Personlig horoskop – kr 199

Les mer

Kjærlighets-horoskop kr 149

Les mer

Stjernetegn

Den kvinnelige Vannmannen

Emma Roberts

Den sikreste måten å vinne hjertet til en kvinnelige Vannmann på, er å huske at hun er like paradoksal i kjærlighet som hun er i alt annet. På den måten vil du ikke forvente Åsne Seierstad og ende opp med Linni Meister.

Denne jenta har all troskapen til de faste stjernetegnene når hun er forelsket, men hun besitter også fjernheten og mangelen på følelser som kjennetegner lufttegnene. Det er mulig å ha et godt forhold til en Uranus-kvinne dersom du lar henne få anledning til å forfølge sine utallige interesser og omgås med venner. Aldri prøv å tjore henne fast til komfyren eller sengestolpen. Spør en mann som har prøvd. Hun kan plutselig bestemme seg for å studere ballett, meditere på fjellet eller delta i Fredskorpset. Husk historien om prinsessen med den lange, gylne håret som bodde høyt i et tårn? Det var en kvinnelig Vannmann. Det å klippe av henne de lange lokkene vil ikke endre henne noe mer enn det endret prinsessen i eventyret. Hun drømmer andre drømmer enn deg og meg. Hun hører en fjern trommeslager – og følger en stjerne fleste av oss aldri har sett.

Hun tilhører alle og likevel ingen. Hennes kjærlighet kan være øm og inspirert, men det vil alltid være en svakt unnvikende side ved den, som en sang man halvt har glemt. Du kan nynne melodien, men teksten glir unna. Kvinnelige Vannmenn insisterer på sin frihet, men hennes troskap til dem som kan akseptere romantikk med slike begrensninger er grenseløs. Her er noe du vil sette pris på:

Hun vil ikke være så veldig opptatt av bankkontoen din (med mindre hun har ascendanten i Krepsen, Steinbukken eller Tyren). Penger er aldri det viktigste for en typisk kvinnelig Vannmann. Hun vil ikke bry seg om du ikke er den rikeste mannen i byen, men hun vil forvente at du blir respektert på en eller annen måte for dine intellektuelle prestasjoner. En kirurg som utfører hjertetransplantasjoner eller en mann som driver rakettforskning vil interessere henne langt mer enn «Rikingen» og hans millioner.

Når du prøver å fange denne sommerfuglen i nettet ditt, må du huske at hun aldri kommer til å tilbringe sitt uforutsigbare liv med en mann som ikke er tro mot seg selv. Hennes egne etiske retningslinjer kan være så merkelige som noe du noen gang har kommet over, og ganske forskjellig fra samfunnets aksepterte koder, men hun lever opp til dem helt og holdent. Hun vil forstå at reglene også kan være svært individuelle. Det er greit for henne, men ikke kompromissér med disse reglene. Hvis du leter etter en lidenskapelig blomst, har du plukket feil tusenfryd. Lidenskap er ikke hennes sterkeste side om hun er en typisk Vannmann. Hun vil mene at fysisk kjærlighet er hyggelig nok, hvis det ikke blir overdrevet. Med andre ord kan hun forsyne seg eller la det være. Uranus’ kvinner kan reagere på elskov med en uforglemmelig, dyp intensitet, men hvis du foretrekker å ha forholdet platonisk i lange perioder, er det er også greit. Som alle Vannmenn kan hun føle en ubevisst frykt for at lyst på én person vil fengsle sjelen hennes på en måte og holde henne fra å være tro mot sin store kjærlighet – friheten. Friheten til å eksperimentere og undersøke, og frihet til å vie sin tid til menneskeheten. Samt frihet til å forfølge noen snåle, avvikende innfall.

Hun er den ideelle jenta hvis du planlegger en politisk, vitenskapelig eller pedagogisk karriere. Du kunne ikke gjøre det bedre, med mindre du tilfeldigvis kommer over en kvinnelig Vannmann med vanskelige planetkonstellasjoner i horoskopet, som nyter å sjokkere folk ved å gå med flosshatt ned Bogstadveien eller røyke store, svarte sigarer. Det finnes noen ganske gærne, speisa Uranus-kvinner her og der. Men den gjennomsnittlige kvinnelige Vannmannen er en sosial suksess. Hun er elegant, morsom, skarp som en kniv, og ekstremt flink til å tilpasse seg alle sosiale lag, høyt og lavt og i midten.

Hennes fravær av mistanke er vanligvis en tilleggsbonus. En som reiser mye gjennom jobben bør finne drømmejenta i den typiske Vannmannen. Hvis hun faktisk tar deg på fersken i utroskap, vil det såre hennes følsomme natur dypt. Du vil forstå det i det øyeblikk du ser inn i de merkelige, drømmende øyne. Men hun vil ikke mistenke deg uten grunn, og hun vil sjelden tvile ditt ord. Den typiske Uranus-kvinne vil aldri sjekke hvor du har gått, ringe deg på jobben, spionere på Facebook-kontoen din eller se etter blonde hår på skjorten din. Hun må gjøres oppmerksom på bedrag med makt, hun vil ikke gå ut og lete etter det. Før du gir henne for mye ære, tenk over om hennes mangel på lidenskapelig sjalusi kan skyldes noe mer enn karakterstyrke. For det første studerte hun trolig sjelen din under et mikroskop før hun så på deg en gang til. Dessuten har hun så mange interesser og så mange mennesker å snakke med, at hun ikke har mye tid til å bekymre seg for hva du gjør når du er ute av syne. Ute av syne kan ofte bety ute av sinn for Vannmenn av begge kjønn. Fravær får sjelden Uranus’ hjerter til å banke varmere. Av og til vil en kvinnelig Vannmann holde ut med en utro eller flørtende mann, fordi han har noe hun trenger som bare han har, så hun ser vekk. På den annen side, hvis hun ikke virkelig trenger deg, vil karakterstyrken ha motsatt effekt ved første bevis for utroskap. Hun vil bare dra. Ikke prøv å tenne glørne, de steindøde. Selvfølgelig kan dere fortsatt være venner. Hvorfor ikke?

Hun er villig til det. En kvinnelig Vannmann synes aldri det er pinlig å være venner med tidligere elskere eller ektemenn. Hun har glemt fortiden og starter med blanke ark uten minner.

Det finnes et merkelig og bemerkelsesverdig unntak fra denne regelen. Akkurat som Uranus’ menn vil Uranus’ kvinner huske sin første store kjærlighet hele livet. Men bare den første. Lurer du på om den Vannmann-jenta du en gang kjente fortsatt husker deg? Svaret ligger i hennes definisjon av kjærlighet. Det kan være den første gutten som ga henne en pose med drops da hun var ni – gutten som gikk med henne gjennom parken i regnværet – eller han med de store ørene som kjente sirkusklovnen og brukte å gi henne peanøtter.

Det finnes få utro kvinnelige Vannmenn. De kan bli fristet under spesielle omstendigheter, men uærlighet i forhold går imot deres natur. Det vil ikke vare lenge før en hemmelig affære avsluttes for godt. Likevel er det mange skilte Vannmenn. Og det er en grunn til det. Hvis situasjonen blir uutholdelig, blir Uranus’ natur kald helt plutselig. De kan forsvinne over natten og aldri se seg tilbake. De oppsøker ikke eller liker skilsmisse, men det er ikke det samme sjokket for dem som det er for deres mer sentimentale medsøstre. Reglene for Uranus endrer seg, forstår du. Siden hun er en slik individualist, med en milelang liste av venner, vil ikke den kvinnelige Vannmanen nøle med å fortsette alene hvis behovet skulle melde seg.

Forvent at hun graver i hjertet ditt inntil du ikke har en eneste hemmelighet igjen eller en drøm som ikke har blitt analysert. Men ikke prøv å dissekere hennes private tanker. Det er ikke slik man omgås Vannmannen. Hun vil holde sine egne motiver skjult og noen ganger finne en pervers glede i å bevisst forvirre deg. Hun vil gjerne være så sannferdig som overhodet mulig, men husk at med en Vannmann er det å lyve én ting. Det å avstå fra å fortelle hele historien er en annen.

Det er betryggende å vite at vannmannjenta er ganske påholden med penger. Det vil si det er beroligende å vite med mindre du planlegger å låne av henne. Hun kan si ja en gang eller to, men hvis du lar kredittverdigheten din forfalle, kan hun bli mer kjølig enn lånekonsulenten i banken når du ikke kan betale på billånet. De få gangene hun aksepterer et lite lån selv, får du tilbake hver krone uten utsettelse, unnskyldninger eller kvinnelist hvis hun er en typisk uranuskvinne. Når det gjelder alle menns mareritt om kredittlån, trenger du ikke å bekymre deg. Kvinnelige Vannmenn liker ikke å skylde penger. Misligholdt gjeld passer ikke inn i Uranus’ kodeks.Hennes utseende er gåtefullt. De fleste kvinnelige Vannmenn er nydelige, med en lengselsfull, vemodig skjønnhet. Men de er foranderlige. De kan se ut som glatt, pisket krem det ene øyeblikket, for så å plutselig bytte til sterk pizza det neste så raskt som et strålende blått lynnedslag av elektrisitet fra Uranus. Ved siden av Vekten, er kvinnelige Vannmenn ofte de vakreste i zodiaken. I det minste ser de interessante ut. Vannmannens klesstil kan gi deg mang en overraskelse. Det er få av dem som kunne pryde forsiden av et motemagasin, men den gjennomsnittlige vannmannjenta er alt annet enn konvensjonell i klesstilen. Hun kan ta på seg en drakt som en sigøynerpike ville misunne, og hennes usminkede individualitet kan produsere noen temmelig unike kombinasjoner. Hun vil gjerne være den første til å kle seg i en ny trend, uansett hvor sprø den er, men hun kan også gå med bestemors klær, til og med oldemors klær. Med Vannmannens typiske likegyldighet vil hun blande gårsdagens blondekrage med dagens paljettdrakt, og effekten kan være litt oppsiktsvekkende. Hun vil ta på seg blondenattkjolen på en formell middag, strutsefjær på supermarkedet, haremsbukse i operaen, joggesko i teatret, diamanter i dyrehagen – og toppe det hele med en falmet pilleeskehatt som hun fant i en secondhandbutikk.

Vannmannjenta di vil sannsynligvis ha en usedvanlig hårfrisyre. Hennes lokker er like uforutsigbare som hennes personlighet. De kan flettes, være samlet i hestehale, satt opp i en bolle, strømme ned som en foss, være militærkort i søte bølger eller så rett som en stålstreng. En ting kan du være sikker på. Håret hennes vil ikke se ut som håret til noen annen kvinne på planeten.

En samtale med henne kan forløpe seg noe merkelig, for å si det mildt. Hun er sjarmerende og oppfører seg vanligvis på en sky, nesten reservert måte. Så kommer plutselig et uranusinnfall, og ut spretter en bemerkning som ikke har noenting å gjøre med hva noen har sagt. Du skal snakke om svingningene i aksjemarkedet, og hun vil plutselig avbryte: «Visste du at Ingrid Espelid Hovig og Nigella Lawson er født på samme dag? » Det er bare én måte å svare på et slikt spørsmål på. Fortell henne at hun glemte Arne Brimi. Deretter kan du forsiktig, men bestemt føre diskusjonen tilbake til aksjemarkedet. Andre hjerner kan følge ganske logiske tankeprosesser, men hennes hopper til i morgen, spretter så tilbake i dag uten mer retningssans enn et lyn. Av og til kan hun komme med et overraskende gripende utsagn. Hvis du spør henne hva hun synes om romfart, kan hun svare: «Da jeg var lita jente, tenkte jeg stjernene var hull i himmelens gulv der lyset skinte gjennom.» Men hvis hun er i en annen stemning, og du sier at smeltede snømenn gjør deg trist, kan hun replisere: «En smeltet snømann er bare en haug med slaps, Ole.» Først sentimental – så praktisk. Første engstelig – så høyrøstet. Kvinnelige Vannmenn kan frekt gjøre narr av UFOer, for så å fortelle deg en historie om en prikkete alv på en vinduskarm. Snakk aldri nedlatende til en kvinnelig Vannmann. Hun vil mislike å ikke bli vurdert som din likemann, og en usympatisk holdning vil få henne til å trekke seg tilbake og bli utilnærmelig.

Siden Uranus styrer fremtiden, kan du forestille deg at disse jentene ville bli naturlige mødre. Barn hører tross alt til fremtiden. Men den gjennomsnittlige kvinnelige Vannmannen kan i begynnelsen bli forvirret av å bli mor. Hun blir nødt til å vie all sin oppmerksomhet og energi utelukkende til ett menneske over en lang periode når hun er vant til å spre seg hit og dit, og dette kan kreve litt øvelse. Hennes medfødte reservasjon kan gjøre det vanskelig for henne å vise varme følelser utad. Den typiske moren født i Vannmannen er hengiven overfor sitt avkom, men også litt løsrevet fra dem. Men hun vil antagelig være den mest villige dagmammaen i nabolaget. Hun kan skravle lykkelig ivei i timesvis med sine små venner på deres eget nivå uten være nedlatende, og hun vil vie sine ettermiddager til å arbeide for et skoleprosjekt. Barna vil lære brorskap og humanitet fra henne ved å observere det hun gjør. Mødre født i Vannmannen er aldri overbeskyttende overfor sine barn. De har en tolerant syn på selv de mest oppsiktsvekkende tilståelser. En uranuskvinne vil sjelden straffe et barn for å fortelle sannheten, uansett hva han har gjort. Med sitt fordomsfrie standpunkt vil hun få full tillit fra de små. Hun er god til å berolige unge hoder når det gjelder alt fra monstre som gjemmer seg under sengen til smerten ved å bli holdt utenfor på lekeplassen. Hun kan snu tårer til latter på minutter. Barna deres vil synes at hun er fryktelig morsom, litt hulter til bulter, avslappet når det gjelder husarbeid, hjelpsom med leksene og medfølende når de er syke. Hun vil ikke kvele dem med kjærlighet, og hun vil sjelden mase. Kanskje Emil ikke vasket hendene den tredje gang han fikk beskjed, men hun er mer interessert i hva han lærte i naturfag.

Det kan hende vi har gått litt for fort frem. Selv om Uranus liker å snu ting bak frem, før vannmannjenta di kan bli mor, må hun bli din kone. Og før hun blir din kone, må du overbevise henne om at ekteskap er ikke synonymt med Ila landsfengsel. Hun vil ikke akkurat skynde seg inn i ekteskapet. Hun har det ikke travelt med å ta navnet ditt før hun har veid deg, sortert deg, testet deg, og funnet ut hva som får deg til å eksplodere. Vurderinger fra hennes venner og familie vil ikke bety noe som helst, selv om hun kan spørre dem hva de synes ut fra ren nysgjerrighet. Hun har sin egen målestokk for å vurdere deg. Dersom du består testen, kan ekteskap med en kvinnelig Vannmann være forvirrende. Hun vil lytte høflig når du gir henne råd, men det er noe i Uranus’ oppbygning som forhindrer henne fra å følge instrukser bevisst. Hun kan ikke holde seg til oppskriften når hun baker sine egne cupcakes mer enn hun kan parkere bilen akkurat der du ba henne gjøre det. Det er et slags feilspor i tankegangen hennes som får henne til å tro at bare en bitteliten endring vil gjøre det bedre. Men hun vil smile vennlig mens hun gjør det på sin egen måte. Hun har en konstant trang til å eksperimentere med en annen måte å lage kaffe på, føne håret, ta på seg skøytene eller krysse gata. Hun vil ta på genseren bakfrem, blande konjakken med melk, sette blomster i en fiskebolle, skylle håret i etterbarberingsvann eller lage en miniatyrhage på skrivebordet. Men ikke spør henne hvorfor. Hun vet det ikke selv. Den unike og uvanlige er hennes frekvens, det er det hele.

Fordi hennes vesen er så upersonlig, vil hun ikke ha lett for å gi uttrykk for dype følelser. Bortsett fra de plutselige bemerkningene som høres ut som en kombinasjon av André Bjerke og Halldis Moren Vesaas, har hun få ord for å uttrykke sin kjærlighet, og hennes fysiske lidenskap er tett sammenvevd med koblinger til sinn og sjel. Selv om Uranus’ unike livssyn fører noen kvinnelige Vannmenn inn i underlige relasjoner, når de først finner den rette, er forholdene deres vanligvis meget lykkelige.

Din kvinnelige Vannmann kan sveve gjennom dagene og nettene med en stolt svanes eleganse, men hun kan oppføre seg som en klumsete bjørn i romantiske situasjoner. Linjen mellom vennskap og kjærlighet er ofte nesten usynlig for Vannmannen. Kjærlighetssanger om folk som bare har øyne for hverandre virker tåpelige på henne. Det finnes så mange mirakler her i verden som man kan nyte synet av, så det virker for henne som en forferdelig sløsing for to par øyne å ikke gjøre noe annet enn å lodde hverandres dyp. Hun vil gjerne la deg ta henne i hånden og gå ved siden av henne mens hun ser med oppriktig fryd på soloppgangen, en veteranbil, en politihest, en gul søppeldunk, en utstoppet ugle eller en rød ballong som sitter fast i kirketårnet. Men ikke distraher henne med for mye tosomhet. La henne vandre alene gjennom eventyrland når hun vil det, og hun vil aldri stille spørsmål når du spiller poker med gutta.

Den raskeste måten å miste henne på, er å vise sjalusi, eiertrang eller fordommer, eller å være kritisk, stivsinnet eller ultrakonservativ. Du må også like vennene hennes, og de kommer i varierende, assorterte størrelser og former.

Hun kan få plutselige glimt av inspirasjon, og hennes intuisjon er bemerkelsesverdig. Dømmekraften hennes virker kanskje ikke fornuftig eller praktisk til å begynne med, fordi hun ser måneder og år frem i tid. Den kvinnelige Vannmannen bor i morgendagen, og du kan bare besøke den gjennom henne. Det hun sier vil gå i oppfyllelse, kanskje etter mange utsettelser og problemer, men det vil gå i oppfyllelse. Jeg antar at det tross alt er det mest spesielle ved din februarkvinne. Hun er litt magisk.

rss
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail