vil mene at det siste er delvis din feil og delvis sjefens feil. Alt med Vekten ender opp som seks av den ene sorten og et halvt dusin av den andre – sånn at det blir likt på begge sider.) Hvis du nekter å sluke agnet, vil hun diskutere med seg selv. En kvinnelig Vekt kan starte en ballade på egen hånd, følge den opp alene og avslutte den alene – med stor fanfare. Ditt eneste bidrag kan være «men hvorfor?» eller «jeg tror ikke det», men noen ganger vil det være alt hun trenger for å levere en strålende monolog, som kan vare i en time eller mer. Samtidig som du antagelig drukner i sjarmen hennes mens det pågår. Hun vil skru på det ulidelig deilig smilet etter hver tredje setning eller så, og du vil ende opp med å endre mening like lett som hun endrer kjønn ved å ta over mannens privilegium, for deretter å forandre seg tilbake til en kjælen kattunge. Hun vil overbevise deg med ren, klar logikk. Du vil ikke tape så mye bortsett fra stoltheten din, da, og du vil neppe savne den så lenge du er trollbundet av Vektens myke smil. Hun har vanligvis rett, for hennes endelige beslutninger er like nøye gjennomtenkt som Høyesteretts avgjørelser. Vektens kvinner trenger ikke mye oppmuntring for å begynne å sammenligne to hvilke som helst synspunkter. Å være aktiv politisk vil gi henne masse muligheter til å skjerpe retorikken og argumentasjonsteknikken. Hun er en glimrende politisk arbeider, når hun har bestemt seg for hvilket parti og hvilken kandidat som fortjener hennes støtte.

Hvis man ser bort fra Vektens typiske forkjærlighet for å vurdere alt to ganger for å sørge for at hun ikke går glipp av et poeng, kan hun være ganske mye kvinne for en mann som er interessert i romantikk eller vennskap, eller begge deler. Hennes tendens til å krangle er egentlig basert på et oppriktig ønske om å komme frem til en upartisk avgjørelse. Det kunne vært verre. I det minst lager hun ikke sine egne regler underveis eller motstår enhver fornuft hardnakket, slik som kvinner født i enkelte andre stjernetegn. Dessuten blir de fleste av hennes meninger fremsatt med takt og diplomati, noe som demper slaget.

Kanskje den beste måten å få deg til å sette pris på den kvinnelige Vekten på, er å gi deg en rask oversikt over hva du ville støte på med andre stjernetegn i en gitt situasjon. La oss si at de diskuterer temaet (private) visittkort. Bør folk bruke dem i dag, er det gammeldags, og hvordan bør de se ut? La oss ta en rask runde rundt zodiaken. Lat som du er den eneste mannen i et rom med tolv kvinner (det burde være en hyggelig tanke). Diskusjonen foregår omtrent slik:

Væren: Jeg trenger dem ikke, jeg sender mail.

Tyren: Det er sjelden jeg drar på besøk til folk. Folk kommer hjem til meg.

Tvillingen: Visittkort! Hvem har tid til visittkort?

Løven: Vel, hvis de var virkelig stilige og imponerende…

Jomfruen: Jeg må sjekke med Toppen Bech og se hva hun sier.

Skytten: Jesus! Mener du at folk fortsatt holder på med det tullet der?

Skorpionen: Hvis folk ikke er hjemme, går de glipp av meg. Det er deres tap, ikke mitt.

Vannmannen: Jeg lurer på om det regner ute? Jeg syntes jeg hørte torden.

Krepsen: Kort er så upersonlige. Jeg ville heller skrevet en hilsen.

Fiskene: Jeg føler det alltid når folk ikke er til stede, og jeg går bare på besøk til dem når jeg får en underbevisst melding om at de ønsker å se meg.

Steinbukken: Det er korrekt skikk og bruk. Men jeg ser ikke poenget i å diskutere design. Hvis de ikke har reliefftrykk, er det ikke visittkort.

Vekten: Vel, det kommer an på. Hvis du ønsker å være helt korrekt, bør du ha dem. Det er en sjarmerende gest. På den annen side kan de virke pretensiøse i dag, og en moderne kvinne er for opptatt til å bry seg med slikt. Selvfølgelig må du vurdere bakgrunnen for denne skikken. Så igjen finnes det folk som ikke har råd til visittkort. Hvis de går ut over økonomien, er de egentlig ikke nødvendige. Ser vi på den andre siden av saken, kan jeg ikke la være å tenke at tidligere tiders skjønnhet og eleganse mangler i dagens hektiske tilværelse, så det kan være vel anvendte penger. Jeg antar at de bør ha reliefftrykk. Imidlertid ville et annet trykk reflektere den individuelle smak. En kreativ person kan designe sitt eget kort. Men slike individuelle kort kan misoppfattes av folk i de høyere sosiale sfærer, vet dere. Jeg mener, kanskje kronprinsparet ville synes det var harry. Men når jeg tenker meg om, hvor mange er det egentlig som går på besøk til dem? Dine egne venner ville vel sette pris på det om du var original, men et enkelt reliefftrykk er nok mer akseptabelt. Det tror jeg i alle fall. Men likevel, hm…

Nå er hun gått tom for argumenter for og imot, og hun rynker pannen over belastningen ved å rydde i egne argumenter og prøve å fiske frem en klar og tydelig beslutning fra samlingen.

Du forstår at den kvinnelige Vekten alltid er rettferdig om ikke annet, og hun er vil alltid være opptatt av at avgjørelsene skal være balanserte. Du kan bli litt lei av hennes digresjoner over dagligdagse tema som visittkort, men du vil sette pris på hennes innsats for rettferdighet og evne til å komme til riktig konklusjon ved å veie alle sider av saken, når det gjelder det som virkelig betyr noe. Andre kvinner kan hive ut meninger som reflekterer personligheten deres og vil sjelden bry seg mye om hva du mener eller om en rettferdig konklusjon. For en kvinnelig Vekt handler det ikke om hva hun mener er riktig. Din mening fortjener like mye respekt som hennes mening og Platons mening inntil avgjørelsen er tatt basert på feil i argumentene som dere tre har kommet med.


De fleste av Venus’ jenter jobber både før og etter at de gifter seg. De er opptatt av penger på grunn av de vakre tingene de kan kjøpe. En fugl født i Vekten trenger mange vakre fjær til sitt luksuriøse rede. Hun elsker vakre klær, dyre parfymer, klassisk musikk og – var det noen som sa at hun var maskulin? Ja, vi gjorde det. Den ene siden hennes. Men du vil knapt legge merke til det hardkokte hodet hennes når det dekkes av en så pen frisyre. Først og fremst trenger Vektens kvinner rikelig med penger for å skape distanse til skitt og stygghet i uharmoniske omgivelser, noe som faktisk kan gjøre dem følelsesmessig og fysisk syke. Men det er en annen grunn til at hun arbeider, en annen grunn til at hun vil ha penger. Hennes mann. Hvis det er én ting en kvinnelig Vekt verdsetter over alt annet på denne verdslige jord, så er det den mannen hun har valgt å elske, ære og administrere.

Hun hater å spille kabal. Partnerskap, både i forretningslivet og romantikken, utgjør hennes dypeste behov. Hun liker ikke å arbeide alene, og hun er bokstavelig talt ute av stand til å leve alene. Kvinnelige vekter som går til astrologer, har bare to spørsmål de virkelig bryr seg om. Hvis det ikke er det ene, er det alltid det andre. Enten: «Når skal jeg møte noen jeg virkelig elsker?» eller «Når vil jeg finne noen å drive business med?» For henne er ekteskapet et partnerskap, og reglene er nesten like strenge som i selskapsretten. Du er seniorpartner i virksomhet og blir behandlet deretter. Hun er styreleder og vil hindre deg i å gjøre feil på sin kvinnelige, beskyttende måte. Hun er laget for å jobbe i team. Hun ønsker å delta i så mange av dine interesser og aktiviteter som mulig. Hun er villig til å underholde på sin manns vegne, og hun er feminin nok til å kunne følge seniorpartneren når han ønsker å endre karriere, flytte til en annen by eller dyrke nye venner. Det er opp til ham. Hun er der bare for å hjelpe til og sikre at han ikke ønsker ødelegger noe ved impulsive handlinger eller dårlig dømmekraft.

Du må virkelig sette pris på henne. En typisk kvinnelig Vekt har ikke noe ønske om å være en stein rundt halsen på mannen sin. Hun ønsker rett og slett å fjerne alle steinene som kommer i hans vei. Hun er ikke på langt nær så dominerende på overflaten som hun er innvendig, for det siste hun ønsker er å komme med mange påstander som du kan konfrontere henne med senere. Hun vil trå varsomt i de fleste tilfeller (med mindre hun har ascendanten i Væren – og hvis du har rotet deg borti en kvinne med slik dobbel kardinal-innflytelse ved fødselen, har du et betydelig problem).

En gjennomsnittlig kvinnelig Vekt er svært intellektuell og har utrolige analytiske evner, noe som kan være til virkelig hjelp for å løse virksomhetens problemer. Hun lar sjelden følelser avholde seg fra å foreta objektiv avgjørelse ha et balansert syn, og hun vil vanligvis gi deg bedre råd enn rådgiveren din i banken. Slike evner kan naturligvis dekke over en mengde laster. Ikke bare det, men hvis hun er ei typisk venusjente, vil hun tilby sine visdomsperler med en stor dose sjarm og kjærlige vink. Hennes jernhånd bærer en myk fløyelshanske, og hun kan dytte deg bort fra feil spor og over i riktig retning så forsiktig at du kan sverge på at byttet var din idé. En mann født i Væren, Skorpionen, Løven eller Tyren vil vanligvis plassere sin kvinnelige Vekt på pidestall og tilbe henne. Det er bare rettferdig, fordi hun tilber ham også. Utenforstående som besøker kjærlighetsredet til en kvinnelig Vekt og hennes mann der disse to passer til hverandre, kan få følelsen av at de ser Adam og Eva sammen før slangen kom og ødela alt. (To Vekter som er gift med hverandre, vil enten bli kurrende turtelduer eller snerrende motstandere. De vil gå til den ene ytterligheten eller den andre, noen ganger på permanent basis, andre ganger annenhver dag.)

Det er mange belønninger ved å leve med en kvinnelig Vekt. Hun vil aldri åpne posten din. Det ville rett og slett ikke falle henne inn å være så æreløs. Hun vil aldri fortelle forretningshemmeligheter til vennene dine eller fornærme deg foran sjefen din. Hun vil sannsynligvis sjarmere ham til underkastelse også, med det samme smilet som hun brukte til å smelte hjertet ditt første gang deres møttes. Det finnes noen kvinnelige Vekter med vanskelige Mars-aspekter som iblant kan hengi seg til overdrevne følerier eller spise og drikke mer enn det som er bra for dem, men de utgjør et fåtall. Selv om en venuskvinne iblant skulle snuble i kjøkkenvekten sin, vil hun før eller siden på elegant vis gjenvinne sin himmelske likevekt. Det vil være stunder når du lurer på om hun er en engel eller djevel, men englene er på hennes side oftere enn ikke.

Du vil sannsynligvis ikke klage over mangel på fysiske bevis for hennes kjærlighet, for hun er like sentimental som gamle kniplinger og så hengiven som det er mulig for en kvinne å være. Selv om hun mener det når hun kvitrer og kurrer, er de myke blikkene, ømme berøringene, varme klemmene og hyppige kyssene også et ganske effektivt skalkeskjul for hennes skjulte, mannlige drivkraft. Det finnes ingen lov som sier at oppriktighet kan ikke kan ha en praktisk utførelse.

Hjemmet deres kan se ut som et interiørmagasin. Fargene vil passe sammen, og møblene vil vitne om god smak. Bildene vil henge rett og måltidene vanligvis bli servert i tide. Med de fleste venusjenter kan du også regne med tøyservietter, sølvtøy, blomster på bordet, eksklusivt porselen, stearinlys, vin, myk musikk og en balansert meny. Når du tenker over hennes kjappe hode og glitrende vidd, er det ikke mye mer du kan be om. Det å være kvinne er en varig jobb for henne, og hun er nødt til å oppnå perfeksjon en eller annen gang. Den maskuline siden hennes vil sjelden forstyrre deg, med mindre du er en av disse umulige mennene som har lyst til å gå rundt og rope som kong Henrik VIII, og forventer at kvinnene i livet ditt oppfører seg som lydige gemalinner, redd for å miste hodet hvis de sier noe annet enn «ja» og «nei». Din gemalinne født i Vekten vil definitivt si noe mer enn «ja» og «nei». Hun liker å snakke. Men hun vil også utgjøre et smigrende publikum når du har behov for en god lytter. Denne kvinnen er både tøff og myk på samme tid, og det er ikke alle kvinner greier den hårfine balansegangen.

Hennes søte væremåte og og dyktige evne til å pleie deg, kan få deg til å tro at hun er svak og hjelpeløs, eller at hun vil oppføre seg engstelig og kvinnelig under en krise. I så fall tar du veldig feil. Den kjære, lille, kvinnelige skapningen består av 100 % stål. Bare fordi du ikke fikk med deg at hun lot deg slå henne i sjakk med vilje i begynnelsen mens hun planla å fange deg, bør du ikke forbli blind for evig. Åpne opp øynene neste gang det er en familiekrise, og se hvem som hindrer båten i å kantre. Hvem som egentlig gjør det, altså. Sannheten trenger ikke gjøre deg mindre maskullin. Ingen annen enn du kommer til å vite hvor mye du trenger hennes hjelpende hånd ved roret når du seiler i motvind. Hun vil aldri skryte av det eller ta noe fra deg – bortsett fra en stor del av ansvaret. Vær takknemlig for at hun er så pålitelig. Dessuten ser hun litt søt når hun går med herreskjorte i hagen eller i butikken, ikke sant? Kvinner i bukser er greit, så lenge de er fornuftige nok til å ha på seg paljettkjole på feste og kroppsnær silke på privaten. Det gjør hun. En av hennes mest verdifulle egenskaper er evnen til å skjule den skarpe, klare hjernen bak sjarmerende kvinnelighet.

En mor født i Vekten vil elske barna og ta kjærlighånd om dem, men for å være ærlig vil de alltid være en dårlig nummer to for deg. De er juniorpartnere, mens du er firmats seniorpartner, og hun vil aldri glemme det. De vil eie en stor del av hjertet hennes, men hun vil aldri la dem få stjele den fliken hun ga deg før de ankom. Hvis leken deres forstyrrer middagshvilen din, kan hun være ganske streng, og hvis de ikke hører på deg, vil hun bli sintere enn hvis de ikke hører på henne. Barna vil være søte og rene som spedbarn og ryddige og høflige som voksne – med mindre du skjemmer dem bort, og hun vil ikke blande seg borti det, for du er seniorpartner. Det er bare enda en av disse beslutningene hun kan overlate til deg så hun kan unngå å ta feil avgjørelse. En mor født i Vekten er vanligvis mild, men likevel ganske bestemt når det er nødvendig. Barna hennes blir aldri neglisjert eller ignorert, men sannheten i saken er at grunnen til at hun ønsket å bli mor i første omgang var så hun kunne gi deg mer lykke på den måten. En av de første tingene hun vil lære dem, er å si: «Gud velsigne pappa.» Hun vil aldri la dem få lov å vise mangel på respekt for sin far. Men hvis du skulle bli litt for streng, vil hun være en ganske myk pute for tårene deres, og hun kan snike til dem et drops bak ryggen din når du har satt ned foten for hardt.

Det stemmer at hun kan spise søtsaker for ofte og bli fet. Hun kan bli for lenge på fest eller titte for dypt ned i vinflaska. Det kan være tider når hun er litt sjefete, og andre stunder når hun skravler deg i senk. Men dette vil bare skje når hennes følelsesmessige likevekt er ute av balanse. Vektskålene hennes vil alltid gjenvinne ekvilibrium etter at den sjeldne ulikevekten er overstått. Med mindre noen har satt foten sin på den ene, vil Vektens skåler alltid til slutt balansere seg selv. Hvis den ene siden er litt lav, spe på med litt kjærlighet og den vil stige. Hvis den andre siden synker under vekten av for mye vemod, oppmuntre den med litt forståelse, og den vakre harmonien hennes vil vende tilbake.

Hvilken annen jente kan se ut som en prinsesse når du tar henne med på ball, og så gjøre en helomvending og snøre på seg støvlene, trekke opp glidelåsen på arbeidsjakken og hjelpe deg med å hugge ved til peisen? Hun er søt nok til det første og sterk nok til det andre. Hvis hun heter Mari, vil du synge «Mari, du bedåre.» Hvis navnet hennes er Anne eller Lisa, vil du nynne på «Eg heiter Anne Knutsdotter» eller «Lisa gikk til skolen.» I tilfelle det ikke er noen som har skrevet en sang med navnet hennes, skriv din egen melodi i valsetakt, med en god, sterk rytme, og dedikerer den til din kvinnelige Vekt. Fortissimo.

rss
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail