Personlig horoskop – kr 199

Les mer

Kjærlighets-horoskop kr 149

Les mer

Stjernetegn

Den mannlige Vannmannen

Ashton Kutcher

For å ta tak i kjernen av problemet først som sist, ikke forvent deg at en mannlig Vannmann oppfører seg slik som forelskede mennesker burde oppføre seg. Hvis du gjør det, så står du lagelig til for hugg, kanskje til og med flere hugg. Når det gjelder vennskap, så er han alt du kunne ønske deg hos en kompis. Men i kjærlighet? Vel, som en Vannmann en gang sa: «Hvem som helst kan få seg dame. Men kjærlighet er noe helt annet.» Det var en skarp observasjon. Jada, det er «noe helt annet» med Vannmenn.

Det er når han virker som han ikke liker deg i det hele tatt, at han er nær ved å falle for deg, og forklaringen er enkel – det er grunnleggende logikk. Den mannlige Vannmannen liker nemlig alle. Alle er venn med ham. Han vil til og med omtale sin verste fiende som «min venn». Så det betyr virkelig noe når han sier at han ikke liker noen. Akkurat hva det betyr, kan ta litt tid å finne ut. De ulike nyansene kan være kompliserte.

En mannlig Vannmann ønsker ikke å avsløre sine sanne følelser, til tross for at favoritthobbyen hans er å analysere andres. Hans egne reaksjoner og motiver er komplekse, og det er slik han vil ha det, for å kunne føre deg bak lyset. Denne mannen vil oppleve mye merkelig, både i vennskap og kjærlighet, og han vil ivrig analysere hver enkelt opplevelse. Og inntil du får slått kloen i ham, er du bare en ny opplevelse, et nytt eksperiment, enda så tungt det kan være å ta inn over seg. Ikke fortvil, det er mulig å lure ham til tross for hvor forsiktig han er. Men før du kan gjøre det, må du prøve å finne ut hvordan du skal håndtere hans helt særegne menneskesyn.

Han er et sosialt vesen og liker lagarbeid. Vannmannen forstår idrettens regler for realt spill som om det var han som fant dem opp, og han tar med seg disse reglene inn i sine personlige forhold. Han interesserer seg for alt mellom himmel og jord, og det er fordi hans kjærlighet til mennesker er så upersonlig. Han gir noe av verdi til alle han møter, mens resten av oss sparer anstrengelsene til de menneskene som er spesielle for oss. Men for Vannmannen er alle spesielle, absolutt alle. Selv de han ikke har møtt ennå. Det finnes ikke mange egoistiske eller smålige Uranus-menn. Og når han viser disse egenskapene, er det nok med et forsiktig hint om at han er sneversynt, for å få ham på rett vei. Vannmenn takler bare ikke å bli kalt sneversynt.

Han foretrekker usedvanlig høye idealer fordi han selv har strenge moralbegreper (men vit at det er hans egne regler, som ikke nødvendigvis samsvarer med de i det øvrige samfunnet). Han vil mest sannsynlig leve et liv fylt av endringer, kontroverser og uventede hendelser. Likevel vil det også ofte være mulig å tidvis finne perfekt ro sammen med ham, hvilket er umulig med de andre stjernetegnene. Når han har kommet over sjokket over at han må begrense seg til kun én kvinne fremfor hele menneskeheten, kan han bli en svært hensynsfull kjæreste. Den vanskelige biten er inntil han har kommet over sjokket. Men siden han er så vant til å ignorere egne problemer til fordel for flertallets interesser, vil forhåpentligvis noe av denne holdningen smitte over på kjærlighetslivet hans også. Men ikke ta det for gitt. Det er like stor sjanse for at han plutselig vil oppdage at han har ofret all oppmerksomhet på deg når det finnes så mange andre trengende og navnløse ansikter der ute. Da kan han trekke seg over tilbake for å bevise for seg selv at han ikke har ofret kjærligheten til venner og resten av menneskeheten ved å knytte seg til bare én person.

Siden han stadig holder på med å analysere, vil den mannlige Vannmannen ofte spørre seg selv: «Jeg lurer på hva hun mente med det?» Og han vil ikke greie å slappe av før han finner ut av det, heller. Han blir kjempenysgjerrig av gåter, og ikke la deg lure av at han virker likegyldig. Når han merker at noe er hemmelig, vil han ikke vil sove om natten før han har avslørt mysteriet og avdekket sannheten. Det er alltids en mulighet for at han blir skuffet over det han finner, så sørg for at det er verdt å oppdage. Hvis det ikke er det, vil han ikke ha noen betenkeligheter med å gjøre det smertelig tydelig – og så går han videre for å løse nye gåter.

Jenta som ønsker å få tak i ham for godt, må først fange interessen hans. En åpen bok pirrer aldri nysgjerrigheten hans. Han blir tiltrukket av lukkede bøker; jo mer lukket, desto bedre, for det vekker etterforskeren i ham. Når en kvinne enten ignorerer ham eller holder tankene sine for seg selv, vil øynene hans i hvert fall i begynnelsen bli litt større, og han får et våkent uttrykk som ligner på uttrykket til en blodhund på ferten av noe. Hvorfor er hun så følsom? (Det er nemlig greit at du er følsom så lenge du ikke forklarer hvorfor.) Er hun virkelig så lunefull, eller er det påtatt? Hvorfor bruker hun så mye parfyme, sminke og utringede kjoler, når hun samtidig blir fornærmet når Løven, Skytten og Skorpionen plystrer etter henne på gaten? Ønsker hun å få oppmerksomhet fra menn eller ikke? Er hun puritansk eller promiskuøs? Hva får henne til å tenne? Mens han pirker og spør og graver, blir jenta naturlig nok først smigret, men når hun ser at han er like nysgjerrig på servitøren som serverer dem (for ikke å nevne bussjåføren), begynner hun å kjølne litt. Følelsen av å være et insekt fanget under en forskers kjølige linse, får ikke akkurat hjerte til å klapre i brystet. Så til slutt går (eller løper) hun av gårde til en mer ildfull eller jordnær mann, og Vannmannen sukker et øyeblikk eller to før han begynner sin neste romantisk etterforskning. (Hvis ikke en ny oppfinnelse eller unik idé først vekker hans interesse. I så fall må neste kvinnelige forskningsprosjekt vente.)

Mannlige Vannmenn kan være rørende milde og føyelige, men du bør nok knytte en lyseblå snor rundt fingeren for å minne deg selv på at roen på overflaten kun er en luftspeiling. Det er også den tilsynelatende mykheten. Han kommer ikke en gang til å akseptere en skygge av beregning hos en kvinne. Hvis han tror han blir utnyttet, kan den uforutsigbare Uranus-sjarmen forsvinne så fort at du tror Jeremy Irons har blitt til Arnold Schwarzenegger, klar til å kaste kaffegrut i ansiktet på deg. Det verste er er at en svært opprørt Vannmann er fullt ut i stand til en slik sjokkerende handling. Det som er enda mer skremmende, er at du er i stand til å tilgi ham. Ikke gjør det. I alle fall ikke med én gang. Vannmannen beundrer en kvinne som står på sitt, så lenge hun ikke er for maskulin i måten hun gjør det på, og så lenge hun lar ham fly fritt rundt omkring, uten gråtkvalte løfter og tårefylte beskyldninger. Når det gjelder kaffegruten, må det i rettferdighetens navn sies at Vannmenn vanligvis er perfekte gentlemenn. Men noen ganger kan de midt i all opphisselsen glemme at de har med en dame å gjøre. Hvis du legger til uforutsigbarheten som følger med Uranus, bør du være forberedt på litt kaffegrut i munnen.

Det er svært gode muligheter for at en Vannmann vil oppnå en eller annen form for anerkjennelse mens han lever. Enten det er bare  er en svømmeplakett eller Kongens fortjenestemedalje for lang og tro tjeneste, er han er garantert å bli hedret på en eller annen måte. Det kan til og med bli noe så fantastisk som Nobels fredspris. Mange Vannmenn oppnår slike utmerkelser. (På den annen side, ganske mange Vannmenn som sliter, går til psykolog ukentlig, og det kan være vanskelig å se forskjell.)

Noen Uranus-styrte menn har en fetisj for renslighet. Du kan risikere å komme over en som roper hvis noen bruker håndkleet hans eller puster på frokostblandingen hans. Bakgrunnen for dette er en nesten hysterisk frykt for bakterier og sykdom. Vannmenn holder seg ikke for gode til å la sine fobier påvirke kjærlighetslivet når det kan tjene sin hensikt, selv om de gjør det ubevisst. Ikke bli overrasket dersom han sier at han er allergisk mot parfymen din og den får ham til å nyse. Vannmenn har en tilbøyelighet til å utvikle allergier mot ting de helst vil slippe, og de kan lure både leger og uskyldige, intetanende jenter på like fot.

Han er ikke typen til å sjarmere deg i senk med ekstravagante gaver. Han kan like gjerne finne på å plukke en prestekrage og gi deg i forbifarten som å kjøpe en orkidé. For å være ærlig, er førstnevnte mer sannsynlig. Han vil ikke gi deg Hermès-vesker eller diamanter. Men livet med ham kan fortsatt være glamorøst, selv uten Hermès. Dette kan illustreres av historien om et teaterektepar. Da de først møttes, ga han henne en bolle med peanøtter og sa: «Jeg skulle ønske dette var smaragder.» Mange år og mange penger senere ga han henne et kjede av glitrende smaragder og sa: «Jeg skulle ønske dette var peanøtter.» Denne mannen må ha hatt en dominerende Uranus i sitt personlige horoskop. Det er akkurat den type overraskende glede du vil oppleve med en Vannmann. Hvem trenger vel Hermès da?

Så la oss nå se det verste i øynene med mot i brystet. Ingen unnvikelser eller ønsketenkning. Her kommer det: I motsetning til Krepsen, Steinbukken, Løven og Vekten har ikke Vannmannen noen naturlig tilbøyelighet til ekteskap. For å være helt ærlig vil de fleste av dem prøve å unngå det så lenge som overhodet mulig. En og annen Vannmann vil nok bli forledet inn i hymens lenker i tidlig alder, men det skjer ikke ofte nok til at du bør la deg oppmuntre. Problemet starter vanligvis ved at Vannmenn baserer kjærlighetsforholdene sine på vakre, gode og unike vennskap (da er det lettere å snike seg unna senere, kjære). De velger en jente som også er kompis, og som kan dele interessene hans, inkludert Northugs skøyteteknikk, kryssord, fårehunder, fluefiske og aksjemarkedet. Hvorfor? Jo, det er enkelt. Med så mye å snakke om, blir det mindre tid til å elske, noe som kan få ham følelsesmessig engasjert for alvor. Hans ideal er den kvinnen som er hans venn, og som ikke stiller store følelsesmessige krav til ham. Så hvor går veien videre herfra? Vanligvis ingen steder.

Vannmenn synes det er vanskelig å slappe av mens de gir fysisk uttrykk for kjærlighet. Det kan ta lang tid før det første kysset kommer. Riktignok er det ofte vel verdt å vente på, og spenningen gjør det enda mer spesielt. Men han vil klamre seg til illusjonen om at han bare er involvert i et hyggelig, trygt og platonisk vennskap helt til lenge etter at et slikt uforpliktende forhold har blitt umulig for deg.

Selv etter at han har tatt mot til seg til å si «jeg elsker deg», vil han fortsette å unngå ekteskap med enhver unnskyldning som tenkes kan. Når han går tom, kan han tenke ut enda flere. Han vil tålmodig forklare at han ikke kan støtte deg på den måten du fortjener, hans foreldre trenger ham hjemme, eller han er ikke god nok for deg. Hvis det ikke fungerer, vil han si at fremtiden er for usikker, hva med miljøtrusselen og alt det der? Hva om jobben sender ham til Tyskland til neste år? Du kan dø av eksosforgiftning der nede, og han vil komme til å sørge resten av livet. Tror du det er den drøyeste unnskyldningen? Én Vannmann var forlovet i tolv år med ei jente han ikke ville gifte seg fordi hun måtte «ofre karrieren ved teatret for ham.» Det faktum at jenta aldri hadde satt sin fot på en scene i hele sitt liv, var ikke poenget. Han mente hun hadde talent. En dag kunne hun plutselig bli oppdaget. Så hvordan ville hun føle seg hvis han holdt henne tilbake ved å gifte seg med henne? Enda verre, hvordan ville han føle seg? Skyldig. Rett og slett egoistisk og skyldig. Det er ikke overraskende at denne stakkars kvinnen omsider stakk til en mer oppmuntrende beiler.

Men alt er ikke tapt. Selv om det er sant at de fleste Vannmenn gifter seg sent, gifter de seg vanligvis til slutt. Det skjer vanligvis etter at den siste ungkarskompisen har reist på bryllupsreise til Maldivene, og Vannmannen våkner og innser at her finnes det en gåte som andre mennesker har løst og som han selv ikke en gang har undersøkt. Det takler han naturligvis ikke, og vips, der kommer frieriet. Ut av det blå, selvfølgelig. Uranus, vet du.

Til å begynne med kan det hende du tenker at han trenger å lære en lekse og bestemmer deg for å la ham tro at han har mistet deg til en mer pågående frier. Da er det best å advare deg om at du mest sannsynlig forblir mistet. Din fortvilte Uranus-mann er ikke på langt nær så tilbøyelig til å komme løpende etter deg med eiertrang i blikket som han er å ofre et par modige tårer og si: «Vel, jeg antar den beste mannen vant.» Han vil venne seg til tanken på et liv uten deg med fornærmende letthet. Han er sågar tilbøyelig til å stille den uutholdelige spørsmålet: «Kan ikke vi fortsatt være venner?» Hvis du ettertrykkelig sier nei, vil han sannsynligvis bare trekke motfallent på skuldrende og gå sakte sin vei. Hvis du sier ja – vel, da er du rett tilbake der du startet – som venner.

Sjalusi er ikke hans domene. Han vil stole på deg inntil du viser at du ikke kan stoles på. Ikke fordi han er spesielt tillitsfull av natur, men fordi hans kritiske analyse allerede har godkjent deg. Med mindre det er utpregede svakheter i det personlige horoskopet hans, er han ikke i stand til ubegrunnet mistenksomhet og eiesyke. Hvis han føler et sjeldent stikk av sjalusi, vil du aldri få vite om det hvis han har noe han skulle ha sagt. Han vil sjelden, hvis overhodet, være fysisk utro, mest fordi sex ikke besetter ham, selv om det interesserer ham. En og annen Vannmann kan bruke mye tid til å gruble intenst ver sex, men hvis du kjenner en sånn, kan du trygt anta at det finnes en sterk innflytelse fra Skorpionen i horoskopet hans (og det er godt mulig selv han ikke vil følge det opp det aktivt og åpent).

Når en Vannmann har funnet seg en kjæreste, tenker han at han kan konsentrere seg om viktigere ting. Han kan slappe av og undersøke forholdet mellom mann og kvinne på fritiden i sitt eget private laboratorium (som ikke er noen dårlig mulighet for sin endelige sjanse for å lykkes når du slutter å tenke på det).

Uranian sex er en del av et større bilde eller ideelt. Skulle en fristelse til å engasjere seg i ulovlig romantikk oppstår (ulovlig i øynene, som er), vil han vanligvis avslutte saken brått, selv om det kan skade ham dypt, heller enn å fortsette det han anser for å være en uærlig forhold. Situasjonen som gjorde ham til å føle-skyldig kan være nesten hva som helst, fra misbilligelse av foreldrene dine eller motstridende religioner til en gammel gutt venn ikke helt forkastet, et løfte han gjorde seg selv i en alder av åtte, eller noe han en gang leste i en bok. Men uansett hva det er, vil det liksom måtte justeres og løses før han noen gang vil fornye nærhet, selv om kjærlighet er som skjebnebestemt som for Victoria and Albert. Vannmenn vil alltid la hans hjerte bryte stille, for at hans venner høre og stille spørsmål.

Han er i stand til å vente til han er nitti å hevde deg, selv om du føler at det er litt lenge å vente på fullbyrdelsen. Det verste er at helvete aldri gi en grunn for bruddet. Det er for ham å vite og for deg å finne ut. Han vil perversely la deg tror det var bare en fantasi fra begynnelsen, og holder igjen den virkelige sannheten er at det var ekte for noen disig dag i fremtiden om tilgivelse og forsoning. Det kan være ganske grusom, men det er måten han spiller spillet.

Din eneste trøst er kunnskap som han lider på sin egen måte, også. Hvordan vil du vite det? Les «Hvordan gjenkjenne Aquarius» igjen. Han har sine subtile måter telegraphing sine følelser, og de kan være enormt frustrerende, spesielt når hans unike, privat kommunikasjon signaliserer en grønn gå lys mens han offentlig holder holder ut en rød stopp lys til han er klar til å slå. Det kan gjøre for noen ekle romantiske trafikk snarls. Det er vanskelig på fotgjenger, men han er i førersetet, så det er ikke mye du kan gjøre-kanskje bortsett tenke deg et mysterium å friste ham med, eller kanskje riste ham litt med noen knusende suksess for å gjøre ham glad i å snakke med du igjen-som å være den første kvinnen til å gå i bane Venus.

Ikke at en slik prestasjon vil endre sine følelser. Hvis han virkelig elsker deg, vil han elske deg selv om du ikke bane lenger enn til comer delicatessen, men det kan forstyrre hans faste strategi. Du kan samle fra alt dette som en Uranus mann kan være ganske sta når det gjelder kjærlighet. Du ville være så rett. Hans uforanderlighet i hengiven saker kan kjøre deg rett inn i booby luke eller kjøre deg til noen andre i desperasjon. Det er en stor feit bortkastet tid. Han er ikke sjalu, husker du? Eller han ikke vil vise det hvis han er. Dessuten, med sin darned Uranian intuisjon, vil han vet det er alt en handling. Fordi han vet hva gjør du krysser. Ikke glem, han studerte deg i lang tid. Omtrent det eneste du kan gjøre er håper du vil fortsatt være attraktive på nitti eller annet begynne å praktisere disse Venus baner.

Putting skoen på den andre foten, kan en Vannmann vekke en haug av possessiveness i deg når tabellene er slått. Ikke la det kaste deg ut av balanse. Takket være den evige Uranus proclivity for vennskap, når og hvor han finner den, kan det hende at du ikke vil vite hvor han er, selv etter at du er gift, og du burde. Bare fortell deg selv at uansett hvor sent han sitter med en venn, er det bare hans normale nysgjerrighet på jobb, hans endeløse interesse for mennesker. Hvis venn er en kvinne, late som du ikke legger merke til. I all ærlighet, han mest sannsynlig ikke. Du kan forvente sannheten når du spør ham et direkte spørsmål. Men hvis du tviler ham og spør igjen, vil han finne at du ikke ønsker sannheten. Å straffe deg, vil han gjøre opp den villeste historien han kan tenke deg (og han kan tenke deg noen ganske vill seg). Du kan angre dine mistanker når du tilbringe noen timer i ytterste elendighet lurer på om han virkelig fortelle at rødhårete hun var nydelig. (Det er etter at han sa at han ikke engang husker å snakke med henne og du sa: «Ha! Jeg bare satse du ikke husker.») Han ærlig ikke, men du ba om detaljer, så han gjerne plikt med noen rent imaginære seg for å lære deg en lekse. Du vil lære fort.

Ikke bli såret når han er i en av hans ensomme stemninger og foretrekker å være alene med sine tause drømmer. Han kommer tilbake for å dele dem med deg, desto mer varme og ømme for hans åndelige retrett og alt som varmer ham opp bør definitivt bli oppmuntret.

Han er kanskje ikke den beste forsørger rundt, men han er i stand til å finne opp noe gunstig til verden eller å være den første mannen til å lande på Mars. Han vil føle seg hjemme der, også. Det er alltid en overraskelse rett rundt comer med en Vannmann mann, selv når budsjettet er skjelven. Naturligvis er det noen Uranus menn som er rike, selv millionærer, men en høy inntekt brakett er sjelden en brennende ambisjon. Alle de rike vannmannen du ser sannsynligvis snublet på det. Det er sikkert de ikke grådig forstå for det. Hvis han har en feit bank bok, sjansene er det gått opp i vekt mens han forsøkte å forbedre noen produkt eller idé til beste for menneskeheten generelt, eller han har lagret det å støtte hans eksentriske alderdom. Hvem vet? Han ønsker kanskje å ta en tur i en tidsmaskin en dag, og han ønsker å være sikker på å ha fare. Mesteparten av tiden han vil være rimelig om penger, men lagre når du kan, og ikke kjøre opp betalingskontoer. Han vil aldri komme fra ren ekstravaganse på din del. Noen ganger kan han overraske deg med et utbrudd av generøsitet, men han vil ikke gå over, med mindre han har en Væren, Løven, Skytten eller Fiskene ascendant. Selv da vil han ikke være en stor smør og egg mann.

Barna vil finne ham størst lytteren på blokken. Han vil bli fascinert på den perfekte pusten kontroll av ulven da han blåste ned de tre små griser pad-og nysgjerrig på hvordan trollkjerringa syltet forgiftet eple som satte whammy på Snøhvit. En liten gutts problemer med å lære hvordan å finne en home run og en liten jente tårer over en ødelagt dukke er rett og slett problemer med et par kompiser i trøbbel til en Aquarian far. Han er en trollmann på kompliserte matematiske spørsmål, også.

Ikke la din karriere gjør du unnlater å mate ham eller sy på hans knapper. Ikke oppmuntre dine venninner til leir på sofaen hans eller binde opp telefonen i timevis, og ikke bli oppslukt i TV eller en novelle da han ønsker at du skal finne sin gamle myk ball på loftet eller trekke en splint av fingeren. Han giftet deg av flere grunner. Selv romantikk kan spille sin del, var den viktigste grunnen til å ha deg rundt-så ville han alltid ha noen å mose hans bakt potet, cross-stitch sine knapphull, finne sin tapte artikler og operere på en sporadisk splinter. Han vil ikke bomull til å la tv, lese eller kvinnelige chums forstyrre disse pliktene. Hans ide om en god kone og mor er ganske enkel: en kvinne som holder på det nesten hele tiden. Selv de mer liberale Aquarian ektemenn vil rynke på en glamorøs gadabout. Men du vil ikke tankene at det for mye. Han er så full av interessante overraskelser selv du ikke trenger såpeoperaer, dameblader og tete-a-Tetes med venninner for å holde ditt sinn og følelser utfordret. (Han kan være om alle utfordringer du kan ta.) Du kan alltid ta opp på den kvinnelige sladder og slikt når han oppslukt i noen nye prosjekt og blir litt distré om hva du gjør. Men bare sørg for å være der når han har en sår finger, fordi han kan være en reell sorehead når han neglisjert.

Merkelig, siden han er så realistisk om det meste, vil vannmenn aldri glemme sin første kjærlighet. (Ikke den første datoen, men den første jenta som noensinne ga ham en regnbue. Det er en forskjell.) Uranians ofte gifte barndommen kjærester år senere, eller klamre seg til en falmet illusjon. En Aquarian kan vanligvis beskrive sin første kjærlighet i detalj, noe som kan være irriterende for en kone. Løsningen er å være den første kjærlighet. Du må kanskje vente en lang tid til å bære appelsinblomst, men minst du ikke vil bli erstattet av et spøkelse. Hvem andre kunne slå peanøtter i smaragder eller vice versa, never mind en liten grapefrukt juice i øyet? Til tross for sin generelle romantisk klossethet, kan han komme opp med plutselige fraser som bare kunne ha blitt oppfunnet av englene. Han kan glemme bryllupsdagen din, men han vil gi deg fioler i januar. Jul? Hvem sier det må være den 25. desember? Det kan være når som helst du vil den skal være. Han kan gå i flere dager eller uker eller måneder uten et eneste ord av romantikk eller kjærlighet. Så noen morgen mens du skjærer hans blåbær pai, vil han se dypt inn i øynene og spør forsiktig: «Vet du hvor vakker du er?» Det vil være noe med måten han sier det som vil gjøre knærne svake.

Bjelleklang på kysten, fødselsdager ved daggry. Valentinsdag på Halloween, rainbows ved midnatt. Pin et rødt hjerte på oransje gresskar, roll påskeegg i snøen, tenne lys på kaken på toppen av et pariserhjul – du er forelsket i en Vannmann, gjorde du ikke det? Jeg ønsker deg en Frank Merriwell slutt. Men vær forsiktig. Du kan gå seg vill der ute i Wonderland.

rss
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail