Personlig horoskop – kr 199

Les mer

Kjærlighets-horoskop kr 149

Les mer

Stjernetegn

Den kvinnelige Væren

Personlig horoskop Væren

Rosie Huntington-Whiteley

Så du er forelsket i ei jente født i Væren. Jeg vet ikke om jeg skal gratulere eller kondolere.

Da Byron skrev: «Man’s love is of man’s life a thing apart; ’tis woman’s whole existence,» glemte  han de kvinnelige Værene. Hun tror kanskje kjærlighet er hele hennes eksistens, men hun er altfor intenst opptatt av verden rundt seg, for ikke å nevne seg selv, til at kjærligheten skal være hennes ett og alt. Hun greier seg bedre uten en mann enn noen annen kvinne du noensinne kommer til å møte.

Nå er det en gang slik at det å greie seg uten en mann ikke er det samme som å greie seg uten romantikk. Hun vil alltid ha behov for at en drømmeprins som hun kan lengte etter i sitt hjerte. Han kan være et tilbakelagt kapittel og langt unna – eller bare skjule seg ute rett utenfor synsvidde, et sted i morgendagens tåke – men hun vil tenke på ham i aprilregnet. Han vil hjemsøke henne når den første snøen faller, når hun hører en bestemt sang eller ser et lynnedslag. Men selv om hun lengter, dersom det ikke finnes en mann fysisk til stede i nærheten, vil hun ikke savne ham noe særlig. Alt han kan gjøre, kan hun gjøre bedre, tenker hun.

Den kvinnelige Væren vil åpne sine egne dører. Hun kommer også til å ta på seg jakken selv, kjempe sine egne kamper, trekk ut sin egen stol, praie sin egen drosje og tenne sin sigarett uten mannlig bistand. Gjør det selv er den raskeste måten å få ting gjort på, slik hun ser det. Naturligvis ikke dette bra for det sårbare mannlige egoet. Marsjenta er fast bestemt på å ta ledelsen, å være den første til å handle, og det omfatter å ta det første skrittet i et romantisk forhold. Den kvinnelige Væren er den kvinnen i zodiaken som er mest troende til å fri først, spesielt hvis mannen er treg. Og tidspunktet når hun frir, er omtrent så tidlig som du trygt kan vise dine følelser. Før det du tar en sjanse. Vær svært forsiktig med å nærme deg ei værjente. Hun ønsker å være lederen i kjærlighetsforhold. Det er best å være sikker på at du har hjertet hennes trygt i lommen før du prøver å ta henne rundt livet og kysse henne. Ellers kan hun gi deg en skarp høyre mot kjeven og løpe av gårde som en skremt hjort.

Ikke bli lurt. Grunnen til løpingen er ikke jomfruelig beskjedenhet. Hun er ikke redd for dine lidenskapelige intensjoner. Dem hun kan håndtere. Flukten skyldes frykt for å bli involvert i en tilbedende slave eller en kjærlighetssyk hundevalp, hvorav begge ville kjede livet av henne. Være avmålt, hold henne på pinebenken, og det er gode muligheter for at hun vil jage deg inn i en krok isteden. En mann som kan motstå henne, fascinerer alltid en kvinnelig Vær. Hun kan ikke forstå hvorfor hun ikke sjarmerer ham i senk. Da vil marsegoet hennes ikke la noe middel være uprøvd for å bevise at hun er attråverdig, selv når hun ikke har noen varig interesse for ham.

Scarlett O’Hara er selve inkarnasjonen av en marsstyrt, kvinnelig Vær. Som Scarlett vil værjenta ha alle ungkarer i hundre mils omkrets for sine føtter, mens det viljesterke hjertet hennes lengter etter den ene mannen hun ikke kan få for en eller annen grunn. Som Scarlett kan marskvinnen raskt tilpasse seg for å overleve hvis det er nødvendig uten å jamre. Både Scarlett og den kvinnelige Væren er tøffe nok til å trosse konvensjoner, møte en fremrykkende hær, eller til og med skyte en mann gjennom hodet med iskald ro hvis han truer hennes kjære.

Aldri var Scarlett mer marsaktig enn da hun var sulten, alene og venneløs, og uten å vente på at en mann skulle komme til unnsetning, hyttet hun med neven mot himmelen og ropte: «Jeg skal overleve dette. . . og når jeg gjør det, skal jeg aldri sulte igjen … Hvis jeg må lyve, jukse, stjele eller drepe – med Gud som mitt vitne, jeg skal aldri sulte igjen! » Mye senere, med knust hjerte, hennes elskede barn dødt og den ene mannen hun hadde elsket, i ferd med å forlate henne, var denne typiske værkvinnen fortsatt i stand til å si: «Jeg skal tenke ut en måte å få ham tilbake på. Det har aldri vært en mann jeg ikke kunne få, når jeg hadde bestemt meg for ham. . . . Tross alt, i morgen er det atter en dag. »

Ja, Scarlett O’Hara skaper et levende bilde av zodiakens første stjernetegn med hele Mars’ styrke og evne til å reise seg av tragedien. Hun er i stand til å spille rollen som kvinne til fingerspissene, med flagrende øyevipper og en godt timet tåre, men like fullt i stand til å gjøre en manns jobb når det ikke finnes menn i nærheten. Et grundig studium av Scarletts karakter kan gi deg stor forståelse for av hva du kan vente deg med en kvinnelig Vær – og naturligvis også de belønningene du kan se frem til etter at du har vært modig nok til å kreve henne. Hennes aggressive driv kan være vanskelig å svelge, men den skinnende optimismen og troen på morgendagen kan være voldsomt oppløftende.

Den kvinnelige Væren faller lett for smiger, hvis den har et ærlig fundament. La henne få vite at du beundrer henne, men ikke være for blomstrende eller sukkersøt. Hennes lojalitet i kjærligheten er enorm, så lenge du holder liv i følelsene, for hun er dypt sentimental. Det er en selvmotsigelse typisk for Væren hos henne: Hun ikke ønsker å bli altfor tydelig jaktet på, men hun raskt mister interessen hvis du er for fjern. Hun vil ikke ha en dominerende mann, men hun vil heller ikke få varme følelser for en mann som sitter beundrende for hennes føtter. Før kjærligheten kan bringe henne lykke, må den kvinnelige Væren møtes Mars’ evige utfordring, hennes sterke ønske om å kontrollere kjæresten, som kommer i konflikt med det hemmelig ønsket om å bli kontrollert av ham. Siden hun er utrolig idealistisk, søker hun noen ganger forgjeves etter den modige ridderen i skinnende rustning, han som vil feie henne overende, erobre verden, gi den forsiktig til henne og likevel aldri kompromissere med sin manndom. Siden han bare finnes i eventyr og myter om kong Arthurs hoff, går den kvinnelige Væren ofte alene uten en stjerne til å veilede seg. Som hennes dager er lyse og full av spenning, er nettene ofte mørke og fulle av lengsel. Likevel, i det øyeblikk hennes beseirede drømmer blir til ulmende aske, akkurat som du tror at flammen er døende, spretter Væren opp igjen for å bygge et nytt bål.

Hun må være stolt av deg for å elske deg. Men ikke vær så viktig at du unnlater å legge merke til hennes talenter og evner. Selv om hun vil kreve mye av deg, vil hun gi dobbelt i retur. Den kvinnelige Væren kan være nesten for sjenerøs med sin tid og sympati og muntert dele sine eiendeler og penger, men når det kommer til kjærlighet, er hun rett og slett gjerrig. «Det som er hennes, er hennes» gjelder i romantikken, og det skal svært lite til for å trigge en sjalu eksplosjon. Ikke skryt av din favorittfilmstjerne i nærheten av henne eller gi venninnene hennes for mange komplimenter. Menn som er gift med en kvinnelig Vær, er tryggere med mannlig sekretær. Hvis hun ikke kommer først hos deg på alle områder, vil du snart lure på hvor all den sitrende lidenskap og de intense følelsene ble av. Når den kvinnelige Væren er virkelig såret, slår hun om fra brann til is. Hennes ild brenner kraftig og dør raskt. Isen hennes kan vare evig. Lær deg det hvis du har sterke følelser for henne, og det er tvilsomt om hun vil la deg ha noen annen type følelser for henne. Væren er opptatt av langsiktighet.

Hun setter sin kjære på en pidestall, forventer at han skal leve opp til et umulig bilde av perfeksjon og nekter å se hans leirføtter før de blir så gjørmete til at selv hun ikke kan overse det. Kritisér aldri elskeren, mannen eller barna til en  kvinnelig Vær med mindre du er iført asbestdrakt. Hun er i stand til å være krevende og egoistisk og komme med sårende bemerkninger når du heller kaldt vann på de håpefulle planene hennes. Likevel kan hun også være mild, hengiven og samarbeidsvillig når hun blir møtt på halvveien.

Siden hun foretrekker menns selskap foran kvinners, og blir beundret av alle menn hun møter, enten de er ni eller nitti, vil du alltids få muligheten til å bli sjalu. Glem det. På tross av sin eiertrang overfor deg, vil hun aldri et øyeblikk godta tilsvarende eiertrang fra din side. Den kvinnelige Væren insisterer på full frihet, før og etter ekteskapet. Du må stole på henne uansett hvor hun går og hva hun gjør, men hun vil ikke ha den slags tro på deg (med mindre hun har lært på den harde måten å holde sine følelser under kontroll hvis det dreper henne, noe det nesten vil) . Det er ikke så ille som det høres ut, for hun vil være trofast, når hun egentlig er din. En kvinne født i Væren er sjelden i stand til å elske to menn samtidig. Hun er rett og slett for ærlig for et slikt bedrag. Bortsett fra under uvanlige omstendigheter, vil hun fortelle deg klart og tydelig at kjærligheten er død før hun forplikter seg fullstendig til en annen.

Denne kvinnen er i stand til dyp lidenskap og mystiske idealisme, vevd sammen i merkelige mønstre. I ethvert forhold som hun mener er ekte og varig, vil hun ikke holde noe tilbake, ingen kvinnelist, kokette knep eller tåpelig spill. Hennes kjærlighet, i likhet med hennes orde og handlinger, er direkte. Det er noe rent og friskt ved enkelheten i følelsene hennes, men på tross av det fører de henne ofte på dypt vann. Du må kanskje temme henne litt, men hun vil akseptere det med overraskende føyelighet hvis hun virkelig elsker deg.

Marskvinnene er ofte karrierekvinner. De kan utføre nesten ethvert yrke som en mann kan utføre, fra aksjemegling til fast eiendom. De kan også vise frem en pen positur og en elegant gange i typisk feminine yrker som modellyrket og skuespill. Det kan være vanskelig å få henne til å gi opp jobben når hun gifter seg, hvis det er en reell karriere eller yrke. Hun kan legge den fra seg i en periode, mens hun bader i gløden av romantikk og ser for seg en eventyrhytte for to ved havet (det er typisk for Værens fantasi å gå direkte til den lykkelige delen og ignorerer den kjedelig delen). Men når hytta begynner å trenge en malingsjobb og taket begynner å lekke, og forelskelsens første rus begynner å gi seg, kan hun bli ivrig etter å grave frem CV-en igjen. La henne gjøre det. Hun vil være langt lykkeligere og kjærligere – og enda ømmere -hvis hun får lov til å fylle dagens timer med noe som interesserer henne. Mars’ følelser, når de ikke blir tilfredsstilt, kan begynne å lete etter små maurganger av frustrasjoner for å bygge opp til enorme fjell av problemer.Det er praktisk talt ingenting denne kvinnen ikke kan håndtere. Hvis det er en utfordring eller bare noe hun tror vil lyse opp livet, vil hun prøve seg på det enten det er praktisk eller ikke. Jeg vet av en kvinnelig Vær som av økonomiske grunner ble tvunget til å leve i flere år på to rom med mann, fem aktive barn og hund.

Det opplegget kan bli litt trangt, og bare tanken kan gi en kvinne med litt sunn fornuft sine tvil. Men ikke en marskvinne. Denne her klarte seg på eller annen måte, selv om hun kunne la det fremprovosere noen raserianfall. Mens det pågikk, leste en astrolog horoskopet hennes og pekte på at de planetariske aspektene viste en lang periode med motgang. Kvinnen ble både forvirret og fascinert: «Når ser det ut som om det skal skje?» ønsket hun å vite.

Det samme impulsive kvinnelige Væren fikk en dag plutselig lyst til å skaffe en hund til for å ha på de to rommene. Hun følte at familiens mannlige kjæledyr trengte en kvinnelig venn. Han så så ensom ut. Dessuten syntes barna det var en superfestlig idé. Da hun oppdaget at den andre hunden ikke var stueren, ble hun bare midlertidig satt ut. Som en streng sersjant ga hun hvert familiemedlem i oppgave å skrubbe teppet i tur og orden. Da hun innså at det aldri ville bli det samme igjen, revurderte hun situasjonen og tok en avgjørelse. Kvitte seg med den andre hunden, sier du? Selvfølgelig ikke. Hun gikk i hemmelighet og håpet at de ville få valper snart. Pengene ville bare bli nødt til å komme fra et sted for å få råd til et nytt teppe. Det rare er at det gjorde det. Som med valpene, hun var sikker på at et mirakel vil gripe inn og flytte hele gjengen inn i en ny leilighet før den lykkelige begivenheten. Det rare er at det gjorde det. Mirakler skjer gjerne for dem som tror på dem, og den kvinnelige Væren tror sterkt. Noen ganger så sterkt at det blir tåpelig. Hennes impulsive væremåte kan få henne opp i noen ganske leie kniper, og hun kan få noen grå hår før hun lærer å unngå samme knipe to ganger. Væren er ikke kjent for å lære av erfaring. Ånden er villig, men personligheten er sta. Det er ingen vits i å prøve å advare en typisk kvinnelig Vær med den bibelske advarsel: «Hovmod står for fall.»

Hennes tolkning av uttrykket, siden hun først hørte det på Søndagsskolen, er: «Når hovmodet forsvinner, faller du.»
Du trenger aldri bekymre deg for at din kvinnelige Vær vil falle for sjarmen til en ulv. Hun er immun mot ulver og skjørtejegere, og står i langt større fare for å bli forført av en idealist som kjemper for en sak, fortrinnsvis en tapt sak. Men selv med ham vil hun ofte hevde sin individualitet. Den vil aldri helt overvinnes hos marskvinnen, selv om den kan dempes med den rette mannen. Hun vil kjøpe deg gaver, låne deg penger, pleie deg gjennom sykdom og hjelpe deg å få en jobb. Og hun vil forvente det samme av deg.

Hun vil benekte det heftig (hun gjør nesten alt heftig), men når hun er ulykkelig, bør du være ulykkelig. Når hun er lykkelig, skal du være fornøyd. For Væren er kjærlighet å dele. Hun vil forvente å dele din barberhøvel, din bankkonto, dine vennskap og dine drømmer. Til gjengjeld kan du dele hennes. Naturligvis kan det være at hennes barberhøvel er ødelagt, bankkontoen hennes tom, vennene hennes litt her og der og drømmene hennes for stor til at du er komfortabel med dem. Men hun er ikke gjerrig med dem. Å holde noe hemmelig for henne kan gjøre henne gal, og det er ikke en god idé å gjøre en Vær gal. Ikke gjør henne flau offentlig med dårlig grammatikk, dårlige klær eller dårlig atferd noen gang. Hun vil ikke skjemme deg ut, i alle fall ikke når det gjelder disse sakene.

Å såre stoltheten hennes eller dempe entusiasmen hennes vil nesten knuse hjertet hennes. Andre vil stadig prøve å gjøre det mot henne. Folk misliker en kvinne som motsier dem, og som tror hun er smartere enn alle andre. Når hun oppdager at hun egentlig ikke styrer universet tross alt, vil hun komme løpende inn i armene dine i tårer, med hele sin verden lagt i grus. Da vil du få en sjanse til å se henne som hun egentlig er, ekstremt forsvarsløs og sårbar, på tross av all hennes ytre selvtillit. Hun er egentlig ikke Cecilia Brækhus. Hun skulle bare ønske hun var det. Hun beundrer styrken og prøver å etterligne den. Værens idealisme og optimistiske tro på menneskets natur blir ofte knust av virkeligheten. Gi henne ømhet når det skjer, og du vil sannsynligvis aldri miste henne. Forsvar henne alltid mot hennes fiender. Hun kan aldri tilgi deg hvis du ikke klarer å kjempe for henne eller ta henne side. (Men vær forberedt på å ordne opp med dem når hun gjør det, noe som kan skje fort.) I det minste gjør hun gjengjeld. Hun vil også forsvare deg. En kvinnelig Vær vil trossig kaste sin berømmelse og formue rett i fleisen på dem som gjør sårer en venn av henne. Hvis hun elsker deg, vil hennes harme ikke kjenne noen grenser. Disse kvinnene er lojale mer enn noe annet.

Som kone kan hun være litt av en håndfull. Det vil trolig finnes andre interesser, for hjemmet vil sjelden være nok for hennes kreative krefter. Ikke forvent at hun skal være en lykkelig liten pusekatt som mjauer tilfreds ved siden av peisen. Hun vil være en kompetent kokk, og hun vil holde huset rent – i det minste den delen som vises. Hun vil sy i knapper og stryke skjorter også, men hun vil ikke like det. Likevel vil hun gjøre det når det er nødvendig. (En kvinnelig Vær kan gjøre nesten hva som helst når det er nødvendig.) Hennes brann er mer som en glitrende diamant enn det varme, trøstende bålet på peisen. Det finnes unektelig en hårsår side ved personligheten hennes, og hun kan ergre deg oftere enn hun beroliger deg. Men hun er spennende og i hvert fall aldri kjedelig. Og så er det alltid de øyeblikkene av mykhet som står i slik  kontrast med den sterke drivkraften hennes – for en mann som har tålmodighet til å lokke dem frem. Mars’ kvinner er alltid mykere på innsiden enn de som ikke har vært virkelig nær dem noensinne vil få vite. Dialogen hennes vil være meget intelligent og hyppig. Ikke gjem deg bak avisen under frokosten. Hun vil forvente partnerskap fra deg, ellers kan du lage din egen eggerøre.

Hun vil sjelden klage over sykdom eller utmattelse. Men når hun har smerter, vil hun forvente et tonn sympati. Selv om du kanskje må sette deg på henne for å få henne til å gå til sengs når hun har høy feber, må du være forberedt på å adlyde hennes minste vink når hun har tannpine.

Dette er ikke kvinnen du bør ringe for å fortelle du skal jobbe sent med mindre du liker nyttårsfyrverkeri midt i februar. Hun vil ikke ha noe imot å holde middagen varm, men hun vil ikke like å ikke vite hvor du egentlig befinner deg og hva du egentlig gjør, og hun kan finne på å ringe jobben din for å sjekke. En hustru født i Væren vil trolig gjøre et godt inntrykk på sjefen din, hvis du kan få henne fra å fortelle ham hvordan han skal gjøre jobben sin. Hun har ikke noe imot å jobbe, eller å være eneforsørger hvis du er midlertidig uten jobb, men hun vil aldri respektere en mann som tjener mindre penger enn henne (selv om en kvinnelig Vær aldri vil forlate en mann på grunn av det – hun vil være mer tilbøyelig til å finne på unnskyldninger for ham). Hvis hun på utypisk vis skulle la seg forfalle, vil det første ord fra deg om saken sende i full fart tilbake til speilet og parfymeflasken. (På dette området er hun så feminin som Eva selv.) En flatterende kommentar om din arbeidskollegas nye frisyre vil ha samme effekt, men det er farligere. Dessuten ble du advart om å ansette en mannlig sekretær. Det er et forfengelig trekk hos marskvinnene som gjør dem sensitive om alt fra alder til en uskyldig bemerkning om hvor sliten hun ser ut, som hun kan ta som et hint om at du synes hun ser ut som en gammel heks.

Hold lidenskapen og romantikken i live i ekteskapet, ellers vil hun bli fryktelig ulykkelig. Væren vil ikke kaste bort noe særlig tid på å endre en situasjon som forårsaker ulykkelighet, og det kan føre til en kjapp separasjon eller impulsiv skilsmisse. I de fleste tilfeller vil det ikke være klokt å la henne ta hånd om familiens finanser, men du kan prøve, hvis banken spiller på lag.

Som mor vil hun sørge for at barnet er rent, lykkelig, sunt og elsket. Hun vil sannsynligvis ikke plukke ham opp hver gang han gråter, styre mye med ham eller overbeskytte ham, men barna hennes vil få massevis av varme, impulsive kyss og bjørnklemmer. En aprilmamma vil lære barna å tro på enhjørninger. Hun vil ta dem med på turer i parken og vise dem de glitrende halskjedene som ligger igjen i gresset der alvene har danset i måneskinnet, der andre mennesker bare kan se morgendugg. Kvinnelige Værer skaper en magisk fantasiverden for sine barn. Det er der de bor selv. Hun vil ikke være en ettergivende forelder, hun vil insistere på streng disiplin og vil trolig lykkes svært godt i å oppdra sitt avkom til å bli selvstendige voksne. Hennes favorittvåpen barnepsykologi er: en streng mine, godnatthistorier og godnattkyss.

Denne kvinnen kan være urimelig temperamentsfull og skape noen voldelige scener. Men det hurtige temperamentet hennes vil spre seg som hagl og snart smelte bort. Hun vil aldri bære nag, søke hevn eller gi seg over til selvmedlidenhet eller bitterhet. Etter en følelsesmessig storm vender hennes optimistiske aprilvesen tilbake som regnbuen plutselig viser seg etter en skur. Mange mennesker vil fortelle deg at en kvinnelig Vær er gjennomført maskulin, men ikke tro på dem. Hun er helt og holdent kvinne under sitt slående, sterke ytre, kanskje for mye kvinne for gjennomsnittsmannen. Men, selvfølgelig, en ridder i skinnende rustning er ikke en gjennomsnittsmann. Er det noen ensomme, modige riddere der ute? Dette er skjønnjomfruen i drømmene dine, verdt alle de dragene du må bekjempe for å vinne henne.

Ikke glem at hun er lett å såre, på tross av det strålende, modige smilet. (Det er bare hennes beskyttelse mot skade.) Hvis du kan gjøre væren om til et lam, får du en kvinne som er ærlig og lidenskapelig, lojal og spennende – selv om hun kan være litt impulsiv, sjefete og uavhengig. Vel, du kan ikke få alt, vet du. Den kvinnelige Væren vil hjelpe deg å gjenfinne dine tapte illusjoner, og hun vil ha en voldsom tro på alle dine drømmer. Du trenger ikke drømmer? Lån noen av hennes. Hun har masse til overs. Hvis du tror på henne bare halvparten så mye som hun tror på deg, kan dere skape mirakler sammen.

rss
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail