Personlig horoskop – kr 199

Les mer

Kjærlighets-horoskop kr 149

Les mer

Stjernetegn

Den kvinnelige Steinbukken

January Jones

Det finnes ikke noe slikt som en typisk steinbukkvinne. Hun kan være en museumskurator som går med bestemorsbriller på ramme alvor, eller hun kan være en danser som bærer en glitrende g-streng for moro skyld. Man kan finne henne der hun elegant håndterer en forstads-SUV, steker hamburgere på en kafé, eller organiserer det største veldedighetsballet i byen. En steinbukkvinne kan befinne seg overalt i den kulørte pressen, høflig smilende bak sin politikerektemann eller med sykehusfrakk mens hun heller mystiske væsker i reagensrør. Men uansett hva hun gjør og hva hun har på seg, vil Saturn styre hennes handlinger og hennes private mål.

Hun kan være ultra-feminin, flørtende og sjarmerende nok til å få en mann til å føle seg som en gigantisk bamse som kan beskytte henne fra en kald, grusom verden. Eller hun kan være kald, stille og reservert, mens hun sitter trygt på sin marmorpidestall og utfordre deg til å være dyktig nok til å vinne henne overlegne hånd. Uansett hvilken personlighet hun antar, under hennes kvinnelist eller praktiske og fornuftig væremåte, har hun samme mål – en stålvilje til få tak i den rette mannen, som kan bli betydningsfull, gjøre henne stolt og være en god far for barna hennes.

Siden så mange steinbukkvinner er karrierejenter, kan du forledes til å tro at kjærlighet og ekteskap alltid vil være andrevalget. Med kjærligheten har du et poeng. Med ekteskap, nei. Det du må forstå, er at Steinbukkens mål er sikkerhet, autoritet, respekt og posisjon. Det spiller liten rolle om disse behovene tilfredsstilles foran en tavla som skolelærer, bak et skrivebord som en leder eller ved siden av en ambisiøs mann hvis sosiale liv og hjem hun vil håndtere med enkel eleganse og nøye planlegging. På en eller annen måte vil steinbukkvinnen få sin anerkjennelse. Noen av dem får det ved å skrive bøker, holde foredrag, male eller komponere musikk. Det er overraskende hvor mange Steinbukker av begge kjønn som har et uvanlig kunstnerisk talent. Kanskje det stammer fra en medfødt følelse av balanse og harmoni, vel vitende om hva som er behagelig og hva som er riktig og korrekt.

Dette er litt sensitivt, men selv de Saturn-kvinner som danser burlesk jobber i verdens eldste yrke (det vil bare være en håndfull) vil ende opp med å gifte seg med den fremste komikeren eller teaterets eier i det første tilfellet, eller den rikeste kunden i det andre. Geita må klatre. Enten startposisjonen er høy eller lav, vil hun finne utsikten mer tilfredsstillende på toppen av åsen. Det er ingenting prangende ved en steinbukkvinne. Du vil sikkert aldri få se at hun høylydt eller tydelig presser på for å komme først. Det kan til og med hende du synes hun virker føyelig nok til å tilfreds spille annenfiolin. Vent. Se hvem som får forfremmelsen.

Ikke bli villedet til å tro at hun vil aldri ofre sin karriere for ekteskap. Bare gi denne jenta en halv sjanse til å bli en sosial lederskikkelse og sjefen for en veldrevet husholdning, og du vil se hvor raskt hun mister interessen for jobben (en av de få tingene hun gjør raskt). Hvis du har behov for det, kan steinbukkvinnen godt fortsette å arbeide for å hjelpe deg med å klatre opp karrierestigen, hun vil ikke være lat. Men ellers er hun mest fornøyd med å nyte stillingen som din kone, forutsatt at stillingen er god og det foreligger stilstrekkelig økonomisk trygghet.

En av de vanligste og beste tingene ved denne kvinnen er hennes naturlige, behagelige oppførsel og gode manerer. Du kan møte ei steinbukkjente som har vokst opp i en ett-roms på østkanten, eller hvis far jobber som gruvearbeider, men med mindre hun bestemmer seg for å avsløre bakgrunnen (noe hun sannsynligvis ikke vil gjøre), vil du være overbevist om at hun kommer fra en gammel familie og har fått sin utdannelse fra de beste skolene. Slik er Steinbukkens innebygd sans for sosial eleganse og konservativ, konvensjonell opptreden.

Enhver mann som er i et forhold med en geit bør lære en grunnleggende faktum om dette stjernetegnet. Hun kan fremstå mer avbalansert og følelsesmessig stabil enn hun faktisk er. Hennes væremåte kan få deg til å tro at hun er så rolig som en stein og at ingenting kan trenge gjennom den rolige overflaten. Sannheten er at hun er utsatt for mange humørsvingninger. Alle kvinner har humørsvingninger, sier du da, men steinbukkjenta kan få noen virkelig mørke og langvarige. Hvis hun føler seg dårlig behandlet eller lite verdsatt, vil hun furte i dager, uker og måneder. Hun kaller det å være fornuftig eller praktisk, men Saturns dysterhet, pessimisme og depresjoner ligger mye dypere enn det. De utløses av frykt for fremtiden, bekymring for nåtiden, skam over fortiden – eller en mistanke om at hun blir gjort narr av eller er utilstrekkelig på en eller annen måte. Disse kvinnene liker ikke erting. Hold det på et minimum. For å være ærlig, synes det er umulig å se humoren når det er de som er gjenstand for den. Du trenger ikke å overøse henne med komplimenter konstant (hun vil merke når de ikke er ekte uansett), men ikke tull med henne om viktige saker, og ros henne ofte nok til at hun skjønner du er klar over hennes virkelige verdi.

Det er vanskelig for henne å slappe av i romantiske situasjoner. Det er nok av fysisk begjær under den kjølige steinbukk-overflaten, langt mer enn folk flest tror, ​​og det kan aldri tilfredsstilles tilfeldig. Det å kaste bort tid med anpustne klemmer og ekstatisk kyss mens fremtiden fortsatt er uavklart, er definitivt ikke hennes favoritt hobby – men når hun har bestemt seg for at du er den rette, og økonomi er trygg eller ambisjonene dine tilstrekkelig, vil hun være så varm som en kattepus, hengiven og endog lidenskapelig. Steinbukker tror ikke på vage drømmer under en tåkete, blå himmel. De ønsker å vite hvor kjærlighetsskipet er på vei, og at det er seilas i trygge farvann. Bygg et solid fundament under huset ditt hvis du har tenkt å bære ei steinbukkjente over dørstokken. Pass på at det er tilstrekkelig forsikring, og at boliglånet er nedbetalt eller snart vil bli nedbetalt.

Hun vil sannsynligvis være ganske sosial av seg, ekstremt oppmerksom på etikette, og hun vil være opptatt av gammeldagse skikker som graverte serviettringer og håndbroderte stoler. Ting må være korrekte, og tradisjonen må følges for enhver pris. Hun kan ha den inkonsekvente vanen å ville handle i de dyreste, mest eksklusivee butikker, men insistere på et røverkjøp. Hun vil ikke ha noe imot å kjøpe en kjole på salg, så lenge det er riktig merke.

Steinbukkvinner har en egen, frisk skjønnhet. Du vil sjelden finne en som ikke er usedvanlig attraktiv. Men de er sky og usikre på utseendet sitt, og det finnes dem som trenger konstant forsikring om at de er pene. Selv om steinbukkvinner hater uærlighet i alle former, holder de seg ikke for gode til å lyve på alderen. De vanligvis komme unna med det også, takket være Saturns underlige aldringstvist. Som barn ser de ut som gamle damer, men så blomstrer de plutselig som kvinner som ser ut som ungjenter når de er forbi sin beste alder.

Det er et stort feilgrep å behandle familien hennes dårlig. Den mann som gifter seg med ei steinbukkjente, vil også gifte seg med familien hennes. Det er ingen vits i å tenke at din er annerledes. Hun er ikke det. På et eller annet tidspunkt vil du slutte å le av svigermorsvitser (du kan gråte isteden). Mange ganger er steinbukkvinnen sin families eneste støtte, økonomisk eller moralsk eller begge deler. Hun kan ta vare på syke foreldre i den grad at hun gir avkall på tanken på ekteskap helt. Ofte vil hun like å ofre seg på grunn av den ekte kjærligheten til familien, men selv om hun skulle mislike det, vil den sterke ansvars- og pliktfølelsen hennes ikke la henne slippe unna.

Du kan like godt venne deg til tanken på å smiske for svigermor og håpe hun er en topp dame som fortjener det. Ikke diskutér politikk med faren hennes, og hvis du må kritisere brødrene og søstrene, se til at kritikken er konstruktiv og basert på en genuin tro på deres muligheter. Ofte vil Steinbukkene ha ansvar for fortvilte eller invalide slektninger, og den typiske geita vil aldri la kjærligheten, hvor sterk den måtte være, få seg til å forsømme slike forpliktelser. Du bør nok begynne med en gang med å planlegge å ha et gjesterom eller to for å besøkende slektninger. Men det er en omvendt fordel ved det. Du får en kone som er snill og hensynsfull mot din egen familie. Steinbukkjenta vil forstå  det hvis du nødt til å sette av en fast sum til foreldrene dine hver uke, og hun vil trolig være en venn for dine brødre og søstre. Hun er den type jente du kan ta med hjem for å møte mor, og din mor vil godkjenne henne umiddelbart. Siden menn er så obsternasige, kan slik umiddelbar oppmuntring få dem til å trekke seg unna. Det er alltid mer moro å slåss mot innvendinger mot din kjære. Men det vil bare være å kappe av seg armen for å vinne en diskusjon, for moren din har rett. Steinbukkjenta, hvis hun er en typisk Saturn-kvinne, vil bli en utmerket kone. Hjemmet til en steinbukkvinne er ofte så plettfrie og velholdte at du skulle tro det var små feer og alver i krokene, som jobbet ivei etter midnatt for å pusse og polere og lage mat og vaske. Feil. Det aller siste stedet du kan forvente å finne slike imaginære skapninger er rundt Steinbukk. Saturns praktiske tankegang og tro på verifiserbare fakta utelukker vanligvis enhver sympati med det usanselige. Ei Steinbukkjente vil ikke tro på enhjørninger selv hvis hun satt midt oppå neshornet dens. Men for å være fair, selv om hun ikke er en storslått dagdrømmer eller tilhenger av det okkulte, vil hun, når hun har gjort seg kjent med fakta, være i stand til å se romantikk og poesi i selv de mest dagligdagse situasjoner.

Hun har en form for jordnær skjønnhet som få selv den grove og stygge til å se nydelig ut på grunn av ren og skjær nytteverdi. Hun er ikke fremmed for nordavindens tryllekraft, og ei heller er hun døv for vårens lokkende toner og lerkas ensomme kvitter. Storslagen musikk rører henne dypt, og hun vil være en forhekset beskytter av nesten enhver kunstform. Kanskje må hun kunne se og røre magi for å tro på den. En enhjørning ville sannsynligvis komme mye lenger med henne om han bare kom frem og fortalte hvor den skattekisten er begravet, i stedet for å hinte om det i eventyrene.

De fleste Steinbukker sparer drømmene sine for historien og fordums heltedåder. Siden hun tilber tradisjon og dyrker dem som har overvunnet hindre for å oppnå suksess, er det lettere for henne å bli sentimental over eidsvoldfredrene enn å bli entusiastisk over din siste ville fantasi. Egentlig er hun en ekte romantiker med større fantasi enn rotehodene med uvirkelige fantasier. Hver januarjente har lengselsfull poesi i sin sjel, men hun har ikke mye sympati for poeter som sulter på loftet. Ta deg først av mat og husleie, og følg deretter drømmen, hva det kan være, er Steinbukkens motto. Og sørg også for at drømmen er verdt å forfølge. Hun ser ingenting glamorøst eller magisk i å mislykkes.

Du må kanskje dele din steinbukkone med verdige saker. Hun vil arbeide utrettelig for de fattige og forsvarsløse, men hun foretrekker kanskje å vise sin nestekjærlighet gjennom kollektiv innsats heller enn overfor enkeltpersoner. Saturns sympatier er vanligvis organiserte og sjelden spredte. Kvinnelige Steinbukker er naturlige ledere for kvinneforeninger.

Hun vil sannsynligvis innpode både sparsommelighet og respekt for kvalitet i barna. Hun vil lære dem å «spise opp, slite det ut, få det til å klare seg eller klare seg uten.» Likevel vil de bli servert de beste kjøttstykkene, og hun vil kjøpe de beste skomerkene. For henne dreier ikke økonomi seg om å være kjip. Barna vil forventes å være høflige mot slektninger og eldre, og de vil sannsynligvis lære gode manerer. De vil ikke bli bortskjemt eller få lov til å være ulydige med vilje. Hvis du gir henne en bok om barnepsykologi, vil hun bruke den til dytte borti et ustyrlig avkom og lese den senere. Klebrige kyss er kanskje ikke velkomne, men få mødre er mer hengivne enn geita. Hennes barn vil ha en høflig lytter. Hun kan være litt streng og usympatisk overfor voksesmertene, men hun vil være en fascinert publikummer til deres prestasjoner. Barnet som løper hjem fra skolen og roper «gjett hva jeg har lært i dag,» vil ikke bli ignorert av en steinbukkmor, som aldri vil være for opptatt til å vise barna interesse og oppmerksomhet. Etter at de blir tenåringer, kan det bli noe avstand når Saturns konservatisme støter sammen med ungdommens liberalisme. På dette punktet kan hun trenge litt hjelp for å forstå barnas entusiastiske drømmer. Det kan hende hun må lære på den harde måten at hun ikke kan diktere deres vennskap og begrense dem til «akseptabel» omgang. Men hun er intelligent nok til å justere seg og trekke inn hornene hvis det ser ut som hun vil tape mer enn hun får igjen.

Siden mange steinbukkvinner har sensitiv hud, bruker de ikke mye sminke. Mange av dem er allergiske. Men naturen har belønnet dem med naturlig skjønnhet som trenger lite pynt, og de vil holde seg lenge etter at rosene har bleknet fra kinnene til andre kvinner. Noen av dem overrasker med nydelig hud, klare trekke og lysende øyne i en alder av åtti og oppover.

Hjelp tålmodig steinbukkvinne med overvinne mangelen på selvtillit. Hun er ikke fantasiløs bare fordi hun ikke tiltrekkes av villfarelse. Prøv et par av hennes praktiske drømmer, og du vil finne at de er overraskende komfortable. Stahet kan være en av hennes laster, men hun er ikke en sutrekopp eller en nervøs masekopp. Hun vil presse deg til å gjøre suksess, men likevel være øm og hengiven. Til tross for hennes beskjedne, ofte skånsomme væremåte, vil hun vite akkurat hvordan hun skal vri deg rundt lillefingeren. Hennes kjærlighet har noen rike fasetter som er mer varige enn den skjøre, glovarme, krevende kjærligheten fra andre kvinner. Hvem sier at hun ikke tror på eventyr? Bare en klok steinbukkpike kan se dypt inn i øynene til en klossete frosk og se at han virkelig er en prins i forkledning. Ikke bare det, hvis du gifter deg med henne, vil du aldri gå tom for rene sokker.

rss
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail